Threads başlatıldığında, Twitter kullanıcısı ‘… Ctrl+C+V kullanılarak oluşturuldu’ diye alay ediyor. Musk yanıtlıyor…

Mark Zuckerberg liderliğindeki Meta, Instagram kaynaklı yeni bir metin tabanlı uygulama olan Threads’i tanıttı. Konular, Instagram’ın fotoğraf paylaşımına verdiği birincil vurgudan farklı olarak, kullanıcıların metin güncellemelerini paylaşmasına ve herkese açık konuşmalara katılmasına olanak tanır. Ancak Twitter’a doğrudan rekabet sağlamasının yanı sıra birçok özelliğinin Elon Musk’ın mikro blog platformuna benzediği görülüyor. Ve netizenler sakin olamıyor!

Meta, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformuna doğrudan meydan okuyan Twitter'ı taklit ediyor gibi görünen yeni uygulama Threads uygulamasını tanıttı.  (AP)
Meta, Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformuna doğrudan meydan okuyan Twitter’ı taklit ediyor gibi görünen yeni uygulama Threads uygulamasını tanıttı. (AP)

Bir Twitter kullanıcısı, yeni Threads uygulamasını eleştirerek, “Meta’nın yeni uygulaması tamamen bu klavye kullanılarak oluşturuldu: Ctrl + V.” Gönderi, gülen bir emoji ile yanıt veren Musk’ın dikkatini çekti.

Başka bir kullanıcı, “Bir rakibin uygulamasını klonlamak ve daha az sezgisel hale getirmek riskli bir stratejidir. Geri tepebilir ve orijinal uygulamanın kullanıcı deneyimini tercih edebilecek kullanıcıları yabancılaştırabilir. Ancak, doğru yapılırsa, daha büyük bir araçla rekabet etmenin başarılı bir yolu olabilir.”

Zuckerberg tartışmayı körüklüyor

İlginç bir şekilde, bugün Zuckerberg, Threads’in piyasaya sürülmesinden yaklaşık on yıl sonra Twitter’da bir paylaşımda bulundu. Daha fazla tartışmaya yol açan benzerlikleri vurgulayan bir Örümcek Adam meme paylaştı.

Birkaç kullanıcı, Twitter’da günlük limit, hesap ihtiyacı, ücretli abonelik gibi hızlı değişiklikler göz önüne alındığında, Meta’nın uygulamasının iyi bir alternatif olabileceği görüşündeydi.

Threads uygulamasıyla ilgili diğer tepkilere göz atın. Eğlenceli! Ancak Twitter ve Threads uygulama özelliklerini karşılaştırdığımız sonraki bölümü okumayı unutmayın.

Twitter ve Konular: Karşılaştırma | 10 puan

1) Profil oluşturma: Konular, kullanıcıların mevcut Instagram profillerinden biyografi bilgilerini ve takipçileri içe aktarmasına olanak tanırken, Twitter, kullanıcıların e-posta ve telefon numaraları aracılığıyla kaydolmasına olanak tanır.

2) Instagram kullanıcı tabanından yararlanma: Konular, kullanıcıların mevcut Instagram kullanıcı tabanını temel alan bir Instagram hesabına sahip olmasını gerektirir.

3) Platformlar arası bağlantı: Kullanıcılar, iki platform arasında sorunsuz entegrasyona izin vererek, Konular ve Instagram arasında geçiş yapabilir. Konular üzerindeki gönderiler, bir kullanıcının Instagram hikayesinde veya profilinde paylaşılarak platformlar arası görünürlük sağlanır.

4) Görüntüleme sınırları: Konuların şu anda herhangi bir görüntüleme sınırı yoktur, oysa Twitter, doğrulanmamış kullanıcılar için bir oran sınırı getirmiş ve başlangıçta onları günde 600 gönderiyle sınırlamıştır.

5) Profil oluşturma: Konular, kullanıcıların mevcut Instagram profillerinden biyografi bilgilerini ve takipçileri içe aktarmalarına olanak tanırken, Twitter’da bu özellik yoktur.

6) Anasayfa: Konuların ana sayfası, Twitter’ın “Sizin İçin” sayfasına benzer ve bir kullanıcının ilgilenebileceği hesapları önerir. Twitter’ın ana sayfası, trend olan konuları ve kişiselleştirilmiş içerik önerilerini gösterir.

7) Beğeni sayısı: Konular, bir kullanıcının Instagram profilindeki sayıyı da gizleyen gönderilerdeki beğeni sayılarını gizleme seçeneği sunar. Twitter bu özelliği sağlamaz.

8) Taslak kaydetme ve işaretleme: Lansman itibariyle, Threads’in gönderi taslaklarını kaydetme seçeneği yoktur, Twitter ise kullanıcıların taslakları kaydetmesine izin verir. Ayrıca, daha sonra başvurmak üzere ileti dizilerine yer işareti koyma seçeneğinden yoksundur, Twitter ise kullanıcıların tweet’lere yer işareti koymasına izin verir.

9) Arama işlevi: Konuların arama işlevi yalnızca hesapları bulur ve başlıklar içindeki belirli kelimeleri aramaz. Öte yandan Twitter, belirli kelimeleri ve hashtag’leri aramayı destekler.

10) Karakter ve video sınırları: Konular, kullanıcıların en fazla 500 karakter ve 5 dakikaya kadar video göndermesine olanak tanırken, Twitter’da ödeme yapmayan kullanıcılar için 280 kelimelik bir karakter kısıtlaması (ücretli kullanıcılar için 10.000’e uzatıldı) ve 2 dakika ve 20 video süresi sınırı vardır. tüm kullanıcılar için saniye.

Twitter ve Meta arasındaki savaş kızışıyor mu?

Meta’nın yeni uygulaması olan Threads, şaka yollu fiziksel bir kafes dövüşü bile öneren iki teknoloji devi arasındaki süregelen rekabete yakıt ekledi.

Twitter’ın CEO’su Elon Musk, kullanıcıların telefon numaralarını paylaşmalarını gerektirmeden platformda sesli ve görüntülü görüşmeleri etkinleştirme planlarını açıkladı. Bu hamle, Twitter’ı Mark Zuckerberg’in WhatsApp ve Instagram’ıyla doğrudan rekabet halinde konumlandırıyor ve rekabeti daha da artırıyor.

Hem Twitter hem de Meta, birbirlerinin stratejilerini yakından takip ediyor ve karşı hamlelerle karşılık veriyor. Twitter, Twitter Blue aracılığıyla kendi ücretli doğrulama hizmetini başlattıktan kısa bir süre sonra Meta, kısa bir süre önce Instagram ve Facebook’taki kullanıcılar için ücretli bir doğrulama hizmetini tanıttı ve kullanıcılara bir abonelik ücreti karşılığında gıpta ile bakılan Mavi işareti sunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir