Beyaz Saray ziyaretinin 'onurundan' sonra, Shohei Ohtani 2024 hızını arttırıyor

Uzaylı

New member
Washington – Başkan Trump bile, bir Shohei Ohtani hayranı olduğunu iddia ediyor.

O kadar Universal, Ohtani'nin ünlüsü, Dodgers'ın Dünya Serisi Şampiyonasını kutlamak için Pazartesi günü Beyaz Saray'a yaptığı ziyarette, Trump, 20 dakikalık törenin önemli bir kısmını iki yönlü yıldızı övmek için adadı ve onu başkanın seçtiği ve el sallamak için yaklaştığı ilk Dodgers oyuncusu yaptı.

“Bir film yıldızı gibi görünüyor,” diye şaka yaptı Trump, Ohtani'nin benzeri görülmemiş 50/50 sezonundan birçok başarıyı listelemeden önce onu Ulusal Lig'in en değerli oyuncusunun oybirliği kazanan bir kazananı haline getirdi.

Daha sonra Ohtani değişim hakkında konuştu.

“Benimle tanışmanın bir onur olduğunu söyledi ve ona onunla tanışmanın benim için de bir onur olduğunu söyledim,” dedi Ohtani, şaka yapmadan önce Trump'ın “düşündüğümden daha uzun” olduğunu söyledi.

“Bu gerçekten bir onur,” diye ekledi Ohtani. “Burada oynamak için Japonya'dan geldim ve bu ülkeyi her gün takdir ediyorum. Bence bu ülkedeki en iyi kişiyle tanışmak bir onurdu.”

Gelecek yıl Dodgers ile Beyaz Saray'a dönmeyi umup dönmeyi umduğu soruldu, Ohtani olumlu cevap verdi.

“Mümkün olduğunca çok kez gitmek istiyorum” dedi.

Ve slugger bu sezonun neredeyse tam olarak geçen yıl kaldığı yerden başlayarak böyle oynuyor.

İlk 12 maçında Ohtani .311'i 1.081 baz artı-kesme yüzdesi (2024 istatistikleriyle neredeyse aynı), dört ev koşusu, beş RBI ve iki çalıntı üs ile vuruyordu. Dodgers vurucuları arasında, sadece Catcher Will Smith (1.117 OPS ile .400 vuran) daha iyi sayılara sahipti.

Ohtani'nin vurgu makarası, Japonya'ya açılan gezi sırasında duygusal evinden geçen hafta Dodger Stadyumu'ndaki Atlanta Braves'e karşı çıkış patlamasına kadar zaten toplanıyor.

Takım için yeni bir el sinyali kutlaması bile başlattı-lüks bir Japon cilt bakım şirketi (takım arkadaşları Japonya'ya yaptığı gezi sırasında döngüde izlerken onu razze etti) için yaptığı lüks bir Japon cilt bakım şirketi için taklit ederek, ev sahibi koşusundan sonra üsleri yuvarlarken gözlerinin önüne sürüklerken taklit etti.

“Beni kızdırmak ve heyecanlanmak onlar için iyi,” dedi Ohtani kutlama sorulduğunda. “Bence atmosfer iyi.”

Ohtani kutlamayı Pazartesi gecesi defalarca çıkardı. Philadelphia Phillies'e karşı bir hafta sonu serisinde 11'e sadece bir tane aldıktan sonra, Washington Nationals'a 6-4 mağlubiyetle dörtte üç performans için patladı.

Ohtani'nin ilk atışlı bir single, üçüncü atış iki koşulu bir ev koşusu ve orta saha duvarından yükselen beşinci vuruşlu bir üçlü vardı. İki kez ikinci kariyer döngüsünü bir çiftle tamamlama şansı vardı. Ancak, sekizinci sıraya çarptıktan sonra, dokuzuncuda bir yürüyüşe çıktı ve dört maçta üçüncü kayıpları için fışkıran bir Dodgers mitingini genişletmeye çalıştı.

“Shohei'nin aldığı yarasalar oldukça olağanüstü,” dedi yönetici Dave Roberts. “Yürüyüş kazanmak için son at-yarasa bile… ve bir döngüyü kovalamaya çalışmayın, bir takım oyuncusu olmayı ve batonu geçmeden konuşuyor. Mükemmel bir gece geçirdi.”

Ohtani için eksik olan tek şey, uzun zamandır beklenen atışa dönüşü. Geçen yıla paralel olarak, 30 yaşındaki sağ elini kullanan, 2023 Tommy John ameliyatından yavaş yavaş ilerlemeye devam ediyor ve düzenli bullpen ve uzun atış seansları atıyor.

“Bullpens iyi gidiyor,” dedi Ohtani, 18 aydan fazla ikinci Tommy John prosedüründen kaldırıldı. “Sanırım gerçekten iyi bir yerdeyim.”

Ancak canlı vuruş uygulaması atmaya ne kadar yakın olduğu sorulduğunda – Ohtani'nin playofflar sırasında atış programını duraklatmadan önce geçen yıla yaklaştı, daha sonra kış rejiminin sol omzunda ameliyatla geciktirilmesi – kesin bir zaman çizelgesinden emin değildi.

“Hala atabileceğim sahalar ve hızda sınırlamalar üzerinde sınırlarım vardı” dedi. “Bence bu doktor ve ekip personeli ile tartıştığım bir şey olacak. Şahsen, bence bu çok uzakta yapmamak istediğim bir şey.”

Ohtani, bu tür sınırlamaların Dodgers pirinç ve Ohtani'nin dirsek operasyonlarının her ikisini de gerçekleştiren ünlü spor cerrahı olan baş takımı doktoru Neal Elattrach'dan geldiğini söyledi. Örneğin, Ohtani henüz süpürgesini atmak için temizlenmedi. Geçen hafta sonu en son bullpen'e birkaç ayırıcıyı yeniden birleştirdi. Bu seansta hızı düşük 90'ların etrafında dolaşmaya devam etti.

“[Dr. ElAttrache] İkinci operasyonum olduğu için dikkatli olmak daha iyi, ”dedi Ohtani.“ Şahsen, bence bununla birlikte gitmek istiyorum. ”

Bu arada Ohtani, geçen sezon ustalaştığı aynı atanmış vurucu rolüne odaklanmaya devam ediyor; Öyle ki, cumhurbaşkanlığı tanınmasına neden oldu.

İyi mi? Trump şaka yollu Roberts'a Pazartesi günkü tören sırasında sordu.

“Sadece iyileşiyor,” diye cevap verdi Roberts gülerek.

“Daha iyi oluyor?” Dedi Trump. “Bu birçok insan için korkutucu, ha?”