Microsoft’un bilgisayar korsanları için yeni taksonomisi, hava durumu temalı takma adlardan oluşan bir fırtına getiriyor

Siber güvenlik dünyasını sarsacağı kesin olan bir hareketle Microsoft, bilgisayar korsanları için yeni bir adlandırma taksonomisi duyurdu. Onlara önceki takma adlarıyla atıfta bulunmak yerine, Microsoft artık onlara fırtına, tayfun ve kar fırtınası gibi hava olaylarına göre adlar verecek.

Microsoft, saldırganlar için yeni hava durumu temalı adlandırma sistemi getirdi.
Microsoft, saldırganlar için yeni hava durumu temalı adlandırma sistemi getirdi.

Bu yeni sistem, grupların nereden faaliyet gösterdiğini belirtmek için belirli hava olaylarının adını taşıyan ulus-devlet aktörleriyle birlikte toplam sekiz grup içerecektir. Örneğin, Çinli bilgisayar korsanlarının adı Typhoon olurken, Rus bilgisayar korsanlarının adı artık Blizzard olarak bilinecek.

Çin – Tayfun

İran – Kum fırtınası

Lübnan – Yağmur

Kuzey Kore – sulu kar

Rusya – kar fırtınası

Güney Kore – Dolu

Türkiye – Toz

Vietnam – Siklon

Mali amaçlı bilgisayar korsanlığı gruplarına fırtına, özel sektör saldırı aktörlerine tsunami ve nüfuz operasyonlarına seller adı verilecek. Microsoft ayrıca, bilinmeyen veya bilinmeyen bir kaynaktan gelen tüm yeni tehditlere Storm gibi geçici adlar ve dört basamaklı bir sayı atayacaktır.

Bazıları bu hava durumu temalı isimleri biraz dikkat çekici bulsa da, Microsoft bunu siber güvenliği herkes için daha erişilebilir ve daha kolay anlaşılır hale getirmenin bir yolu olarak görüyor. Microsoft’un tehdit istihbaratından sorumlu CVP’si John Lambert, “daha önce kullandığımız adlandırma yaklaşımı kullanımdan kaldırıldı. Mevcut tüm tehdit aktörlerini yeni taksonomiye yeniden atadık ve bundan sonra yeni tehdit aktörü adlarını kullanacağız” dedi.

Ayrıca okuyun | Microsoft, nihai el konsolu sunmak için Steam Deck UI ile gelebilir

Bununla birlikte, bazı uzmanlar Microsoft’u siber saldırıların ciddiyetini potansiyel olarak önemsizleştirmekle eleştirdiğinden, bu hareket tartışmasız değildir. Ancak şimdilik, bu hava temalı isimlerin siber güvenlik dünyasında yakalanıp yakalanmayacağını bekleyip görmemiz gerekecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir