Aile, arkadaşlar ve hayranlar cenaze töreninde Fernando Valenzuela'yı anıyor

Uzaylı

New member
Carlos Santana ve eşi Susannah, Los Angeles şehir merkezindeki Our Lady of Angels Katedrali'nin önünde durup Dodgers'ın sevilen Meksika doğumlu atıcısı Fernando Valenzuela'nın tabutuna baktılar.

Çift, Valenzuela'nın ailesinin katedrale girişini izledi, ardından tabutu taşıyanlar beyaz güllerle süslenmiş sürahi tabutunun binanın içine taşınmasına yardım etti.

72 yaşındaki Santana içeri girerken “Üzüldüm” dedi. “Bir noktada gideceğimizi biliyorum ama sanırım bizi biraz erken terk etti.”

Karısı, “Onun gittiğini görmek beni çok üzdü” dedi. “O harika bir adamdı, harika bir beyzbol oyuncusuydu ve Los Angeles ve halkımız için çok şey ifade ediyordu.”

Çift, Çarşamba sabahı Van Nuys'tan Los Angeles'a seyahat ederek, 22 Ekim'de 63 yaşında açıklanmayan bir hastalıktan ölen Valenzuela için düzenlenen halka açık cenaze törenine katılmak üzere genç ve yaşlı düzinelerce Dodgers hayranına katılmıştı.

Dodgers hayranları onun ölümünün yasını tutuyor ve özellikle Latin toplumunda Angelenos için çok şey ifade eden efsanevi atıcının hayatını kutluyor. Dodger Stadyumu'nun dışında insanların mavi-beyaz çiçek aranjmanları yerleştirdiği ve 34 numaralı formasını desteklediği gayri resmi bir anma töreni oluşturuldu. 2023'te numarasını emekliye ayıran Dodgers, ölümünden üç gün sonra Dünya Serisinin 1. Maçı öncesinde anısını onurlandırdı.

Çarşamba sabahı, Mariachi Sol de Mexico Tercer Cielo'nun “Yo Te Extrañaré” (Seni Özleyeceğim) şarkısını söylerken siyah giyinmiş, bazıları Dodgers formaları giymiş hayranlar sessizce katedrale doğru yürüdüler.

Tabutu taşıyanlar, katedralin önünde, tabutu gülümseyen Valenzuela'nın büyük bir fotoğrafının yanına yerleştirdiler. Ön sıralarda Valenzuela ailesi (oğulları, kızları ve torunları dahil) birlikte oturuyordu. Karşılarında Valenzuela'nın bazı eski takım arkadaşları ve arkadaşları vardı.

Halka açık cenaze töreni Valenzuela'nın iki torununun okumasıyla başladı.

Curia'nın moderatörü ve Los Angeles Başpiskoposluğunun genel vekili Rahip James Anguiano, İspanyolca ve İngilizce olarak bir vaaz verdi.

Anguiano, “Bugün 34 numaralı formamı giymek istedim ama giydiğimin altına sığabileceğimi sanmıyorum” dedi.

Valenzuela'nın höyükte bulunduğu kişiyle tanındığını ve onurlandırıldığını, aynı zamanda çok daha fazlasıyla tanındığını ve onurlandırıldığını söyledi.

“Hepimiz Fernando'nun harika bir beyzbol oyuncusu olduğunun farkındayız. Sporda yarattığı farkın farkındayız ve atıcı olarak muhteşem istatistiklerini bilsek de onun bir başka yanı daha vardı: O bir eşti, bir babaydı, bir dedeydi, bir arkadaştı, bir akıl hocasıydı, bir akıl hocasıydı. bir lider.” dedi. “Bunlar Fernando'yu o kişi, insan, o adam yapan yazılı olmayan istatistikler.”

Valenzuela'nın oğlu Fernando Valenzuela Jr. ile eski takım arkadaşı ve arkadaşı Mike Scioscia methiyeleri okudu.

Scioscia kırık bir İspanyolcayla, “Bu, Fernando'nun dostları ve takım arkadaşları için zor bir gün, ama Fernando'nun ailesi için de daha zor,” dedi. Fernando'nun arkadaşları ve takım arkadaşları için zor bir gün, ama daha çok Fernando'nun ailesi için.”

Dodgers efsanesi Fernando Valenzuela'nın cenaze töreni Melekler Meryem Ana Katedrali'nde.

(Robert Gauthier / Haberler)

Valenzuela'nın sadece muazzam bir atıcı değil, aynı zamanda aslan yüreğine sahip, alçakgönüllü ve zarif bir adam olduğunu söyledi.

“Höyüğü her aldığında bunu inancı, ailesi, takımı ve ülkesi için yaptı ve büyük liglerde ilk kez sahaya çıktığı andan son seferine kadar bu yükü taşıdı” dedi. “Fernando zaferlerde alçakgönüllüydü, yenilgilerde ise son derece nazikti.”

Ayrıca Valenzuela'nın mizah anlayışından bahsetti ve Valenzuela'nın soyunma odasında insanların ayaklarına kement attığı zamanlar hakkındaki bir anısını paylaştı. Ancak orada bulunanların kıkırdamasına neden olan şey Scioscia'nın yakın zamanda eşinden aldığı bir telefondu. Ona televizyonların İspanyolca yayın yaptığını söyledi.

“Tatlım, dedim, onun kim olduğunu biliyor musun? Bu Fernando,” Scioscia ona söylediğini hatırladı. “Bir dua ettim: Fernando, lütfen, hayır-hayır-hayır beni taciz ediyor, yo tengo miedo. Oraya çıkana kadar bekle ve şakalaşalım ama evime bulaşma. Korkmuştum.”

Bunu Valenzuela'nın iyi durumda olduğunun ve Dodgers Dünya Serisi şampiyonluğunu kutladığının bir işareti olarak aldığını söyledi.

Fernando Valenzuela Jr., babası Fernando Valenzuela'ya duygusal, içten bir övgü sunuyor.

Fernando Valenzuela Jr., Meryem Ana Katedrali'nde babasına bir methiye sunar.

(Robert Gauthier / Haberler)

Valenzuela Jr. ahşap kürsüde durduğunda gözyaşlarını tutmaya çalışarak sadece İspanyolca konuştu.

“Hayatımdaki en önemli insanlardan biriydi” dedi. Bugün burada oldukları için Valenzuela ailesi adına herkese teşekkür etmek istiyorum.”

Taraftarların düzenlediği gayri resmi anma töreni için babasının formasını emekliye ayırdıkları için Dodgers'a teşekkür etti. Babasını, insanlara yardım etmeyi seven, saygılı ve alçakgönüllü bir adam olarak tanımladı ve kendisiyle fotoğraf çektirmek ya da onunla konuşmak isteyen bir hayranına asla hayır demedi.

“O benim babamdı” dedi.

Babasıyla yaptığı son konuşmalardan birinde, ondan olduğu yerde kalmasını ve ayrılmamasını istediğini, çünkü kendisinin hayatının büyük bir parçası olduğunu ve hâlâ babasının tavsiyesine ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Bana 'Çok şey biliyorsun' dedi” dedi. “Ve bu da yanımda taşıyacağım bir şey; o da benim ondan öğrenmeye devam edecek kadar bilgi sahibi olduğumdan emindi ve buna inanıyordu.

“Ben de onun gibi iyi bir adam, iyi bir baba ve iyi bir oğul olmak istiyorum. Fernando Valenzuela gibi olmak istiyorum.”