Biden yönetimi, Beyaz Saray’ın 2021’deki açılış zirvesine davet edilmeyen sekiz ülkeden temsilciler de dahil olmak üzere, önümüzdeki hafta yapılacak Demokrasi Zirvesi için 120 küresel lideri davet etti.

Henüz kamuya açıklanmayan davetleri görüşmek üzere isminin açıklanmaması koşuluyla Associated Press ile konuşan üst düzey bir yönetim yetkilisine göre bu. Bosna-Hersek, Gambiya, Honduras, Fildişi Sahili, Lihtenştayn, Moritanya, Mozambik ve Tanzanya, 2021 toplantısı davetli listesinden çıkarıldıktan sonra bu yılki zirveye davet edildi.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, Salı günü Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Ukrayna odaklı bir zirve öncesi etkinliğe katılacak.
Ayrıca okuyun: Biden yöneticisi, Trump’ı Pornstar ödemesi yüzünden tutuklayacak mı? Eski ABD başkanı protesto çağrısı yaptı
Bu yılki zirve önümüzdeki Çarşamba ve Perşembe günü yapılacak. Kosta Rika, Hollanda, Güney Kore ve Zambiya hükümetlerinin ortak ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Zirvenin ilk günü sanal bir formatta olacak ve ev sahibi ülkelerin her birinde hükümet, sivil toplum ve özel sektör temsilcilerinin katılacağı hibrit toplantılar ile devam edecek.
Aralık 2021 zirvesinden bu yana dünya, küresel salgından çıkan ülkeler ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle büyük bir değişim gördü; bu, Doğu Avrupa ülkesini harap eden ve küresel ekonomiyi sarsan II.
Ayrıca okuyun: Joe Biden, bu yaz Devlet Yemeği için Başbakan Modi’yi ağırlayabilir: Rapor
Başkan, geçen yılki olayların, hukukun üstünlüğüne dayanan demokratik hükümetin ve yönetilenlerin iradesinin – sık sık dağınık olmasına rağmen – refah ve barışı teşvik etmek için en iyi sistem olmaya devam ettiğini açıkça ortaya koyduğunu kanıtlamaya çalışacak. , Beyaz Saray yetkililerine göre.
Biden ilk olarak 2020 kampanyası sırasında bir demokrasi zirvesi fikrini önerdi ve defalarca ABD ve benzer düşünen müttefiklerin demokrasilerin toplumlar için otokrasilerden daha iyi bir araç olduğunu dünyaya göstermeleri gerektiğini savundu.