Apple Inc tedarikçisi Pegatron ikinci Hindistan fabrikasını açmayı planlıyor: Rapor

Apple Inc’in Tayvanlı tedarikçisi Pegatron Corp, konuyla ilgili doğrudan bilgiye sahip iki kaynağın Hindistan’da ikinci bir fabrika açmak için görüşmelerde bulunduğunu, ABD’li teknoloji devinin ortaklarının üretimi Çin’den uzaklaştırarak çeşitlendirmeye devam ettiğini söyledi.

Çalışan otobüsleri Chennai yakınlarındaki Pegatron tesisine giriyor.(REUTERS)
Çalışan otobüsleri Chennai yakınlarındaki Pegatron tesisine giriyor.(REUTERS)

Pegatron, 150 milyon dolarlık bir yatırımla ilk tesisi açtıktan sadece altı ay sonra, güneydeki Tamil Nadu eyaletindeki Chennai şehri yakınlarında ikinci bir tesis eklemeyi planlıyor, görüşmeler gizli olduğundan isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar söyledi.

AYRICA OKUYUN: Apple ikramiyeleri erteliyor, en son maliyet düşürme hamlesinde işe alımları sınırlıyor

İlk kaynak, yeni fabrikanın “en yeni iPhone’ları monte etmek için” olduğunu söyledi.

Pegatron yorum yapmayı reddetti, ancak “Herhangi bir varlık alımı, düzenlemelere göre açıklanacak” dedi.

Apple, yorum talebine yanıt vermedi.

Hindistan, Apple için bir sonraki büyüme sınırı olarak görülüyor. Hindistan Hücresel ve Elektronik Derneği’ne göre, bu yıl Nisan 2022 ile Şubat arasında Hindistan’dan yaklaşık 9 milyar dolar değerinde akıllı telefon ihraç edildi ve bunun %50’den fazlasını iPhone’lar oluşturdu.

Araştırma şirketi Counterpoint, Pegatron’un şu anda Apple’ın Hindistan’daki iPhone üretiminin yıllık bazda %10’unu oluşturduğunu söyledi.

Apple ve ana tedarikçileri, Çin-ABD ticaret sürtüşmelerinin artmasından işletmeye olası bir darbe vurmaktan kaçınmaya çalışırken üretimi Çin’den uzaklaştırıyorlar. Son yıllarda Pegatron, Güneydoğu Asya ve Kuzey Amerika’daki ayak izini genişletmeye çalıştı.

Kiralık ikinci bir Pegatron tesisini başlatma görüşmeleri devam ediyor ve bu tesis, şirketin Eylül 2022’de ilk tesisin açılışını yaptığı Chennai yakınlarındaki Mahindra World City’de yer alacak.

Pegatron’un genişleme için planladığı yatırım harcaması hemen belli değil. Ancak ilk kaynak, yeni fabrikanın ilkinden daha küçük olacağını söyledi.

Apple Inc, Hindistan hükümetinin yerel üretime yönelik baskısıyla uyumlu olarak, 2017’de Wistron ve daha sonra Foxconn aracılığıyla ülkede iPhone montajına başladığından beri Güney Asya ülkesi için büyük bir bahis oynadı.

Hindistan, Apple’ın iPad tabletleri ve AirPod’ları bir araya getirmeyi planladığı dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı.

Hindistan’ın Karnataka eyaleti bu hafta Foxconn’un 968 milyon dolarlık bir yatırımını onayladığını ve bunun 50.000 istihdam yaratılmasına yol açtığını söyledi.

Geçen hafta Reuters, Foxconn’un bir sözleşme kazandıktan sonra Apple için kablosuz kulaklık üretmek üzere Hindistan’da 200 milyon dolarlık bir fabrika kurmayı planladığını bildirdi. Halihazırda Tamil Nadu’da bulunan fabrikasında bazı iPhone modellerinin montajını yapıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sweet bonanza oyna maltepe escort ataşehir escort şişli escort
mecidiyeköy escort cratosroyalbet