Ekim ayının kahramanı Walker Buehler'in Dodgers'tan ayrılma ihtimali neden her zaman yüksekti?

Uzaylı

New member
Dodgers'ın bilgisi için bu an zaten belirlenmişti.

Walker Buehler, kollarını uzatmış, Yankee Stadyumu tümseğinin üzerinde kasılarak yürüyor, kendine özgü kavisli topuyla kısa süre önce bir Dünya Serisi şampiyonluğu elde edilmiş.

Artık bu sahne, Buehler'in kulüpteki seçkin görev süresinin de bir veda fotoğrafı olacak.

Pazartesi günü, Buehler, Yahoo Sports'un ilk bildirdiği gibi, Boston Red Sox ile bir yıllık, 21.05 milyon dolarlık bir sözleşme yapmayı kabul etti ve bu, Dodgers'la heyecan verici zirveler (iki All-Star seçimi, iki Dünya Serisi) içeren yedi yıllık koşuyu resmen sona erdirdi. şampiyonluklar ve 2018-2021 arasında büyükler arasında en iyi dördüncü ERA), sakatlıklarla dolu düşükler (Dodgers'ın bir sonraki oyuncusu olarak yükselişini raydan çıkaran iki Tommy John ameliyatı da dahil) harika bir as) ve buna uygun bir son hareket; Buehler'in Dünya Serisinin 5. Oyunundaki ikonik kurtarışı, Dodgers formasıyla oynadığı son maç olduğunu kanıtladı.

Bu, Buehler'in ikinci Tommy John ameliyatından dönerken normal sezonda güçlü bir mücadele verdiği için bu yılın büyük bölümünde beklenen bir ayrılıktı.

Bununla birlikte, 1-6'lık rekoruna ve kariyerinin en kötü 5.38 ERA'sına rağmen Buehler, diğer atış sakatlıklarının ortasında Dodgers'ın sezon sonrası rotasyonuna gizlice girdi ve kendisinin bile tam olarak beklemediği şekillerde teslim oldu. Ulusal Lig Şampiyonası Serisinde bir 3. Maç galibiyetinde dört devre dışı bırakma sırası. Sonbahar Klasiğinin 3. Oyununda beş kusursuz kare. Ve ardından, sadece bir günlük dinlenmenin ardından, şampiyonayı kapatmak için 16 sahalık bir rahatlama görünümü.

Üç yıldır ilk kez Buehler'in bir zamanlar baskın olan formu geri döndü.

Ve bir an için, serbest oyuncuya Los Angeles'ta yeniden imza atması için bir yol göründü.

Genel menajer Brandon Gomes geçen ay şunları söyledi: “Walker'ın bizim için yaptıkları, bu yıl bizim için, takım arkadaşları için yaptıkları bizim için gözden kaçmaz.”

Ne yazık ki böyle bir yeniden bir araya gelme şansı, Dodgers'ın 30 yaşındaki sağ elini kullanan oyuncuya bir yıllık, 21.05 milyon dolarlık bir eleme teklifini uzatmamaya karar vermesiyle, offseasonun ilk haftasında etkili bir şekilde suya düştü.

Bu hamle, Buehler'in draft seçimi cezası olmadan açık piyasaya girmesine olanak sağladı. Ve Dodgers, rotasyonlarını desteklemek için başka yerlere baktıklarında – iki kez Cy Young Ödülü sahibi Blake Snell ile 182 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladılar ve 23 yaşındaki yıldız Japon atıcı Roki Sasaki için çekilişlere katılmaya devam ettiler – şu netleşti: Buehler'in 2025 planlarına uyması pek mümkün görünmüyordu.

Sonbahar Klasikleri arifesinde Buehler, 2024'ün Dodgers'la potansiyel olarak son sezonu olacağı sorulduğunda, “Başarılı bir Dünya Serisinden sonra çıkmaktan daha iyi bir yol olmadığını düşünüyorum” dedi.

Dodgers'ın Buehler'e QO teklif etmeme kararı (ki bu onun Red Sox'tan alacağı söylenen miktarla hemen hemen aynıydı) sektörde bazı sürprizlerle karşılandı.

Bir boşlukta Buehler'in normal sezon performansı böyle bir maaş gününü garanti etmeyebilirdi. İki kez Tommy John atıcılarının kasvetli geçmişi de riski artırdı.

Yine de Buehler, 2017'de Vanderbilt'in ilk tur draftında seçilmesinden kulübün 2020 ve 2024 şampiyona takımlarının ayrılmaz bir üyesine dönüşmesiyle, Dodgers beyzbolunun bu döneminin belki de en iyi yerli başarı öyküsüydü.

Bu yılın Ekim ayındaki kahramanlıkları, hayran kitlesinin kendine her zaman güvenen tecrübeli atıcıya olan sevgisini yeniden alevlendirmişti; bu, geçen ay takımın şampiyonluk geçit töreninde, organizasyonda uzun süredir akıl hocası olan Orel Hersisher'in eski formayı giyerken aldığı gürültülü karşılamayla kanıtlandı. 1988 Dünya Serisinde giymişti.

Orel Hershiser forması giyen Walker Buehler, geçen ay Dodger Stadyumu'ndaki şampiyonluk kutlamasında konuşuyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Bu offseason öncesinde çeşitli noktalarda Buehler, Los Angeles'ta kalma arzusunu dile getirmiş ve Dünya Serisi öncesinde şunları söylemişti: “Los Angeles Dodger olduğum için çok mutluyum ve burada kaldığım süre boyunca kalmayı çok isterim. beni alacaklar.”

Ancak o zaman bile Buehler, takımın QO kararının muhtemelen geri dönüş şansını belirleyeceğini ima etti.

Yaklaşan serbest oyuncu dönemi hakkında “Bütün bu konularda ilk adım takımdadır” dedi. “Ve bu öyle ya da böyle çok hızlı bir şekilde gerçekleşecek.”

Dodgers, Buehler'e QO teklifini reddettikten sonra bile geri dönmeye açık olsa da, pazar dinamikleri her zaman bunun yerine bir bölünmeyle sonuçlanacak gibi görünüyordu. Beuhler QO alamadığı için diğer takımlar onunla sözleşme imzalamak için draft hakkını teslim etmek zorunda kalmadı. Ve sezon sonrası iyi bir performansa sahip yetenekli bir oyuncu olarak, rotasyonlarını tamamlamak isteyen yarışmacılar için ilgi çekici bir seçenek haline geldi.

Halihazırda en yüksek lüks vergisi eşiğini çoktan geçmiş olan ve Shohei Ohtani, Dustin May ve Tony Gonsolin'i gelecek sezon sakatlıklardan kurtaracak olan Dodgers takımına gereksiz bir transfer olmuşken, Buehler artık takımın eksik parçası olabilir. Play-off'a aç Red Sox, geçen sezonu Amerikan Ligi'nin joker resminin dışında beş maçla tamamladı.

Buehler, sezon sonrası yeniden dirilişinin ortasında şunları söyledi: “Geçtiğimiz birkaç ayda, bazı takımların beni takımlarında isteyebileceği noktaya kadar güvenimi biraz arttırdım. İster burada ister başka bir yerde olsun, kendimi büyük ligin ilk atıcısı gibi hissediyorum.”

Pazartesi günü ikincisi resmen gerçeğe dönüştü.

Walker Buehler artık bir Dodger değil. Şampiyonluğu garantileyen virajlı oyunu, takımdaki görev süresinin kalıcı anısı olacak.

Dünya Serisi sırasında Buehler, “Tüm kariyerimi burada oynadım, burada oynamayı seviyorum” dedi. “Başka türlü olamazdım.”