Microsoft’tan Brad Smith, AI etrafındaki ‘en büyük sorun’ olarak derin sahteliğe işaret ediyor

Microsoft Başkanı ve başkan yardımcısı Brad Smith, Deep fake’lerin (orijinal görünen ancak sahte olan dijital olarak değiştirilmiş fotoğraflar ve videolar) yapay zekadan (AI) kaynaklanan ‘en büyük sorun’ olduğunu söyledi. sosyal medya, Pentagon’daki bir “patlamanın” en sonuncusu da dahil olmak üzere, AI tarafından oluşturulan bu tür görüntülerin bir telaşına tanık oldu.

DOSYA FOTOĞRAFI: Microsoft Başkan Yardımcısı ve Başkanı Brad Smith, 3 Kasım 2022'de Lizbon, Portekiz'de düzenlenen Avrupa'nın en büyük teknoloji konferansı Web Zirvesi sırasında bir basın toplantısına katılıyor. REUTERS/Pedro Nunes/File Photo
DOSYA FOTOĞRAFI: Microsoft Başkan Yardımcısı ve Başkanı Brad Smith, 3 Kasım 2022’de Lizbon, Portekiz’de düzenlenen Avrupa’nın en büyük teknoloji konferansı Web Zirvesi sırasında bir basın toplantısına katılıyor. REUTERS/Pedro Nunes/File Photo

“Derin sahtekarlıklarla ilgili sorunları ele almamız gerekecek. Özellikle yabancı siber etki operasyonlarının çoğu hakkında endişelendiğimiz şeyleri ele almamız gerekecek… Rus hükümeti, Çinliler ve İranlılar tarafından hâlihazırda yürütülen türden faaliyetler,” dedi Smith, Fudzilla.

Aynı zamanda bir avukat olan 65 yaşındaki işletme yöneticisi, Washington’da yapay zekanın en iyi nasıl düzenlenebileceği konusunu ele aldığı bir etkinlikte konuşuyordu.

Bu arada Smith, bireyleri hedeflenen dijital olarak değiştirilmiş içerikten korumak için önlemler alınması çağrısında bulundu.

“Filigran sistemi olmalı. Ayrıca, derin sahte/yanıltıcı reklamlar ile ifade özgürlüğü arasında bir denge bulma konusunda yeni bir yol bulunmalıdır” dedi.

Devam ederek ekledi: “Meta veri dediğimiz şeyi gömüyorsunuz, dosyanın bir parçası, kaldırılırsa onu tespit edebiliyoruz. Değiştirilmiş bir sürüm varsa, aslında bir karma oluştururuz. Bunu bir şeyin parmak izi gibi düşünün ve sonra bu parmak izini internette arayabiliriz.”

Son günlerde, Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, eski ABD Başkanı Donald Trump, Papa Francis ve daha fazlasına ait olanlar da dahil olmak üzere, yapay zeka tarafından oluşturulmuş birkaç görüntü (yanıltma girişimi olarak olması gerekmez) sosyal medyada yer aldı.

(PTI girişleri ile)


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir