Kareem Abdul-Jabbar, Dodgers için Jackie Robinson Günü'nün önemi konusunda güçlü sözlere sahip

Uzaylı

New member
Kareem Abdul-Jabbar'a göre, Jackie Robinson'un mirası şimdi hiç olmadığı kadar önemli.

Ve Salı günü, Dodgers'ın Jackie Robinson Günü'nün yıllık kutlamalarında konuk konuşmacı olarak, çok açık bir şekilde inandığının nedenini yaptı.

“Trump Dei'den kurtulmak istiyor ve bence bu sadece ayrımcılık yapmak bir hile,” dedi Abdul-Jabbar, Robinson'un Dodger Stadyumu'nun merkez sahası plazındaki heykelinin tabanında otururken bir gazeteciye.

“Bunu dikkate almalısın,” diye ekledi, “bugün neler olduğunu düşündüğümüzde.”

Gerçekten de, Salı tipik bir Jackie Robinson Günü değildi – Dodgers ya da genel olarak beyzbol dünyasının geri kalanı için değil.

Başkan Trump Ocak ayında göreve döndüğünden beri, çeşitlilik, eşitlik ve içerme girişimlerine karşı kampanyası, Robinson'un mirası ve Major League Baseball'un kamu iletişimleri ile doğrudan çapraz aşılara sahipti.

Bu bahar, Savunma Bakanlığı, web sitesinden Robinson'un askeri hizmet tarihini detaylandıran bir makaleyi kaldırdı, ancak daha sonra bir kamu eleştirisi dalgasının ortasında geri yüklemek için. Trump'ın anti-dei duruşuna bir teslimat gibi görünen MLB'nin lig ofisi de geçen ay detaylandırıldığı gibi, Dei ile ilgili tüm referansları web sitesinden vurdu.

Dodgers'ın geçen hafta Trump'ın Beyaz Saray'ı ziyaret etme kararı, elbette, ekibin 2024 Dünya Serisi unvanını böyle kutuplaşan bir siyasi figürle kutladığını görmeyecek olan hayran kitlesindeki birçok kişi arasında bir şaşkınlık noktası olmaya devam ediyor.

Bu arka plana karşı Abdul-Jabbar, Robinson'un Trailblazing mirasını desteklemek için “kesinlikle önemli” dedi.

Bu nedenle, Salı günü Robinson Breaking Beyzbol'un renk bariyerinin Dodgers'ın yıllık kutlamasının bir parçası olarak, Robinson'un Dodgers ve Colorado Rockies üyelerine (hepsi 42 forma giyen) bir konuşmada tarihsel önemini vurguladı.

“Böyle şeyler yaptığımıza sevindim,” dedi, “ülkedeki herkesin neyin önemli olduğunu bildirmesine izin vermek için.”

Dodgers yöneticisi Dave Roberts ayrıca gazetecilerle oyun öncesi adresinin neredeyse tamamı için Robinson ile ilgili soruları da başlattı ve Abdul-Jabbar'ın Robinson'un mirasının ülkesinin mevcut siyasi ikliminin önemi hakkındaki yorumlarıyla anlaştı.

“Herkes için sürekli bir uyandırma çağrısı olduğunu düşünmek, bir adım geri adım atmak ve ülkemizi, ülkemizi şekillendiren insanları takdir etmek için takdir etmek istiyorum,” dedi Roberts, daha sonra eklemeden önce: “Bu bir günlük bir durum değil. Jackie Robinson'ın renk bariyerini kırmak için Günü. Ama bu günlük bir zihniyet gibi.”

Roberts, Dodgers'ın bu yıl Robinson anısına, sadece bir hafta önce Trump'ın Beyaz Sarayına ziyaretleri göz önüne alındığında ikiyüzlü hissettiği fikrine itiraz etti.

“Şahsen bunu ağzımızın her iki tarafından konuşurken görmüyorum” dedi. “İnsanların bu şekilde nasıl hissettiğini anlıyorum. Ama ülkemizi desteklemenin, birleşik, hizalanmış kalmanın kişisel olarak inandığım şey olduğunu düşünüyorum.”

Ancak Roberts, Robinson'un mirasının Dodgers yöneticisi olarak şu anki rolünde dayanmasını sağlamak için hissettiği kişisel sorumluluğu ifade etti ve daha sonra, şu anda büyük liglerde sadece üç siyah yöneticiden biri olduğu ve Chicago White Sox'un Will'i Will ile birlikte ağıt yaktı.

“Bence daha iyisini yapmamız gerektiğini söyleyecekti,” dedi Roberts, Robinson'un ligin yönetimsel çeşitlilik eksikliğine nasıl tepki verebileceğini sorduğunda. “En iyi nitelikli insanları elde etmek önemlidir.… Ama bence bu işi yapmaya hak kazanan birçok renk insanı var.”

Sonra, Abdul-Jabbar gibi Roberts da Robinson'un mirasını alakalı tutma ihtiyacını vurguladı.

“Farklı ülkelerden bu oyunda olduğundan daha fazla insan var, bu harika ve daha fazlası için yer var” dedi. “Umarım bu günü neden kutladığımız için kaybolmuyor, çünkü birisi kırılmalı.”