2021 sonundan kalan ekşi tat Max Scherzer ve Dodgers’a kaldı

Uzaylı

New member
Olmayana kadar hayranların favorisiydi.

Her şey hayal kırıklığı yaratan bir sezon sonrası başarısızlıkla bitene kadar, şimdiye kadarki en iyi son teslim tarihi satın almalarından biri.

Bir buçuk yıl sonra Max Scherzer, 2021’de Dodger olarak geçirdiği üç aylık görevle ilgili hâlâ çelişkili duygular taşıyor.

Üç kez Cy Young Ödüllü atıcı Pazartesi günü “Bu takım Dünya Serisini kazanmak için kuruldu” dedi. “Yani yetersiz kaldığınızda, ağzınızda biraz ekşi bir tat bırakıyor.”

Ve Scherzer, Dodger Stadyumu’ndaki seri finalinde New York Mets için tümseği alacağı Çarşamba günü eski kulübüyle ilk kez karşılaşmaya hazırlanırken, Los Angeles’taki birçok kişi onun önce çok yukarı, sonra çok aşağı olduğunu düşündü. , Dodgers’ın görev süresi de benzer şekilde.

Yönetici Dave Roberts, “Max’in etrafta olması hoşuma gitti,” dedi. “Sanırım hepimiz bunun farklı bir şekilde bitmesini diliyoruz.”

Son, o sezonun Ulusal Lig Şampiyonası Serisinde, Scherzer’in önceki gün takıma bildirdiği kol yorgunluğu nedeniyle Dodgers’ın 6. Maçında Atlanta Braves’e planlanmış bir başlangıç yapmadığında geldi.

Pazartesi günü dolabının önünde duran Scherzer, kararını olduğu gibi savundu.

Ulusal Lig Lig Serisinin 5. Maçında San Francisco Giants’a karşı dokuzuncu vuruş kurtarışı da dahil olmak üzere, playofflarda önceki üç geziden sonra kolunun “kızarmış”, “gazlanmış” ve “fazla pişmiş” olduğunu söyledi.

“Bu şimdiye kadar bulunduğum en iyi takımlardan biriydi. Ne yazık ki, o sezonun geri kalanının nasıl bittiği göz önüne alındığında, nasıl geliştiği, nasıl geliştiğidir. Herkesin ağzında ekşi bir tat bıraktı. Anladım.”
— Dodgers’ın 2021 sezonunda Max Scherzer




Vücudunu rahatsız eden ağrının – ve daha önce açıklamadığı bir ayrıntıyla, özellikle sağ döndürücü manşetinin – uzun vadeli kariyerini tehlikeye atabileceğinden korkuyordu; Dodgers’ın sezonu tehlikedeyken bile risk alınamayacak kadar büyük.

“O izin gününde geldiğimi hatırlıyorum [before Game 6] ve yakalamaca oynamak ve Mark [Prior, the Dodgers pitching coach] izliyorum,” dedi Scherzer. “’İstersen giderim’ dedim. Ama Walker’ı izlemek [Buehler] atmak, o daha iyi bir seçenekti. Ve seçim buydu.

Dodgers nihayetinde 6. Maçta Buehler’e döndü ve diğer aslarından o sezon sonrası ikinci kez kısa dinlenmeye başlamasını istedi. Dört turdan vazgeçerek sadece dört vuruş sürdü. Ve Ekim ayında kısa süreli bir hücumdan kaynaklanan mücadelelerin ortasında, Dodgers 4-2’lik bir mağlubiyet yaşadı ve üzücü yenilgilerini 88 galibiyetlik bir Atlanta Braves takımına mühürledi.

İki sezon sonra, hem Scherzer hem de eski Dodgers takım arkadaşlarının çoğu için hassas bir konu olmaya devam ediyor – bazıları durumdan hayal kırıklığına uğradı, durumun bilgisine sahip kişilere göre, özgürce konuşması için anonimlik verildi, bu da neyin başladığını lekeledi. ekip ve gelecekteki Onur Listesi arasında simbiyotik bir ortaklık olarak.



Dodgers’tan Max Scherzer, 14 Ekim 2021’de National League Division Series’in 5. Maçını bitirmek için San Francisco Giants’tan Wilmer Flores’i devirdikten sonra tepki gösteriyor.

(Wally Skalij/Haberler)



Scherzer, “Bu, şimdiye kadar bulunduğum en iyi takımlardan biriydi” dedi. “Maalesef, sezonun geri kalanının nasıl bittiği göz önüne alındığında, nasıl geliştiği, nasıl geliştiği. Herkesin ağzında ekşi bir tat bıraktı. Anladım.”

Temmuz ayında gişe rekorları kıran bir son anlaşmayla All-Star kısa mesafeli Trea Turner ile birlikte satın alınan Scherzer, başlangıçta Clayton Kershaw (dirsek yaralanması) ve Trevor Bauer’in (cinsel saldırı iddialarının ardından idari izinde) kayıplarından sersemlemiş bir Dodgers atış ekibi için bir kurtarıcı gibi görünüyordu. .

Scherzer, kulübündeki ilk maçında şiddetli bir alkış aldı ve tabela çalma skandalının ardından tam kapasiteli bir Dodger Stadyumu’na ilk seyahatlerinde Houston Astros’a karşı yedi güçlü vuruşla galibiyet kazandı.

Scherzer, “Bu şimdiye kadar oynadığım en çılgın normal sezon maçı,” dedi.

Bir ay sonra Chavez Ravine’de 3.000’inci kariyer vuruşunu kaydetti, aynı gün San Diego Padres’e karşı mükemmel bir oyunu sekizinci vuruşa taşıdı.

Turner, o sezonun sonlarında “Cy Young yıllarının en azından bir bölümünde oradaydım,” dedi. “Ve benim için onu hatırlayabildiğim kadar iyi.”

Scherzer, normal sezonu Dodgers ile yaptığı 11 başlangıçta 7-0’lık bir rekor ve 1.98 ERA ile tamamladı ve bu noktada Major League Baseball tarihindeki en büyük son teslim tarihlerinden biri olarak selamlandı.

Ardından, NLDS’nin belirleyici beşinci oyununda en iyi anını yönetti ve 110 adımlık bir başlangıçtan üç gün sonra, Giants’a karşı seriyi perçinleyen bir kurtarış sağlamak için arenadan çıktı.

Scherzer, “Dodgers ve Giants arasındaki rekabeti gerçekten tatmak, onlarla 5. Maça gitmek ve o maçı bitirmek, kariyerimde inanılmaz bir andı,” dedi, yüzünde hüzünlü bir gülümseme belirdi. “O sezonun hala her zaman hatırlayacağım gerçekten güzel anları var.”

Ancak yardım gezisinin ardından Scherzer, kolunun hiçbir zaman tam olarak geri dönmediğini söyledi.

Üç gün sonra NLCS’nin 2. Maçında mücadele etti ve ardından, Dodgers’ın ekstra vuruşlarda 5-4 mağlubiyeti sırasında kolunun “ölü” hissettiğini düşünerek sevindi. Ardından, tamamen kaçırdığı 6. Oyun başlangıcı geldi ve Dodgers’ın Dünya Serisi şampiyonu olarak tekrar etme teklifinde erken bir elenmeye yol açtı.


Atlanta, GA - 17 Ekim: Los Angeles Dodgers atıcıya başlayan Max Scherzer sahadan çıkıyor.


Dodgers takımından Max Scherzer, 17 Ekim 2021’de Atlanta Braves’e karşı NLCS’nin 2. Maçının beşinci vuruşunda rahatladıktan sonra tümseği terk ediyor.

(Wally Skalij/Haberler)



O sırada 37 yaşında olan ve serbest oyunculuğa yaklaşan Scherzer, Pazartesi günü NLDS iş yükünü ikinci kez tahmin etmek istemedi.

“Hepsi bu kadar olabilir, gerekirdi, olur,” dedi. “5. Maça girerken, tüm fişler masada. O maçı kazanmalısın.”

Ve NLCS’deki Game 6 sıyrılmasının neden olduğu hayal kırıklıklarına rağmen, Dodgers’lı birçok kişi, onun %100 hissetmeme konusundaki çekingenliğini anladı.

Scherzer, “Bir rotator manşet olduğunda, bir höyük aldığınızda, o noktada kariyeriniz için zar atıyorsunuz” dedi.

Bununla birlikte, bu sempatiler, birkaç ay sonra, Scherzer görünüşe göre kol sorunlarının bir kısmını Dodgers’ın saha sayısı bilincine sahip, altı kişilik rotasyonunda aldığı daha hafif iş yükünden sorumlu tuttuğunda zayıfladı.

Aralık 2021’de Scherzer, “Bunun kapasitemi düşürdüğünü hissediyorum,” dedi ve o yılki sezon sonrasını Ulusal Şampiyonların 2019 Dünya Serisi koşusunda yaşadıklarıyla karşılaştırdı. “2019’da ‘kalemden dışarı adım atabilme’ formülünü yapmaya çalıştığımda [during the NLDS]kolum yanıt veremedi.”

Aynı kış Mets ile üç yıllık 130 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayan Scherzer, daha sonra yorumlarına açıklık getirdi. Kol yorgunluğu için “Dodgers’ı suçlamadığını” söyledi. “Belki de gerçekte neden bahsettiğimde kendimi yeterince net ifade etmedim” diye kabul etti.

O zamana kadar, onunla eski takımı arasındaki gariplik – Dodgers, Scherzer’i yeniden imzalamakla ilgilendi, ancak Mets’in rekor kıran yıllık maaşına yaklaşmadı – çoktan pekiştirilmişti.

Ve Çarşamba günkü birleşme öncesinde, tarafların birlikte geçirdikleri yalnız sezonun güzel anıları, ikisinin de unutmayı tercih edecekleri bir sonla gölgelenmeye devam ediyor.

Roberts, “Bunu çok fazla düşünmüyorum,” dedi. “İnsanlar daha çok düşünebilir. Yapmıyorum. Değiştirebileceğim bir şey değil. Bu konuda yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Bu yüzden daha fazla düşünmem için, sadece yapmıyorum.