Bir 'çılgın' vuruş Dodgers'ın Dünya Serisi şampiyonluk rallisini nasıl ateşledi?

Uzaylı

New member
NEW YORK – Çarşamba gecesi Dünya Serisinin 5. Oyununda Dodgers'ı yeniden dirilten beş turluk beşinci atışı tanımlayacak tek bir kelime vardı ve bunu gerçekleştirmeyi inanılmaz rallinin en tuhaf vuruşunu yapan adama bırakacaktı.

“Deli!” Mookie Betts çığlık attı, gözleri bira ve takım arkadaşlarının New York Yankees'e karşı 7-6 geriden gelme zaferiyle Dodgers tarihindeki sekizinci şampiyonluğu perçinlemesinin ardından başından aşağı dökülen şampanyadan dolayı yanıyordu. “Bunun nasıl ortaya çıktığı çılgıncaydı. Yani bizi yenmek için temiz bir oyun oynamalısınız.”

Yankees Çarşamba gecesi temiz bir oyun oynamadı, hatalarının çoğunu, sezon sonrası tarihinin en çirkinlerinden biri olması gereken beşinci atışta toplayarak, Aaron Judge'ın iki sayılık evinde kurdukları 5-0'lık farkı sildi. ilk vuruşta koşuyor ve solo atışlarda Jazz Chisholm Jr. birinci, Giancarlo Stanton üçüncü sırada.

New Yorklu yıldız Gerrit Cole'un dört vuruşsuz atıştan geçmek için sadece 49 atışa ihtiyacı vardı ve savunması dördüncü turda olası bir koşuyu kurtardı; hakem, Betts önde bir yürüyüşten sonra gemideyken, sol orta sahada duvara doğru koşup şutunu attı. Freddie Freeman'ın duvara çarpmadan önce sıçrayarak yakalaması.

Ancak Yankees, beşinci çeyreğin zirvesinde destansı bir savunma çöküşü yaşadı, iki fiziksel hata ve bir zihinsel gaf yaparak Dodgers'ın kazanılmamış beş sayı atmasına ve skoru 5-5 eşitlemesine izin verdi.

Dört homers, bir üçlü ve 12 RBI ile 0,300 (20'ye altı) vuruş yaptıktan sonra serinin en değerli oyuncusu seçilen Freeman, “Size ekstra çıkışlar verildiğinde ve bu tür bir oyundan yararlandığınızda bu çok büyük bir şey” dedi. beş oyun. “Durumu tekrar dengeye getirebilmemiz için ivmeyi hissedebiliyordunuz. [shifting].”

Cole'un üç double, bir triple ve home run'u ile kariyer ortalaması 0,391 (23'te dokuz) olan Kiké Hernández, sağdan orta sahaya tek atışla beşinci sıraya yerleşerek Cole'un vuruş yapmayan oyuncusunu kırdı.

Dodgers, Dünya Serisinin 5. Oyununda Yankees'e karşı beş tur atmak için çılgın bir beşinci atıştan yararlandı.

Tommy Edman, sığ merkeze doğru batan bir çizgi sürüşüyle onu takip etti. 158 normal sezon maçında ve 13 sezon sonrası maçında hata yapmayan hakem, yarışa girdi ve rutin bir uçan top gibi görünen topu yakalamak için bolca zamanı oldu.

Ancak Yargıç son saniyede koşucuya göz atmış gibi göründü ve topu kaçırdı, top eldiveninden çıkıp sağına doğru tekme attı. Hakem toparlandı ve ikinciliğe güçlü bir atış yaptı, ancak Hernández, ayağın önde olduğu agresif bir kayma ile atışı – zar zor – yendi.

Dodgers'ın üçüncü kalecisi Max Muncy, “Beyzbolda her zaman bir şeyler söylerler” dedi. “Buna hiç inanmadım ama bilmiyorum dostum… adam inanılmaz bir yakalama yapıyor ve sonra ıskalıyor. Belki işler düzelir.”

Teoscar Hernández beşinci vuruşta iki sayılık double vuruşuyla Yankees'e karşı maçı eşitledi.

Teoscar Hernández, Dünya Serisinin 5. Maçında Yankees'e karşı beşinci vuruşta iki sayılık bir double yaparak skoru eşitledi.

(Wally Skalij / Haberler)

Hata, Anthony Volpe'un temiz bir şekilde sahaya sürdüğü kısa stoper çukuruna bir topraklama yapan Will Smith için hiç çıkış olmadan iki sayı attı. Ancak Yankees'in kısa stoperi, lider koşucuyu zorlamak amacıyla üçüncü kaleye bir atış yaptı; bu, üsleri hiçbir çıkış olmadan yükleyen bir hataydı.

Freeman, hafifçe sağına ve Volpe'un yönüne dönen Hernández hakkında şunları söyledi: “Volpe'a bu oyunda hata yaptıklarını biliyorum, ancak eğer yavaşlatırsanız ve Kiké'nin üçüncü aşamaya nasıl koştuğunu görürseniz, oyunu ayarlayan da buydu.” üçüncüye yaklaşırken şerit atıyor. “İşte burada inanılmaz bir temel koşucu IQ'ya sahip.”

Cole kasıldı ve Gavin Lux'ı 99 mil/saatlik bir hızlı topla, Shohei Ohtani'yi ise 87 mil/saatlik kötü bir eğriyle öne çıkardı ve sıkışıklıktan kurtulmak için içeriye doğru ilerledi.

Ancak Betts, ilk kaleye doğru yavaş bir vuruş yaptığında, vuruş başka bir tuhaf hal aldı ve bu vuruş, topu çantadan yaklaşık 5 metre uzakta temiz bir şekilde sağına atan Anthony Rizzo'ya yaklaşırken hafif bir sola dönüş yaptı.

Cole ilk başta korunmak için ilk üsse doğru ilerledi ancak açıklanamaz bir şekilde tümsek ile çanta arasında durarak Rizzo'yu kuruması için dışarı astı. Rizzo, Betts'i yenemedi ve Betts, New York'un galibiyetini 5-1'e getiren RBI saha içi teklisiyle itibar kazandı.

Yankees menajeri Aaron Boone, “Mooke bir fısıltıya çarptı, bu yüzden Rizz bunu atlatamadı” dedi. “Orada kalması ve topun dönmesi nedeniyle yakalamayı güvence altına alması gerekiyordu. Ve sanırım Gerrit… neredeyse bu durumdan kurtulmaya çalışmakla meşguldü ve üstesinden gelecek kadar hızlı tepki vermedi.”

Betts oyunda ne olduğundan pek emin değildi.

Betts, “Sadece çarptığımı ve koşmam gerektiğini biliyorum,” dedi ve “Cole'un ilk önce gitmediğine sevindim.”

Cole, 1'e 2'lik bir sayı ile Freeman'ın önüne geçti ve Freeman, 93 mil/saatlik bir değişiklikte faul yaptı ve ardından iç köşede 99,5 mil/saatlik bir hızlı topla sığ merkeze iki turluk bir tekli atış yapmaya yetecek kadar atış yaptı. Yankees'in farkı 5-3'e düştü.

Freeman, “İki vuruşa kadar indim ve bu değişikliğin üstesinden gelmeyi başardım ki bu çok büyüktü” dedi. “Çünkü bu durumlarda atıcıların sahalarına faul yapmanız gerekir. Faul yapıp başka bir atış görebildim ve şükürler olsun ki topa ortadan vurdum.”

Temizleme görevlisi Teoscar Hernández daha sonra 1 ve 2 kaydırıcıyı orta saha duvarının tabanına, hakemin ulaşamayacağı 404 feet'e kadar ezerek iki turluk bir double yaptı, Freeman, sağ ayak bileği ağrıyordu ve baştan sona gol attı. maçı 5-5 berabere bitirelim. Muncy, 38. vuruşuyla Cole'un önünden yürüdü ve Kiké Hernández'in atışı bitirmesini sağladı.

Dodgers'ın beyzbol operasyonlarından sorumlu başkanı Andrew Friedman, “Bütün bu maç, aslında tüm seri boyunca pek çok çılgın şey ortaya çıktı” dedi. “Ekim beyzbolunun büyüsü, güzelliği ve tiyatrosu bu.”

Daha fazlası da gelecekti. Yankees altıncı turda bir gol atarak 6-5 öne geçti. Dodgers sekizinci turda ikiyle 7-6 öne geçti; Kiké Hernández ve Edman ralliye teklilerle başlarken Lux ve Betts kurban sinekleriyle koşuya çıktı.

Görünüşte boyun eğmez kurtarıcı Blake Treinen, sezonun en yüksek 42 atışını yaparken sadece bir vuruştan vazgeçti, üç vuruş yaptı ve altıncı vuruştan sekizinci vuruşa kadar yedi çıkış kaydetmek için bir yürüyüş yaptı.

3. oyunun başlangıç oyuncusu ve galibi Walker Buehler, kurtarmak için bir-iki-üç dokuzuncu bir atış yapmak üzere arenadan çıktı ve takım arkadaşları pozisyonlarından içeri girip dışarı çıkarken Alex Verdugo'nun oyun sonu vuruşundan sonra kollarını iki yana açtı. sağ elini kullanan kişiyi devasa bir insan kucaklaşmasıyla yutacak sığınak.

Muncy, alkole boğulmuş bir ziyaret kulübü binasındaki çılgın kutlamanın ortasında, “Bu gece temelde sezonumuzu özetleyen bir geceydi” dedi. “Birkaç darbe yedik, geri döndük. Bir darbe daha yedim, geri döndüm. Sadece adamlar peş peşe dışarı çıkıyor, işini yapıyor, öğütüyor.

“Birkaç sakatlık haberi geldi, adamlar geri geldi, daha fazla sakatlık haberi geldi, adamlar geri geldi ama biz yine de sebat etmeye devam ettik. Bu maç tam anlamıyla bizim sezonumuzdu.”