Bir kraliyet kaynağına göre, Prens Harry’nin Meghan Markle ile evliliği, Sussex Dükü’nde büyük bir kişilik değişikliğine neden oldu. Deneyimli bir kraliyet fotoğrafçısı olan Arthur Edwards, bir röportajda Harry’nin Suits aktrisiyle olan ilişkisini halka açıkladıktan sonra “sefil ve mesafeli” hale geldiğini açıkladı.

Edwards, çiftle basın turlarına çıkmayı bıraktığını çünkü o kadar mutsuz olduklarını ve yanlarında olmaya dayanamadığını iddia etti. Harry’nin Meghan ile ilişkisinden önce kendisinin “özel biri” olduğunu ve birlikte çalışmaktan “bir zevk” olduğunu açıkladı.
Fotoğrafçı, bir seyahatin sonunda basını bara götürdüğünü ve hepsinin Harry ile bir içki içip güldüğünü ekledi. Ancak Harry’nin Meghan ile ilişkisi başladıktan sonra basınla vakit geçirmeyi bıraktı ve “Yedek” adlı kitabında medyayı “kötü canavarlar” olarak nitelendirmeye başladı.
Harry ve Meghan medyayı eleştirdiler ve onlar hakkında yanlış hikayeler ekildiğini iddia ettiler. Çift ayrıca mahremiyet talep etti ve 2018’deki evliliklerinin ardından kraliyet görevlerini bırakıp 2020’de Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındılar.
O zamandan beri bir Netflix dizisinde rol aldılar ve Harry, hem kraliyet ailesine hem de gazetecilere yönelik eleştirileri içeren bomba gibi bir anı yayınladı.
Edwards, kırk yılını kraliyet turlarına çıkarak geçirdi, ancak çok sefil oldukları için çiftle gezilere çıkmayı bırakması gerektiğini açıkladı. Kraliyet ailesinin geri kalanıyla olan ilişkisini, çiftin yanında “rahatsız” hissettiğini söyleyerek Harry ve Meghan ile olan ilişkisine benzetti.
Meghan ve Harry’nin son zamanlarda Los Angeles’ta bir basketbol maçında halka açık gezileri de eleştirilere hedef oldu. Bir kraliyet yorumcusu, bunu “ünlülerin kimlik bilgilerini desteklemek” için “dikkat çekme” bir hareket olarak nitelendirdi.
Ayrıca okuyun | | Thomas Markle’ın ‘ölüm yatağı’ savunması, Meghan ile parçalanmış ilişkiyi düzeltebilir mi?
Medya ve kraliyet ailesi ile çalkantılı ilişkilerinin ardından çiftin halkın gözünde daha ne kadar yer alacağı henüz belli değil.