Amerikan gözetleme uçağı Karadeniz üzerinde Rus jeti tarafından vuruldu: ABD ordusu | Dünya Haberleri

AFP | | kaydeden Ritu Maria Johny

ABD Salı günü, bir Rus jetinin Karadeniz üzerinde insansız hava araçlarından biriyle “pervasızca” çarpışmasını ve Amerikan uçağının imha edilmesine yol açmasını kınadı.

ABD ordusunun Avrupa Komutanlığı, Salı günü Karadeniz üzerinde bir Rus Su-27 savaş uçağının Amerikan MQ-9 Reaper insansız hava aracıyla çarpıştığını söyledi.

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı James Hecker, “MQ-9 uçağımız, uluslararası hava sahasında rutin operasyonlar yürütürken, bir Rus uçağı tarafından durdurulup vuruldu, bu da bir kazaya ve MQ-9’un tamamen kaybolmasına neden oldu” dedi. Avrupa Kuvvetleri ve Afrika Hava Kuvvetleri.

“Aslında, Rusların bu güvensiz ve profesyonelce olmayan hareketi neredeyse her iki uçağın da düşmesine neden oluyordu.”

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby gazetecilere verdiği demeçte, bölgedeki Rus müdahaleleri yaygın, ancak bu “ne kadar güvensiz ve profesyonelce olmadığı için dikkate değer, gerçekten pervasızdı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sweet bonanza oyna maltepe escort ataşehir escort şişli escort halkalı escort avrupa yakası escort şişli escort avcılar escort esenyurt escort beylikdüzü escort mecidiyeköy escort istanbul escort şirinevler escort avcılar escort
mecidiyeköy escort cratosroyalbet ankara escort