Freddie Freeman, çağlardır Dodgers World Series efsanesinin sonuncusu

Uzaylı

New member
Freddie Freeman Cuma günü hayatının geri kalanında hoş karşılandı.

Freeman, takım arkadaşlarıyla birlikte bindiği çift katlı otobüsün ikinci katından eskisi gibi olmayan bir dünyaya baktı.

Dodgers Dünya Serisini kazanmadan önce. Vurmadan önce O eve koşmak.

Oyuncular geçit töreni sonrası kutlama için sahaya çıktığında Dodger Stadyumu sallanıyordu. Video skorbordları Freeman'ın oğluyla birlikte görüntüsünü gösterdiğinde desibel seviyesi birkaç kat arttı.

Freddie! Freddie!

Freeman daha sonra kalabalığa seslendi ve sözünü kesmeden sözlerini bitiremedi.

Freddie! Freddie!

Dört yıl önceki pandemi şampiyonluğunu sanki başka bir gezegende kazanılmış gibi hisseden Kirk Gibson veya Orel Hershiser'ı izleyecek kadar yaşlı olmayan Angelenos için Freeman, sezon sonrası ilk kahramanları.

Freddie adını duyduklarında, Cadılar Bayramı'nda bile akıllarına Freddie Mercury veya Freddy Krueger gelmeyecek.

Artık Los Angeles'ta tek bir Freddie var.

Freeman, Dodger Stadyumu seyircisine, “Sizin için bu sahaya çıkabilmek için elimden gelen her şeyi yaptım” dedi. “Bunu yaptığım için mutluyum çünkü artık bir şampiyonluğumuz var.”

Freddie Freeman, 25 Ekim'deki Dünya Serisinin 1. Maçında Yankees'e karşı büyük bir grand slam yaptı.

(Wally Skalij / Haberler)

Freeman'ın Dünya Serisi MVP performansı efsanesi zamanla büyüyecek. New York Yankees'e karşı kesin şampiyonluk elde eden 5. Maç zaferinin ardından Freeman, ESPN'e sezon sonrası dönemde sağ ayak bileği burkulmasından fazlasıyla oynadığını açıkladı.

Dodgers'ın playoff açılışından bir gün önce Freeman, vuruş antrenmanı yaparken yere düştü. Daha sonra yapılan testler altıncı kaburga kemiğinin kıkırdağını kırdığını ortaya çıkardı.

Yaralanmanın iyileşmesi genellikle aylar alır.

Freeman, NL Division Serisinde San Diego Padres'e karşı ve NL Şampiyonası Serisinde New York Mets'e karşı riskli görünüyordu.

Yönetici Dave Roberts, “Ceza alanında durduğunda neredeyse %100'e yakın değildi” dedi.

Dünya Serisi farklı bir hikayeydi; Freeman yüzyıllardır performans sergiliyordu. New York Yankees'e karşı oynadığı beş maçta 12 tur attı. Toplam, ilk kez 1960 yılında Bobby Richardson tarafından belirlenen Dünya Serisi rekoruyla eşleşti.

Üçüncü kaleci Max Muncy, “Freddie'nin bu Dünya Serisinde ne yaptığını görmenin oldukça uygun olduğunu düşündüm” dedi. “Tüm sezon sonu boyunca Freddie'ye gidip şöyle dedik: 'Hey, seni yakaladık, çok iyi çalıştığını biliyoruz, seni yakaladık.' Bu Dünya Serisinde Freddie bize şöyle dedi: 'Hey, sizi yakaladım. Sen beni korudun ve şimdi seni yakaladım.'

“Ve tam olarak olan da buydu.”

Freddie Freeman'ın Dünya Serisinin 1. Maçında Yankees'e karşı Dodgers adına yaptığı yürüme grand slam'i.

Zamanla bu Dünya Serisinin ayrıntıları yavaş yavaş şehrin kolektif hafızasından silinecek. Ancak insanlar nasıl hissettiklerini hatırlıyorlar ve Freeman, 1. Maçta Dodgers'ı belirli bir yenilgiden momentum çalan bir zafere gönderen yürüme grand slamini ezdiğinde nasıl hissettiklerini her zaman hatırlayacaklar – tıpkı önceki neslin Gibson'la yaptığı gibi. 1988 Serisinde Oakland Athletics'e karşı homer.

Yönetici Roberts, “İnsanlar” dedi, “anları hatırlayın.”

Roberts, 2004 Amerikan Ligi Şampiyonası Serisinde Red Sox için tarihi bir geri dönüş başlatan çalıntı bir üs nedeniyle Boston'da bugüne kadar saygı görmeye devam ettiğini ilk elden deneyimlerinden biliyor.

Grand slam'in ertesi günü Freeman'a geleceğine dair bir fikir teklif edildi. Dodger Stadyumu'ndaki taraftarlar, takımdaki üç yılı boyunca, bazen vurucu kulübesine adım atarken, bazen de önemli bir vuruş yaptıktan sonra sık sık onun adını haykırdı. 2. Maçta, her atışında her atıştan sonra onun adını söylediler.

Freeman o maçtan sonra şunları söyledi: “Bugün ilk vuruşum olan sahaya doğru yürürken, içeriden bir gülümsemenin olmaması çok zor.”

Eski bir MVP ve sekiz kez All-Star seçilen Freeman, bundan önce de zaten popüler bir oyuncuydu. Ve Orange County yerlisi, eski takımı Atlanta Braves tarafından kendisine altı yıllık bir sözleşme teklif edilmiş olsaydı, Dodgers'la asla sözleşme imzalamazdı.

Dodgers'ın baş kalecisi Freddie Freeman, 2024 Dünya Serisi MVP'si seçilmesinin ardından takım arkadaşlarıyla kutlama yapıyor.

Dodgers'ın baş kalecisi Freddie Freeman, 2024 Dünya Serisi MVP'si seçilmesinin ardından takım arkadaşlarıyla kutlama yapıyor.

(Robert Gauthier / Haberler)

Babası Fred, “Artık bir Dodger gibi görünüyor” dedi. “Kendisini bir Dodger gibi hissediyor, bir Dodger gibi görünüyor ve o bir Dodger.”

Dodger Stadyumu mitinginde Freeman, üç yaşındaki oğlu Max nadir görülen bir nörolojik rahatsızlık nedeniyle geçici olarak felç olurken, taraftarlara kendisini nasıl destekledikleri için bir kez daha teşekkür etti.

Hayranlar da ona coşkulu alkışlarla teşekkür etti ve onlar da, yaşadığı sürece adını söyleyerek, çocuklarına onun adını vererek, buralardaki yemeklerinin parasını ödeyerek teşekkür etmeye devam edecekler.