Dodgers’tan Clayton Kershaw, kariyerinin geri kalanında özgürlüğe sahip

Uzaylı

New member
ANKA KUŞU –

Clayton Kershaw muammayla ilk kez yaklaşık 10 yıl önce yüzleşti.

2014 sezonu öncesinde serbest oyuncunun eşiğinde olan ve üç Cy Young Ödülü’nden ikincisini kazanmasının ardından Dodgers serisinin yüzü olarak yerini sağlamlaştırmış olan solak oyuncu, o sezon dışı kulüple sözleşme müzakereleri sırasında bir yol ayrımıyla karşı karşıya kaldı.

Birinci lig oyuncusu olarak ilk kez Kershaw, uzun vadeli geleceğine yakından bakmak zorunda kaldı – kariyerinin haritasını kesin Hall of Famer’ın daha önce ihtiyaç duymadığı bir şekilde çıkarmaya başlamak için.

Bu süreçte Kershaw, “10, 15 yıl yapma konuşmaları vardı” diye hatırladı, bu tür bir ultra uzun anlaşma, muhtemelen oynadığı günlerin geri kalanını kapsıyordu.

Tek sorun?

Kershaw, “O kadar uzun süre iyi olmayı taahhüt etmekte hiç rahat değildim,” dedi.

Ve neredeyse on yıl sonra, bu felsefe değişmedi.

Şimdi, tıpkı o zamanlar olduğu gibi, 35 yaşındaki atıcı, yalnızca “taahhüt edebileceğin şeyi taahhüt etmeye” dikkat etti. tamamen

Ve “tamamen” derken Kershaw, iyi yapabileceğini bildiği şeyi kastediyor.

Bu nedenle, ne zaman emekli olabileceğinden, bir nesildir hükmettiği bir sporda ne kadar süre kalacağından ve kariyerini sonunda Los Angeles’ta mı yoksa memleketi Teksas’ta mı bitireceğinden emin olmasa bile Kershaw benimsedi. beyzboldaki geleceğine yıldan yıla bir yaklaşım.

2014’te Dodgers’la imzaladığı yedi yıllık, 215 milyon dolarlık anlaşmayı tamamladıktan sonra, bir sezonluk bir anlaşmadan başka bir şey aramadan son iki sezonda serbest oyuncuya girdi ve başka bir kazançlı, uzun vadeli netleştirme fırsatını atladı. Hayatının ve kariyerinin bu aşamasında çok daha değerli bir şeyle uğraşmak.

Özgürlük.

Kershaw, “Bunu böyle planlamamıştım,” dedi. “Bence bulunduğum yere gitmem için iyi bir yol.”

Kershaw, bu baharda yaptığı bir röportajda, Dodgers’ın Camelback Ranch tesisindeki bir arka alana bakarken mevcut görünümünü ve gelecek planlarını tartışırken, “özgürlük” duygusuna birkaç kez atıfta bulundu.

2014 Ulusal Lig MVP’si ve tüm zamanların franchise kralı, hala performans gösterme baskısını hissediyor. 16. MLB sezonuna girerken, imzaladığı her sözleşmeyi hala harika olacağına dair bir söz olarak görüyor.

Her şey, tarihi kariyerini besleyen gırtlak ateşinden kaynaklanıyor.

“Kendimi tamamen bu yıla adadım. Olabilir [the same] gelecek yıl Ama taahhüt edilmeme özgürlüğünü seviyorum… Her yıldan sonra sıfırlanabilmeyi seviyorum.”
— Clayton Kershaw, Dodgers atıcısı

Ama şimdi Kershaw, olası bir bitiş çizgisine yaklaştığını da biliyor. Performansı düştüğünde, motivasyonu azaldığında veya vücudu onarılamaz bir noktaya geldiğinde, hiç kimseye veya hiçbir takıma borçlu olmayacak.

Tamamlayamayacağı bir taahhütte bulunmamış olacak.

Zamanı geldiğinde kendi şartlarıyla oyundan uzaklaşabilecektir.

Kershaw, “Bir takım için bu sözleşmeyi her imzaladığınızda, kafamda, takımınızın kazanmasına yardımcı olmak için elinizden gelen her şeyi yapmaya %100 kararlısınız,” dedi. “Ve bu kolay değil. iyi olmalısın Bu, ‘Oh, iyi olmalısın’ değil. Hayır. Olmak zorundasın. Ve değilseniz, taahhüdünüzü yerine getirmiyorsunuz demektir.

“Görünüşe göre şu anda bu yıla tamamen bağlı hissediyorum. Olabilir [the same] gelecek yıl Ama taahhüt edilmeme özgürlüğünü seviyorum. … Her yıldan sonra sıfırlama özelliğini seviyorum.

Ağırlık, finalin kaydedildiği anda kaldırılmaya başlandı, yapımında bir düzine sezon olan bir nefes verme.

Kershaw, bir Dünya Serisini kazanmanın özel olacağını biliyordu. Yıllarca ve yıllarca süren Ekim hayal kırıklığı içinde oluşan hayal kırıklıklarını serbest bırakacağını düşündü.

Ancak Dodgers’la birlikte 2020 şampiyonluğunu elde ettiklerinde beklemediği şey, uzun zamandır beklenen şampiyonluğunun kendi kişiliğinin zincirlerini gevşetmesi ve düşünmeye başladığında yeni bir bakış açısının yolunu açmasıydı. kariyerinin geri kalanı hakkında.

Clayton Kershaw, 9 Nisan 2021’deki Dodgers’ın Dünya Serisi şampiyonluk yüzüğü töreninde kalabalığı selamlıyor.

(Luis Sinco / Haberler)

“Bence buna sahip olmak [World Series] kesinlikle beni biraz daha rahatlatmaya başladı,” dedi Kershaw. “Bu ağırlığı bu kadar taşıdığımı fark etmemiştim.”

Aslında, Dodgers’ın etrafındaki hemen hemen herkes son yıllarda Kershaw’da bir değişiklik fark etti.

Stoacı cephesi nasıl solmaya başladı. Bir zamanlar korkunç olan aurasının nasıl yavaş yavaş yumuşadığını.

Tam bir dönüşüm olmadı. Hâlâ katı başlangıç günü rutinini takip ediyor. Hala boğa güreşi seanslarında kendine kızıyor. Yine de hararetli kulüp pingpong oyunlarında – sadece yarı şaka yollu – bir sandalyeyi devirecek.

Ancak anahtarı kapattığında ve aradaki sessiz anlarda gezindiğinde, o jilet gibi keskin kenarı kılıflamaya daha istekli oluyor.

Takım arkadaşlarına karşı daha açık hale geldi. Röportajlarda daha fazla kendini beğenmişlik. Bir zamanlar geçip gittiği küçük sevinçleri takdir etmeye daha istekli.

Atış koçu Mark Prior, “Açıkçası, kariyerinin diğer tarafında olduğunu biliyor,” dedi. “Bu yüzden, bazen karışıklıkta kaybolan tüm diğer küçük şeylerin tadını çıkarmaya çalıştığını düşünüyorum.”

Eski Dodgers atış koçu Rick Honeycutt şunları söyledi: “Kendisi üzerinde her zaman bu ekstra baskının çoğunu oluşturdu. Ve o hala harika bir rakip. Onun hala bu yüksek seviyede rekabet ettiğini görüyorsunuz. Buna devam etmek istiyor. Ama bence olayları biraz daha iyi ayırabiliyor.”

Örneğin, bu ay bir arka saha ikinci lig maçında bir gezi sırasında, Kershaw karısı ve çocuklarıyla birlikte vuruş aralarında ziyaret etti, tepeden sığınağa, arkasından izledikleri kirli zemin korkuluğuna gidip geldi.

Dodgers'tan Clayton Kershaw, 16 Mart 2023'te Arizona, Glendale'de Texas Rangers'a karşı oynanan bir maç sırasında sığınağa geri döner.

Clayton Kershaw, 16 Mart’ta Arizona, Glendale’de Texas Rangers’a karşı bir bahar antrenman maçında sığınağa geri döndü.

(Ashley Landis / Associated Press)

Bir hafta sonra Kershaw, Dodgers atıcıları için bir sabah atma seansı sırasında Prior’un yanında durdu. Yardımcı Caleb Ferguson’un mekaniğini yakından izledikten sonra, bir zamanlar isteksiz olan lider, solak arkadaşına yaklaşarak gözlemlerini paylaştı ve 15 sezon boyunca topladığı bilgeliğin bir kısmını aktarmak için ince bir an seçti.

Kershaw’da diğer tüm oyunculardan daha uzun süredir görev yapan yakalayıcı Austin Barnes, “Böyle bir sahnede olmak, bu kadar çok büyük oyunda olmak, kendisinden ne beklediğini bilmek, bence bununla birlikte gelen çok şey var” dedi. Dodgers kulüp binası. “Bence kendisi için iyi bir denge buldu.”

Ve Kershaw’ın, 2022’deki 17 milyon dolarlık imzasını geçen kış 21 milyon dolarlık yenilemeyle takip eden yıldan yıla ilerleme yeteneği, bu değişimi yalnızca güçlendirdi ve geçmiş beklenti ve zorunluluk baskılarını yanında taşıdığı yeni ayrıcalıkla değiştirdi. tüm kamp.

“Senin seçimin olduğunda – mesela, ben yapmam sahip olmak artık oynamak için, yani bu senin Gelip bu oyunu oynama seçimi – Bunu hafife almıyorum ”dedi. “Başka bir mevsimi ezip geçerek zorlukla geçmiyorsunuz. Şimdi buradayız çünkü beyzbolu seviyorum, bu takımı seviyorum ve iyi olabileceğimizi düşünüyorum. İşte burası, sanırım bunda biraz özgürlük var.

Son yıllarda Kershaw’ın zihniyeti değiştikçe sürekli gelişen Dodgers takımındaki rolü de değişti.

Sağlıklıyken hala en iyi atıcılardan biri olmasına rağmen – 12-3’lük bir rekor, 2.28 ERA ve geçen sezon ilk kariyer All-Star Maçı ile yeniden teyit ettiği bir şey – artık kadrodaki birincil ası değil.

Kendi yüce beklentilerini sürdürmesine rağmen, kulübün talihi eskisi kadar ona bağlı değil.

Bunun yerine Kershaw, eski kapalı benliğinin asla izin vermeyeceği sorumlulukları üstlendi.

Tony Gonsolin ve Dustin May gibi daha genç rotasyon arkadaşlarına sessizce rehberlik etti – herkesin önünde bir akıl hocası olarak etiketlenmekten rahatsız olsa bile.

Shohei Ohtani, Mike Trout, Mookie Betts ve Clayton Kershaw.

⚾
2023 MLB sezon önizlemesi

“Zorla lider diye bir şey yoktur. Kimse buna cevap vermeyecek, ”dedi Kershaw. “Sanırım güçlü tarafım bire bir, bir defaya mahsus [conversations]. Yapabileceğimi gördüğüm yerde adamlara yardım etmek.

Kadronun yaşlı devlet adamlarından biri olarak yerini de kabul etti ve geçen sezon gazi statüsünü yüzünde mahcup bir gülümsemeyle tartıştı.

“Ne zaman dönüştüğümü bilmiyorum, sanırım, bir kıdemli” dedi yumuşak, kararsız bir kıkırdamayla, dudaklarından hâlâ rahatsız edici gelen bir kelime söyleyerek. “Hangi yılda olduğunu bilmiyorum.”

Ancak şimdi, beyzbol operasyonları başkanı Andrew Friedman’ın tanımladığı gibi, “sekiz veya dokuz yıl öncesine göre” “farklı bir kafa boşluğuna” geçerek bunu yavaş yavaş benimsiyor.

Friedman, “30’lu yaşlarına gelen oyuncularda bunun o kadar da sıra dışı olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Ancak Kershaw ile değişim çoğundan daha keskin oldu.

Tüm bunların bu sezonun ötesinde neye yol açtığı belirsizliğini koruyor.

Tıpkı geçen yıl olduğu gibi, Kershaw, Dallas yerlisi için serbest oyuncu piyasasına her girdiğinde oyalanacak bir memleket cazibesi olan bu sezon dışında Texas Rangers ile sözleşme imzalamayı düşündü. Kampın başında “kesinlikle her şey masada” diyerek bunun son sezonu olma olasılığını da göz ardı etmedi.

Bu nedenle, şimdilik yalnızca en son bir sezonluk taahhüdüne odaklandı ve en az bir yıl daha Dodgers’a yerleşti.

Kershaw, “Bence seçim, burada olmak için seçilen zaman, bakış açınızı biraz değiştiriyor,” dedi. “Burada olmak zorunda değilsin. Mesela bu ailemiz için bir seçimdi. O yüzden siz de tadını çıkarabilirsiniz.”