Dodgers, başlangıç atıcısı Tyler Glasnow'u sakat listesine aldı

Uzaylı

New member
PHİLADELPHİA –

Pazar günü kariyerinin ilk All-Star seçimini kazandığını öğrenen Tyler Glasnow, sezonun ilk yarısındaki bir başarısını her şeyden önce vurguladı.

Sezonun ilk üç ayında Dodgers'ın yıldızı, çıktığı 18 maçın tamamında takımın rotasyonunun zirvesinde yer aldı.

Yıllarca tekrarlayan sakatlık sorunlarının ardından Glasnow'un takıma liderlik ettiği 109 vuruş, büyük liglerde oynayan bir oyuncu olarak en uzun sağlıklı dönemi oldu.

“[I’ve been] “Sadece her başlangıcı yayınlamaya ve vuruşları kaydetmeye çalışıyorum,” dedi 3.47 ERA ile 8-5 olan Glasnow. “Her başlangıcı yapabildiğim için mutluyum.”

Henüz 48 saat geçmeden, bu sağlıklı gidişat aniden sona erdi.

Dodgers, menajer Dave Roberts'ın verdiği bilgiye göre, Pazar günü top yakalama oyunu oynarken sırtında oluşan ağrı nedeniyle Glasnow'u Salı öğleden sonra sakatlık listesine aldı.

Roberts, Glasnow'a konulan ilk teşhisin ciddi olmadığını vurguladı.

Sağ elini kullanan oyuncunun önümüzdeki haftaki All-Star molasından kısa bir süre sonra takıma geri dönmesi gerektiğini söyledi. Roberts, mola ufukta olmasaydı, Glasnow'un bu hafta bir sonraki başlangıcını yapıp yapamayacağını “görmek için bir düşünce” olabileceğini söyledi.

Roberts, Glasnow'un bir sezonda 120 vuruş yaparak kariyerinin en yüksek sayısına yaklaştığını ve takımın ona sezonun ikinci yarısında bir şans vermenin yollarını düşündüğünü belirtti.

“Açıkçası bunu düşünüyorduk, ne zaman gerçekleşebileceği veya gerçekleşemeyeceği konusunda gerçek bir fikrimiz yoktu,” diye itiraf etti Roberts. “Ancak sırt alevlenmesiyle, bunun her zamanki kadar iyi bir zaman olduğunu hissettik.”

Glasnow'un sakatlığına bardağın dolu tarafından bakmak gerekiyor. Takım, bunun 30 yaşındaki atıcı için kısa vadeli bir aksilik olmasını ve Dodgers'ın 30 Temmuz'daki takas tarihinden önce kadro ihtiyaçlarını yeniden hesaplamasını gerektirmemesini umuyor.

Ancak bu durum, rotasyonda bir dizi sakatlığın yaşandığı bir döneme denk geliyor. Takımda halihazırda Yoshinobu Yamamoto (rotator manşet gerilmesi), Walker Buehler (Tommy John ameliyatından dönüşte yaşadığı zorluklar nedeniyle kalça iltihabı) ve Clayton Kershaw (Cumartesi günü Triple-A Oklahoma City ile küçük lig rehabilitasyon görevine devam edecek) yok.

Dodgers, bu atıcıların tamamının sezonun ikinci yarısında geri dönmesini bekliyor.

Ayrıca, bu sezon istatistiksel olarak takımın en iyi atıcısı olan ve 9-2'lik rekoru ve 3.03 ERA'sı olan çaylak sağ el atıcı Gavin Stone'a da sahipler. Roberts, Stone'un National League All-Star kadrosunda Glasnow'un yerini alması için kefil oldu.

Ancak Glasnow'un sakatlık geçmişi göz önüne alındığında – aralarında Tommy John ameliyatına yol açan yıllarca süren dirsek sorunları ve geçen yılın bazı dönemlerinde onu sahalardan uzak tutan oblik kas zorlanması da var – her türlü aksilik beraberinde bir miktar hayal kırıklığı ve endişe getirecektir.

“Kesinlikle ideal değil,” diye kabul etti Roberts. “Ama benim işim bu işi ilerletmek.”

Roberts, Glasnow'un ara vermesinin uzun vadede sağlayabileceği potansiyel faydalara odaklanmaya çalıştı.

Dodgers, atıcının vuruş sayısını yönetmek için ne zaman veya ne zaman durdurulacağına karar vermemiş olsa da, organizasyon, play-off'lara yaklaşırken geçen yılki 120 vuruşluk iş yükünü çok aşmamasını sağlamak için sezonunda bir tür duraklamaya doğru eğilim gösteriyordu.

“Gizli bir nimetin doğru terim olup olmadığını bilmiyorum [for this]Roberts, “Ama bu ona biraz olsun yeniden başlama fırsatı veriyor.” dedi.

Sakatlık ayrıca Glasnow'un bu sezonki en kötü serisinin hemen ardından geldi. Glasnow son iki başlangıcında beş sayıya izin vermiş ve birden fazla vurucuya yürüyüş vermişti. Roberts, hızlı top hızında, kırık top şeklinde veya hatta kol hızında yorgunluğa dair dışarıdan hiçbir belirti olmasa da, kötü icra edilen atışların daha yaygın hale geldiğini söyledi.

Roberts, bu mücadelelerin Dodgers'ın Glasnow'u IL'ye koyma kararını etkilemediğini söyledi.

Artık sadece sırtının iyileşmesi için değil, aynı zamanda sezonun son bölümüne kadar servisini geliştirmesi için de zamanı olacak.

Roberts, “All-Star arasına girerken,” dedi, “sadece onun önüne geçmek istedik.”

Glasnow sahalara geri dönene ve Midsummer Classic'te ilk kez seçilmesini sağlayan formuna kavuşana kadar, sırtındaki sakatlık Dodgers'ın atış ekibi için bir soru işareti olarak kalacak. Salı günkü haberden önce zaten çok sayıda oyuncuyla uğraşıyorlardı.

Roberts, “Sadece parçaları veya sahip olduğunuz parçaları toplayın,” dedi ve ekledi: “Yeniden ayarlamalı ve ilerlemelisiniz.”