Minecraft, yaratıcı beyinler için bir yer, doymak bilmez bir macera susuzluğu için bir yer. Minecraft Legends, Mojang’ın rekabetçi çok oyunculuya yönelik potansiyeli bile gösteren en son strateji yan ürünüdür. Hindustan Times oyunuyla birkaç saat geçirdikten sonra, Minecraft Legends’ın içine girilecek ilgi çekici bir harekatı olduğundan emin olabilirsiniz, çok oyunculu mod size karmaşık bir deneyim yaşatacak.

Mojang, Minecraft’ı aynı “ana kaya” motoru üzerinde geliştirdi ve benzerlerine benziyor. Oyunun temel fikri hemen hemen aynı, bloklu piksel giyinmiş bir kişiyi bloklu bir dünyaya kontrol etmeniz gerekiyor. Ancak kampanyayı farklı kılan, ne yaptığınızdır. Ana hikaye, Overworld’ü Piglin işgalcilerine karşı birleştirmektir. Oyunda haritalar boyunca düşman kamplarını yok etmeli ve Piglin kuşatması altındaki şehirleri kurtarmalısınız.

Önceki bölüm gibi, bu yeni başlık da kendi başınıza savaşmak yerine madencilik ve işçiliğe odaklanıyor. Ancak farklı becerilere sahip küçük golemleri çağırabilir ve onlara düşmana karşı komuta edebilirsiniz. Ancak işin püf noktası, golemlerinizi istediğiniz yere götürmenin yollarını bulmanız gerektiğidir. Yani rampalar yapmanız, eğimli basamaklar kazmanız, köprüler, yükseltilmiş platformlar inşa etmeniz ve bunun için ahşap ve taş gibi çeşitli kaynaklara ihtiyacınız var. Oyun ilerledikçe yeni bina yapılarının ve golem çeşitlerinin kilidini açacaksınız ve bunları yapmak için nadir kaynaklar bulmanız gerekiyor.
Kampanya, PvP modu için kendinizi dünyaya alıştırmak için gayet iyi. PvP modu, dört oyuncudan oluşan iki takım ve birbirlerinin üssünü yok etme hedefini içerir. Kampanya, öncekinden daha büyük ve keşfedilecek pek çok şeyle zenginleştirilmiş. Dünya çok sayıda binek ve kaynakla dolu. Ayrıca bonuslar için fethedebileceğiniz yapay zeka kontrollü minyonlarla dolu düşman kampları da var.
Yayınlanmadan önce Minecraft Legends’ta sınıflar olacağına dair bir söylenti var. Ancak oyunda gerçek sınıflar yoktur; yine de çalışma rollerinizi kooperatif arkadaşlarınız arasında paylaştırabilirsiniz. Biri üssü koruyacak gibi, ikisi baskın yapmak için kaynakları ve düşman kamplarını arayabilir ve geri kalanı keşif ve planlama yapabilir veya diğer üçüne katılabilir. PvP için başarının anahtarı iletişimdir; Discords’taki arkadaşınıza katılın.

Bazen oyun bana League of Legends, Dota 2 gibi MOBA oyunlarını hatırlatıyor. İki saat boyunca çiftçilik yaptık, haritaların kilidini açtık ve sık sık Piglin kamplarına baskın düzenledik. Yirmi dakika sonra düşman ekibi gerilla saldırısına başladı ve sonunda açık bir savaşa dönüştü. Sonunda rakibimizin üssünü yok etmek için güçlü bir lav topu yapmayı başardık.
AYRICA OKUYUN| Benim ve fethet! Minecraft Legends, bir sonraki çok oyunculu sansasyon olabilecek stratejik bir yan ürün.
Yine de Minecraft Legends, çapraz platformda oynanacak bir sonraki çok oyunculu bölüm sonu canavarı olabilir. Minecraft Legends, 18 Nisan’da oyun pazarına çıkacak.