Dodgers efsanesi Jaime Jarrin, Superstar-Laden Team, Life'ı yansıtıyor

Uzaylı

New member
89 yaşında ve iki yıldır emekli oldu, ancak Dodgers yayınlanması efsanesi Jaime Jarrín, Pasadena'daki Gale'in restoranına girerken başka bir sezon daha aramaya hazır görünüyordu.

İspanyolca dili dinleyicilerin nesiller boyu süren Dodgers oyunlarını anlatan mellifik tenor zayıflamadı. Muhteşem saç başı dolu kalır. Masalları anlatma kapasitesi hala Gabriel García Márquez'e layık.

Bu haftanın başlarında öğle yemeği acele, ancak her gale sunucusu, Busboy ve Cook Jarrín'in elini sallamak için yaptıklarını durdurdu. Kahverengi Khakis, Ekvador futbol forması, Harold Lloyd tarzı gözlükler ve aynı anda parlak ama sade olan 1988 Dodgers Dünya Serisi Şampiyonası yüzüğünün net bir kıyafeti giyerek hepsini isimle selamladı.

Jaime Jarrin, 25 Mart 2025'te Pasadena'daki Gale's Restaurant'ta hayranları selamlıyor.

(Carlin Stiehl / Times For Times)

“20 yılı aşkın bir süredir burada yedim,” dedi Jarrín İspanyolca, cam blok pencerelerin bir duvarının yakınında normal noktasına doğru ilerlerken. “Eşim hayatta olduğunda, haftada en az dört kez gelirdik. Bir şeyi seversem, onunla kalıyorum.”

Düşünüyor musun?

Famer Salonu, sevgili arkadaşı Vin Scully'den sonra herhangi bir beyzbol yayıncısının bir takımı için en uzun süre ikinci görev olan 64 yıl boyunca Dodgers Games'i aradı. Jarrín ve merhum karısı Blanca 65 yıldır evlendi. 1965'ten beri aynı San Marino evinde yaşıyor. Hala 41 yıl öncesine dayanan bir ilişki olan LOS Defensores hukuk firması için bir sözcü.

Jarrín bir Dodgers oyununu televizyonda asla kaçırmaz ve mümkün olduğunda ev oyunlarına katılmaz, “çünkü stadyumun atmosferini biraz özlüyorum.”

Ama bugünlerde büyük projesi beyzbol değil.

Öğrencilere çeyrek milyon dolardan fazla para kazanan bir burs fonunun adı ve yüzü olarak hizmet vermektedir. Oğulları Jorge ve Mauricio, o yıl bahar eğitiminde kalp krizinden ölen annelerini onurlandırmak için 2019 yılında kurdular.

“Benim adım sahip olduğum tek şey,” dedi Jarrín, bir Arnold Palmer'a yudumlarken ve ücretsiz bruschetta üzerine uçarken. Kendisi bir not yayıncısı olan Jorge bize katıldı. “İsmimize sahip olmak gerekli değil [on the fund]ancak başkalarına yardım eden bir şeyle ilişkilendirilebilmek harika çünkü ihtiyaç çok açık ve büyük.

“Topluluk benim için çok sadıktı, çok nazik” diye devam etti. “Ve işimizde – radyo, televizyon – takipçileriniz yoksa, bitti. Yani yapabileceğim en az şey geri vermek.”

İki adam bir restoranda bir fayans tezgahında el sıkışıyor

Jaime Jarrin, Gale's Restaurant'ta şef Leonardo Castillo ile el sıkışıyor.

Bir garson bizim sipariş almak için geldi. “Denos unos minutitos, por lehine,Jarrín dedi. Lütfen bize birkaç dakika verin, efendim.

Anlatacak hikayeler vardı.

1950'lerde, Quito, Ekvador'daki en büyük gazete olan El Comercio'nun haber odasına giren genç bir radyo muhabiri olarak, “ama aynı şirket olduğumuzdan beri önemli değildi.”

Sonra 1970'lerde Sears, Jarrín, Davey Lopes, Steve Garvey ve Ron Cey ile canlı bir yayın için dönüm noktası Boyle Heights mağazasında 500 kişinin görünmesini beklediği zaman vardı. Bunun yerine yaklaşık 15.000 kişi ortaya çıktı: “Oyunculara, 'İşte çekiniz – git! Git! Güvenliğinizden sorumluyuz.”

Her şeyden önce Jarrín “olağanüstü öğretmenini” Scully'ye övdü.

“Blanca öldüğünde beni aradı” dedi. Küçük bir kase mısır çorbası şimdi önündeydi. Ekvador futbol forması üzerine büyük bir peçete koydu. “Ve onlar hayatımın en güzel 20 dakikasıydı. Vin'in o melodik sesle konuşmasını dinlemek – dilin ustalığı, o kelime dağarcığı, o tonlama, o kalp. Deneyimden konuştu, çünkü karısını da kaybetmişti.”

Scully, Jarrín'in son maçını çağırmasından sadece birkaç ay önce 2022'de vefat etti. Jorge, Scully'nin yanlışlıkla kendisinin ve erkek kardeşinin aile vakflarına başlaması için ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Biri Dünya Serisi şampiyonluk yüzüğü giyen bir adamın sıkışmış ellerinin kapatılması.

Jaime Jarrin, Dünya Serisi Şampiyonası yüzüğünü gösteriyor.

“'Mirasını nasıl koruyacak ve sürdüreceğiz ve kaybolmasına izin vermeyeceğiz?' Dedi. “İnsanların Vin Scully için sahip olduğu sevgi harika. Ama başka bir nesil ya da öylesine, sadece 'Ah evet, o adamı duydum – onun büyük bir spiker olduğunu söylüyorlar.”

Ekstra garbanzoslu küçük bir ev salatası için çatallamakla meşgul olan babasına baktı ve gülümsedi. “Babam bir kitap yazmak istemiyor çünkü hikayenin bittiğini hissetmiyor. Ama bu, gurur duyuyor.”

Jorge, kardeşi ve oğullarının yardımıyla Jaime ve Blanca Jarrín Vakfının “dizüstü bilgisayarlarımızda evden çıktığını” şaka yaptı. Henüz Dodgers'dan bağış yapmalarını istemediler – “Ama karısı [Dodgers CEO] Mark Walter bize bir çek gönderiyor, ”diye belirtti Jaime. Tüm geçmiş ve ilgi alanlarına sahip öğrenciler başvurabilir, ancak Jarrín Vakfı'nın birincil sponsoru Los DeFensores, Jaime'nin kariyerinin onuruna bir başını sallayan öğrenciler için iki burs.

Gazeteciliğin durumu için mutlu olmadığı için değil.

“Belki bir kuklaım, ama anlamıyorum,” dedi sesi aniden keskin. “Tüm endüstrilerde, rekabet zor olduğunda, kendinizi daha iyi hale getirmeye çalışıyorsunuz. Özel bir şey sunmaya çalışıyorsunuz. Haber endüstrisi, bunu yapmak için mücadele etmek yerine – daha iyi baskılar, daha fazla muhabir, daha fazla sütun, insanları dikkat etmek için çekecek bir şey sunuyorlar mı? Hayır, sosyal medyaya karşı vazgeçtiler.

“Bu bir utanç,” diye ekledi.

Jarrin, gençlerin uzun süredir gazeteciliğe girme umuduyla iletişim derecesi almak istediklerini paylaşmak için ona yaklaşacağını söyledi, “Ve 'Mükemmel. Çok iyi. Harika.' Ama son iki yılda, 'Hayır. Üç dil konuşursanız, dünya ayağınızdadır.

Zamanımız neredeyse bitti, bu yüzden üç soru daha attım. Birincisi: Dodgers bu yıl nasıl olacak?

Jarrin, yönetici Dave Roberts için son sözleşme uzatmasını övdü “Clubhouse'a saygısı olduğu için” ve büyük oyuncu sözleşmeleri ile ilgili bir sorunu olmadığını söyledi çünkü “sahipler tüm parayı tutarsa haksızlık olurdu.… Dodger Stadyumu altın madeni.

Bu yılki takımın 1977 ve 1978'den beri gördüğü en güçlü Dodgers ekibi olduğunu düşünüyor, bu da World Series'e sadece New York Yankees'e kaybediyor. Jarrín, “Kağıt üzerinde, her şeyden önce olağanüstü iyi olan atışlarla en güçlü birime sahipler,” dedi Jarrín, Ulusal Lig'i kazanacaklarını söyleyecek kadar ileri. “Kazanmazlarsa, mutlak ve tam bir başarısızlık olacak.”

Tecrübeli Dodgers yayıncısı Jaime Jarrin, yayın kabininde bir oyun çağırıyor.

Jarrín, franchise ile 64 yıllık kariyerinin son sezonu olan 2022'de Dodger Stadyumu'nda bir maç yapıyor.

(Robert Gauthier / Haberler)

Sonra bir değişiklikti: Latinlerin güney Kaliforniya'daki nüfusun neredeyse yarısında olduğumuz için ne yapmalı?

“Rakamlar bizi tercih etse de, azınlık olarak kalıyoruz” diye yanıtladı. “Kendimizi daha iyi daha iyi hale getirmemiz ve beyaz bir insanın mükemmel olmak için yapacağından biraz daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Ve bunun temeli İngilizce öğrenmektir.”

Jarrín, kariyeri nedeniyle ve evde sadece İspanyolca konuşmasının istediği kadar İngilizce konuşmadığı için kendisini suçladı, böylece oğulları iki dilli olabilir – onlar için “bilgimi feda ettim”.

İngilizcesi daha iyi olsaydı daha başarılı bir kariyeri olur muydu?

Tüm öğleden sonra ilk kez Jarrín kendinden emin görünüyordu.

“Belki?”

Kariyerinin tüm övgülerine ve başarılarına yansıdı. “Bunların hepsini İngilizce olarak başarıp başaramayacağımı bilmiyorum.”

Bir kıkırdama.

“Rekabet daha zor olurdu, değil mi?”

Sonunda, bir voleybol: İnsanların mirasının ne olduğu hakkında ne söylemelerini istedi?

Jarrin tereddüt etmedi: “Sadece başkalarına düşünürler ve söyledikleri, 'Yapmak istediğiniz her şeye olan bağlılığınızda Jaime Jarrín gibi olmanı istiyorum. Yolunu ve disiplinini takip edin ve istediğinizi başaracaksınız.”

Konuşmamız boyunca, konuşmamızı kesmek istemeyen hayranlara el salladı veya bir başparmak verdi. Masamızdan kalktığımız an, hayranların taşkın kapıları açıldı. Yakında fotoğraflar, daha fazla el sıkışma, daha fazla konuşma geldi. Öğle yemeği acele sona erdi, bu yüzden gale işçilerinin çoğu hayranlıkla baktı.

İspanyolca Sunucu Francisco Perez, “Bir çok insan bunu yapıyor” dedi. “O çok sevgi dolu bir adam. Rafine ve sevgi dolu. Meksika'da söylediğimiz şey Gente de Raza. “

İnsanların adamı.

Şef Leonardo Castillo tezgahın arkasında durdu. 20 yıl boyunca Gale's'te çalıştı.

Meksika Puebla yerlisi, “Asla içeri giren ve 'Ben Bay So-Ve So' diyen biri olmadı. “Jaime Jarrin olmasına rağmen herkes gibi geliyor! Bizden biri olduğu için ne onur.”