Hindistan asıllı İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın Charles’ın taç giyme törenindeki ‘özel’ rolü nedir | Dünya Haberleri

Canterbury Başpiskoposluğu’nun ofisinin bildirdiğine göre, Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, Kral Charles’ın taç giyme töreninde İncil’deki Koloseliler kitabından okuyacak ve İngiliz başbakanlarının Devlet toplantılarında okuma geleneğini sürdürecek. İncil’den bir kitaptan pratik bir Hindu okuması yapan Hint kökenli Rishi Sunak, Hıristiyan töreninin çok inançlı temasıyla yankılanacak.

İngiltere Kralı III. Charles (solda), İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından karşılandı.(AFP)
İngiltere Kralı III. Charles (solda), İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından karşılandı.(AFP)

“Canterbury Başpiskoposu, bu taç giyme töreni için Koloseliler 1:9-17 olacak yeni bir Mektup seçti. Bu pasaj, başkalarına hizmet temasını ve Mesih’in tüm insanlar ve her şey üzerindeki sevgi dolu yönetimini yansıtmak için seçildi. Bu Taç Giyme Ayini’nden geçen,” dedi Lambeth Palace.

Açıklamada, “İngiliz başbakanlarının ev sahibi ülkenin hükümetinin başkanı olarak devlet toplantılarında okumalar yapma geleneğine uygun olarak, bu belge Başbakan Rishi Sunak tarafından okunacak” ifadeleri kullanıldı.

Rishi Sunak ve eşi Akshata Murty, taç giyme töreninde Birleşik Krallık bayrağı yüksek rütbeli bir Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) öğrencisi tarafından taşındığından, bayrak taşıyıcılarının başında da olacak.

“Her Diyarın bayrakları, Genel Valiler ve Başbakanların eşlik ettiği ulusal temsilciler tarafından taşınacak. Birleşik Krallık bayrağını Başbakan Rishi Sunak ve Bayan Akshata Murty’nin önünde Taşıyan Astsubay Elliott Tyson-Lee olacak,” Buckingham Saray dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir