Dodgers seriyi Giants'a bırakırken James Paxton dokuz koşudan vazgeçti

Uzaylı

New member
SAN FRANCİSCO –

San Francisco Giants için bir “boğa güreşi oyunu” olması gereken oyunun “açılışı”, Dodgers'ın ilk beş oyuncusundan daha uzun sürdü; bu da konuk takım için Oracle Park'ta güneşli bir Pazar günü öğleden sonra işlerin nasıl gittiğine dair bir ipucu sağlamalı.

Dodgers'ın solak oyuncusu James Paxton, Giants'a karşı 10-4'lük mağlubiyetin ardından kazanılmış dokuz koşu ve dört istekada 12 vuruşla mağlup oldu, takımına kazanma şansı vermedi ve sekiz kurtarıcının toplamından sonra çok ihtiyaç duyulan süreyi sağlayamadı. Cumartesi gününün 14-7, 11 sayılık galibiyetinde sekiz atış attı.

Bu arada, Giants için iki, belki de iki artı vuruş yapması beklenen 30 yaşındaki çaylak rölyef oyuncusu Spencer Bivens, ilk büyük lig maçında beş bir sayı, dört vuruş, üç strikeout ve hiç yürüyüş yapmadı.

2022'de bağımsız liglerde top atan sağ el atıcı, Shohei Ohtani'yi iki kez strike out yaptı ve beşinci devrede Dodgers'ın güçlü vurucu oyuncusu ve Ulusal Lig'de home run lideri olan oyuncuyu 82 mil hızla vurarak etkisiz hale getirdikten sonra tam bir kurma ve sert yumruk vuruşuyla 60 atışlık performansını noktaladı.

Paxton, önceki üç başlangıcında 18 vuruşta sadece iki kazanılmış koşu ve yedi vuruşa izin vermişti, ancak Giants Pazar günü ona karşı altı double ve bir home run ile 21'de 12 yaptı. 12 vuruştan onunda çıkış hızı 100 mil/saat veya daha fazlaydı.

“Bugün sadece hızlı topla oynuyorlardı,” dedi Paxton. “Başka şeyler denedik ama onlar her yerdeydi. Her gittiğimizde, ıskalamıyorlardı ve ben topu onlar için biraz fazla plakanın üzerinde bırakıyordum.”

Paxton ilk vuruşta bir sayı ve iki vuruşa, ikinci vuruşta iki sayı ve dört vuruşa, üçüncü vuruşta bir sayı ve iki vuruşa ve dördüncü vuruşta beş sayı ve dört vuruşa izin verdi.

Ancak Dodgers'ın bullpen'i, Patrick Bailey dördüncüde 7-0'lık bir liderlik için sola iki sayılık bir double yapana kadar kıpırdamaya bile başlamadı. Sadece Matt Chapman, 9-0'lık bir liderlik için sola iki sayılık bir homer ile takip ettiğinde sağ el atıcı Michael Petersen ısınmaya başladı.

Paxton, dördüncü periyodun sonunda Luis Matos'u strike out yaptı ve David Villar'ı da shortstop'tan strike out yaptırarak atış sayısını 89'a çıkardı, ancak menajer Dave Roberts tecrübeli oyuncunun daha fazla oynamasına izin vermedi.

“Beşinci turda tekrar sahaya çıkmaya hazırdım – gitmem gerektiği sürece gitmeye hazırdım,” dedi Paxton. “Ancak Doc bana bittiğimi söyledi. Bu adamlar için oyunun derinliklerine inmek istiyordum. Sadece benim günüm değildi.”

Roberts, bu sezonun 15 başlangıcında 4,28 ERA ile kendisini 7-2'ye düşüren çirkin skora rağmen Paxton'un devam etme isteğini takdir etti.

Roberts, “Bu onun karakterini, takım arkadaşlarına olan takdirini ve iyi bir takım arkadaşı olmasını anlatıyor,” dedi. “Ancak atış sayısının olduğu yerde, bir atıcıyı tehlikeye atmaya çalışmak benim işim değil.”

Petersen beşinciyi başlatmak için Paxton'ın yerini aldı ve iki gol atılmamış tek vuruşluk vuruş yaptı, sağ el atıcı Yohan Ramirez gol atılmamış bir yedinci ekledi ve kalan birkaç rölyef atıcısından biri olan closer Evan Phillips sekizincide bir sayı verdi. Dodgers yedincide gol atmasaydı, shortstop Miguel Rojas sekizinciyi atabilirdi.

Dodgers'ın yıldızı Shohei Ohtani, dışarı çıktıktan sonra sığınağa doğru yürüyor.

Dodgers yıldızı Shohei Ohtani, Pazar günü San Francisco Giants'a karşı oynanan beşinci vuruşta strike out olduktan sonra sığınağa doğru yürüyor.

(Godofredo A. Vásquez / Associated Press)

“Burada olmak kötü bir durum ve bizim başımıza çok sık gelmez,” dedi Roberts. “Sekizinci vuruştan bahsediyorsanız ve başlangıç kısa stopunuz yaklaşıyorsa, bu iyi bir işaret değildir. Ve eksi bir oyunda sekizinci vuruşta closer'ınızı kullanmak, bu acımasızcadır.”

Dodgers için parlak bir nokta vardı. Chris Taylor, beşinci sırada Bivens'ın orta sahaya yaptığı solo home run'u ve yedinci sırada Landen Roupp'un sağ-orta sahaya yaptığı RBI double'ı yaptı.

Roberts, Taylor'ın üçüncü aşamada başladığını, tecrübeli yardımcı adamın önümüzdeki günlerde daha çok oynayacağı bir pozisyon olduğunu söyledi.

Üçüncü kale, Max Muncy'nin 15 Mayıs'ta göğüs kafesi zorlanması geçirmesinden bu yana sorunlu bir bölge haline geldi. Güçlü vurucunun yerine gelenler (çoğunlukla Cavan Biggio ve Kiké Hernández) Muncy'nin sakat listesine girmesinden bu yana 39 maçta .156 (135'te 21) vuruş ortalaması ve 40 strikeout ile oynadı.

Taylor, sezonun ilk iki ayında beyzbolun en kötü smaçörlerinden biriydi; 6 Haziran'a kadar 36 maçta 0,305 OPS, bir ekstra taban vuruşu, sekiz RBI, 38 vuruş ve dokuz yürüme ile 0,095 (84'e sekiz) vuruş yaptı. .

Ancak Taylor sonraki dokuz maçında 0,921 OPS, bir homer ve bir üçlü ile 0,318 (22'ye yedi) vurdu ve Pazar günü sezon ortalamasını 0,154'e ve OPS'sini yükseltmek için Pazar günü dört vuruşta iki vuruş ve yürüyüş yaptı. 0,511'e kadar.

Roberts, “Sanırım Chris'le vuruşlarda daha iyi görüyorum” dedi. “Salınımının daha da düzleştiğini düşünüyorum. Hat sürücülerine daha elverişlidir. Eskisi kadar hızlı topların etkisinde değil. Sallanıp ıskalama azaldı. Yani benim için daha fazla fırsat kazanıyor ve ben de ona üçüncü aşamada daha fazla pist vereceğim.”

Roberts için “pist” ne anlama geliyor?

Roberts, “Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum ama son birkaç haftaya göre daha fazla oynayacak” dedi.

Paxton'ın başlangıcı daha çok bir acil inişe benziyordu. Giants'ın ilk vuruşta iki vuruş ve bir yürüyüşle üsleri doldurmasının ardından hasarı en aza indirdi, San Francisco Chapman'ın fedakarlık vuruşuyla sadece bir sayı yaptı.

Paxton ikinci devrede iki sayı ve dört vuruşa izin verdi, Giants dışarıya koşmasaydı daha da kötü olabilecek bir vuruş. Villar sığ sağa bir single ile başladı. Nick Ahmed sola single yaptı ve Tyler Fitzgerald sağa bir vuruş yaptı.

San Francisco üçüncü kale antrenörü Matt Williams, Villar'a evine el salladı, ancak kolayca gol atabilecek olan Villar üçüncü sırada durdu. Ahmed, Villar'ın gol atacağını düşünerek ikinci sırada yarıştı ve ikinci sırada Freddie Freeman tarafından oyundan atıldı.

Günün tonunu Paxton'ın oyunun ilk atışı olan 92 mil hızındaki hızlı topuna vurarak belirleyen ve sopasını 111 mil hızında bırakan bir double için vuruş yapan Jorge Soler, topu geri kırmadan önce donan orta saha oyuncusu Andy Pages'in başının üzerinden RBI double'ı çizdi ve 2-0 öne geçti. Austin Slater'ın sağa doğru yaptığı fedakarlık vuruşu skoru 3-0 yaptı.

Giants üçüncü turda Matos'un sol merkeze ikiye katlaması ve Villar'ın RBI'yi sağa doğru ikiye katlaması ile farkı 4-0'a çıkardı. Bailey ve Chapman daha sonra iki turluk vuruşlarıyla beş turluk beşinciliği tamamladılar.

“Sadece bullpen için değil, Pax'ı oradan geçirememem de aşırı derecede sinir bozucu,” dedi dokuzuncu vuruşta sağa iki sayılık bir double yapan yakalayıcı Austin Barnes. “Açıkçası, topu oldukça iyi atıyor. Dokuz sayılık bir sayı vermek canımızı acıtıyor. Bugün bize kazanma şansı vermedi, gerçekten. Sekiz topun hemen gerisindeydik.”