Google, Amazon, Meta ve Twitter da dahil olmak üzere 500’den fazla şirket, yalnızca bu yıl 1,5 binden fazla işçiyi işten çıkararak teknoloji sektöründe bir kargaşa yarattı. Öte yandan Apple, sektörün Kovid balonu patlaması sonrası yavaşlamayla başa çıkmak için sert maliyet kısma önlemlerine başvurmasına rağmen kapsamlı işten çıkarmaları benimsemedi. Bununla birlikte, verimliliği artırmak için iPhone üreticisinin, çalışanların çalışma koşullarını haftada en az 3 gün ofisten çalışmalarını zorunlu kılarak sıkılaştırdığı, aksi takdirde işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı söyleniyor. (AYRICA OKUYUN: Apple ikramiyeleri erteliyor, en son maliyet düşürme hamlesinde işe alımları sınırlıyor)
Platformer’ın yönetici editörü Zoe Schiffer, “Apple, çalışanların katılımını (rozet kayıtları yoluyla) takip ediyor ve çalışanlara haftada 3 kez gelmezlerse artan uyarılar verecek” diye tweet attı ve şirketin bazı kuruluşlarının çalışanlarını işten bile çıkarabileceğini ekledi. yönergelere uymamak.
“Apple’da bazı kuruluşlar, uymamanın fesihle sonuçlanabileceğini söylüyor, ancak bu şirket çapında bir politika gibi görünmüyor” diye ekledi.
Eylül ayından itibaren Apple, uzaktaki çalışanlarından haftada en az üç kez ofise gelmelerini istedi. Çalışanlarının bir bölümü, daha esnek bir çalışma ortamı talep ederek politikayı eleştirdi.
Apple çalışanlarının küresel bir dayanışma birliği olduğunu iddia eden dilekçe sahibi bir grup olan Apple Together, liderliğin insanların çeşitliliği kadar her bir iş pozisyonunun benzersiz taleplerini de dikkate almasını talep etti.
“Daha esnek düzenlemeler isteyenlerin pek çok zorlayıcı nedeni ve durumu var: engellerden (görünür ya da değil); Aile bakımı; güvenlik, sağlık ve çevresel kaygılar; finansal hususlar; sadece daha mutlu ve daha üretken olmak için, ”diye yazıyordu dilekçede.