ABD’nin sızdırdığı değerlendirmeye göre Çin ‘süpersonik casus uçağı birimi’ üzerinde çalışıyor: Rapor | Dünya Haberleri

Reuters | | kaydeden Lingamgunta Nirmitha Rao

Washington Post’un Salı günü geç saatlerde bildirdiğine göre, sızan bir ABD askeri değerlendirmesi, Çin ordusunun yakında ses hızının en az üç katı hızda seyahat eden yüksek irtifa casus uçağı konuşlandırabileceğini söylüyor.

Rapora göre Çin ordusu yakında yüksek irtifa casus uçağı konuşlandırabilir.  (AFP)
Rapora göre Çin ordusu yakında yüksek irtifa casus uçağı konuşlandırabilir. (AFP)

Gazete, Ulusal Jeo-Uzamsal İstihbarat Teşkilatı’ndan alınan gizli bir belgeye atıfta bulundu.

Reuters’in bağımsız olarak onaylayamadığı veya doğrulayamadığı belge, Şanghay’dan yaklaşık 350 mil (560km) içeride, Çin’in doğusundaki bir hava üssünde iki WZ-8 roket güdümlü keşif uçağını gösteren 9 Ağustos tarihli uydu görüntülerini içeriyor. gazete.

ABD değerlendirmesi, Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun (PLA), Çin ordusunun Tayvan üzerindeki egemenlik iddialarını uygulamaktan sorumlu kolu olan Doğu Tiyatro Komutanlığı’na bağlı olan üste ilk insansız hava aracı birimini “neredeyse kesinlikle” kurduğunu söyledi. gazete bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı yorum talebine hemen yanıt vermedi. Yorum için Çin hükümetine hemen ulaşılamadı.

Washington Post, programın değerlendirmesini, geçen hafta tutuklanan Massachusetts Ulusal Hava Muhafızları’nın bir üyesi tarafından iddia edildiği üzere Discord mesajlaşma uygulamasında yayınlanan gizli dosyaların görüntülerinden elde ettiğini söyledi.

Perşembe günü FBI, ABD Ulusal Hava Muhafızları’nın 21 yaşındaki bir üyesi olan Jack Douglas Teixeira’yı, Washington’u dünyanın dört bir yanındaki müttefiklerini utandıran gizli belgelerin internete sızdırılması nedeniyle tutukladı.

Sızıntılar ilk olarak bu ayın başlarında geniş çapta bilinir hale geldi ve Washington’u bunların neden olabileceği zarar konusunda tedirgin etti. Olay, müttefikleri hakkında casusluk yaptığını ve sözde Ukrayna askeri güvenlik açıklarını ifşa ederek ABD’yi utandırdı.

Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen’in ABD Temsilciler Meclisi Kevin McCarthy ile yakın zamanda yaptığı görüşme Pekin’i üzmüştü. Tayvan’ı demokratik olarak yönettiğini iddia eden Çin, Tayvan’ın ABD ile ilişkilerinde en önemli ve hassas konu olduğunu söylüyor. Tayvan hükümeti, Pekin’in egemenlik iddialarını reddediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sweet bonanza oyna maltepe escort ataşehir escort şişli escort
mecidiyeköy escort cratosroyalbet ankara escort