Kiké Hernández canlı röportaj hatasından sonra 'seviyede kalmaya' çalışıyor

Uzaylı

New member
NEW YORK –

Yayındaki sessizlik sağır ediciydi.

Zaten hayal kırıklığı ve tutarsızlıklarla dolu bir sezonda Kiké Hernández, Cuma gecesi yine sinir bozucu bir düşüş yaşadı.

Cuma günü Hernández ile Apple TV yayın ikilisi Wayne Randazzo ve Dontrelle Willis arasında yapılan dalgalı bir oyun içi röportaj sırasında – mikrofonlu Hernández'in sahadaki kulaklıktan yayıncıları duymakta zorlandığı ikinci atış sohbeti – bir Willis ona bir soru sorduğunda top üçüncü kaleciye çarptı.

Gleyber Torres iki hopçulu Hernández'e yol verirken Willis, “Sizler birbirine kenetlenmiş bir top kulübüsünüz,” dedi. “Bu nereden geliyor?”

Hernández'in cevap verecek vakti yoktu.

Top büyük bir sıçrama yaptı, orta kısmına çarptı ve bu yılın ikinci hatasını yaptı. Torres ilk sıraya girdiğinde ne Hernández ne de yayıncılar hiçbir şey söylemedi.

Garip sessizlik 30 saniyeye yakın sürdü.

“Bu hatayı yapmadan önceki soru neydi?” Hernández nihayet, yayıncıların kulağındaki “korkak” bir yan sıçrama yaptığını söylediği saha oyuncusunu analiz ettikten sonra şunu söyledi.

Willis, o ana biraz mizah katmaya çalışarak, “Bunu tekrar sormak istemiyorum, çünkü topu tekrar atmanı istemiyorum,” diye şaka yaptı. “O E'yi senin için alacağım, koca köpek.”

Yayındaki bölünmüş ekranlı kamera çekiminde, metanetli Hernández sadece ileriye baktı ve bir sonraki oyuna odaklandı.

Geriye dönüp bakıldığında tüm sahne, Hernández'in şu ana kadarki sezonunun bir yansımasıydı; 11 yıllık tecrübeli oyuncu ve Dodgers taraftarlarının favorisi, sahadaki dehşetin ortasında ışığı bulmaya çalışıyordu.

Bu noktaya kadar oynanan 50 maçta süper hizmetçi sadece 0,207 vuruş yaptı ve Dodgers'ın aktif kadrosunda Chris Taylor'ın ardından en kötü ikinci sırada yer aldı.

Ayrıca 31 golü var. OPS'si 0,600'ün altında. Ve bir zamanlar verimli olan vuruşunu geliştirmek için hatırı sayılır bir zaman harcadı ve sıkıcı bir deneme yanılma süreci sırasında neredeyse günlük gözlemlerini dolabındaki bir not defterine kaydetti.

Hernández, “Yavaş yavaş ilerleme kaydettiğimi hissediyorum” dedi. “Fakat kötü alışkanlıklardan bir günden diğerine kurtulamazsınız.”

Hernández, özellikle kötü alışkanlıkların oluşumunda uzun yıllar olduğuna inandığını söylüyor.

Dodgers'la ilk altı sezonluk görevi, 2020 Dünya Serisi şampiyonluğunun ardından sona eren Hernández, serbest oyuncu olarak sözleşme imzaladığı Boston Red Sox'ta üç yıl geçirdi.

İlki, Boston'un Amerikan Ligi Şampiyonası Serisine ulaşmasına yardımcı olmak için 20 home run yaptığında iyi gitti. Ancak son ikisi, kısmen Sallanmasını engelleyen bir çift spor fıtığı yaralanması.

Hernández, “İki yıl boyunca yaralandım” dedi. “Ve yaralıyı oynadığınızda bunu birçok şekilde telafi edersiniz.”

Hernández, sezon ortası son teslim tarihinde Dodgers'a geri takas edildikten sonra 0,262'lik bir skorla geçen sezonu iyi bir şekilde tamamladı. Bu yaz Los Angeles'ta bir yıllık sözleşmeye yeniden imza atmadan önce Hernández, fıtığını onarmak için de ameliyat oldu ve bu onun bu sezona tamamen sağlıklı bir şekilde geri dönmesini sağladı.

Menajer Dave Roberts bahar antrenmanında “Harika görünüyor” dedi. “Eski Kiké gibi hareket ediyor.”

Ancak eski Kiké gibi sallanmanın ilk birkaç ayda daha zorlu bir görev olduğu ortaya çıktı.

Hernández'in bir zamanlar güvendiği zihinsel ipuçları ve mekanik düşünceler pek etkili olmadı (Taylor'ın sakatlıklarla geçen birkaç sezonun ardından bahsettiği bir sorun). Ve Hernández'in vücudu artık hasta olmasa da geliştirdiği kötü alışkanlıkların tamamen ortadan kalkmasının yavaş olduğunu söyledi.

“Birkaç hafta boyunca kötü alışkanlıklardan kurtulmak zordur. Birkaç ay için daha da zor,” dedi Hernández. “[For me], yıllar oldu. Bu çok fazla. Yani sadece çalışıp anlamaya çalışıyorum, belki burada veya orada tıklanan şeyler vardır, ancak tutarlı hale gelmesi biraz zaman alacak.”

Derin bir nefes alarak ekledi: “Arada bir kendime lütufta bulunuyorum. … Hız trenine binmek ve dengede kalmanın, anda kalmanın bir yolunu bulmakla ilgili.”

Cuma günkü orta yayın hatası onun son testini ortaya koydu.

Hernández oyun içi röportajında hatanın sorumluluğunu üstlenmese de, “Sanırım o top benimkine çarpabilirdi.” [midsection] Mikrofon takıp takmadığıma bakmaksızın,” diye espri yaptı; tecrübeli oyuncu o anın tuhaf doğasını kabul etti.

“İfşa oluyorsunuz ve sonra herkes 'Mikrofonunuz açık olduğu için hata yaptınız' diye konuşuyor” dedi ve daha sonra şunları ekledi: “Bunun utanç verici olduğunu söyleyebilirsiniz, çünkü ilgi odağısınız. Oyun oynanırken konuşuyorsun.”

Hernández de açıkladı Associated Press'e verdiği özlü bir alıntı O gece oyun sonrası kulüp binasında, kendisine gelecekte oyun içi röportajlar yapmayı tekrar düşünüp düşünmeyeceği sorulduğunda – oyunculara katılımları karşılığında 10.000 dolar ödeniyor.

AP'ye “Hayır, çünkü para alıyoruz” dedi. “Parayı severim.”

İki gün sonra yorumun alaycı olma amaçlı olduğunu söyledi.

Uzun süredir Dodgers'ın kulüp binasındaki sınıf palyaçosuna eşdeğer olan Hernández, “Tam anlamıyla 'ben' yanıtı verdim” dedi. “[The AP story] Kelimenin tam anlamıyla algıladım.”

Roberts, hata yaptığı sırada Hernández'le röportaj yapıldığının ilk başta farkında değildi, ancak Cumartesi günü gazetecilere karşı tüm durumu bir kenara bıraktı.

Roberts, oynadığı günlerde muhtemelen oyun içi röportajlar yapmayacağını belirtse de, (MLB kariyerinde “dört veya beş” kez oyun içi röportajlar yapmış olan) Hernández gibi mevcut bazı oyuncuların nedenini anladığını söyledi. düzenli olarak onlarla aynı fikirde olun.

Roberts, “Bu artık sporun bir parçası” dedi. “Maalesef Kiké bir hata yaptı. Yaptığı tek hata bu değil.”

Daha sonra oyun hakkında Hernández'le konuşup konuşmadığı sorulduğunda Roberts, buna gerek olmadığını söyledi.

Roberts, “Hazırlanıyor” dedi. “İlgi odağı olmayı sevdiğini biliyorum. Kendisi sosyal medya işiyle ilgileniyor. Hâlâ sıkı oynuyor, sıkı antrenman yapıyor ama yine de markasını oluşturmayı seviyor. Yani anladım. Benim için sorun yok. Kıçıyla oynuyor.”

Hernández'in sezonu şu ana kadar ters gitti ama Roberts bu ikinci mesajı netleştirmeye kararlı görünüyordu.

Sonuçta Dodgers, Hernández'e normal oyun süresi konusunda hâlâ güveniyor, özellikle de son zamanlarda Max Muncy'nin eğik bir sakatlık nedeniyle kenarda kalmasıyla.

Geçen yıl yaptığı 18 hatanın büyükler sıralamasında en çok beşinci olduğu savunmadaki gelişmelerini övdüler.

Hernández'in geçen hafta Pittsburgh ve New York'a yaptığı gezinin sonundaki dört maçlık isabetli bifteğinin (Cumartesi gecesi Yankee Stadyumu'nda eşitliği bozan home run da dahil) yavaş performansına eşlik eden hayal kırıklığını silmeye yardımcı olabileceğinden umutlular. başlangıç.

Roberts, Hernández'in sezon başında yaşadığı zorluklar arasında sabırlı olmayı öğütleyerek, “Tüm oyuncular gibi o da performans sergilemek istiyor ama bazen tek vuruşta dört vuruş yapmaya çalışıyor” dedi. “[Lately], tabağın dışındaki toplara o kadar fazla sallanmıyor. Ve tüm alanı kullanıyor. Yani benim için vuruş kalitesi daha iyi. Şu anda sonuçlar ne olursa olsun onun için aradığım şey bu.”

Clayton Kershaw güncellemesi


Clayton Kershaw, Cuma günü Dodgers'ın düşük A Rancho Cucamonga üyesiyle iki simüle edilmiş atış atışı yaptıktan sonra ikinci lig rehabilitasyon görevine yakın olabilir.

Roberts'a göre Kershaw, seans sırasında hızlı topuyla 90 mil hıza ulaştı; bu, geçen sezonun sonlarında, sezon dışında ameliyat gerektiren bir omuz sakatlığı nedeniyle ulaşmakta zorlandığı bir hedefti.

Temmuz ya da ağustos ayına kadar büyük ligdeki tümseğe dönmeyi umut eden Kershaw, önümüzdeki hafta üç simülasyon atışı yapacak. Bundan sonra ekip, onun bir rehabilitasyon görevine (uzun zamandır beklenen dönüşünün son habercisi) hazır olup olmadığına karar verecek.

Bobby Miller henüz hazır değil


Sağ elini kullanan başlangıç atıcısı Bobby Miller'ın mevcut rehabilitasyon görevinde muhtemelen en az bir kez daha geziye çıkacağını söyleyen Roberts, 25 yaşındaki oyuncu omuz sakatlığından sonra toparlanmaya devam ediyor.

Roberts başlangıçta Miller'ı bu hafta geri alma konusunda umutlu olsa da (kulübün 2023 çaylak yıldızı Nisan ayının başından beri sahaya çıkmadı) Pazar günü yaptığı açıklamada, takımın artık Miller'in rehabilitasyon görevine bir hafta daha devam etme eğiliminde olduğunu söyledi.

Miller, Rancho Cucamonga ve Triple-A Oklahoma City ile üç rehabilitasyon başlangıcı yaptı ve geçen Cuma günü tek turluk, iki galibiyetli turun beşinci vuruşuna çalıştı.

Kısa atlamalar


Roberts, Miguel Rojas'ın son birkaç haftadır bacağındaki “genel ağrıyla” mücadele ettiğini ve bunun menajerin Rojas'ın oyun süresiyle ilgili “kendi yerimi seçmesine” ve “onu olabildiğince taze tutmaya çalışmasına” yol açtığını söyledi. Bu sezonki 0,283 vuruş ortalamasına rağmen Rojas, geçtiğimiz ay sadece bir kez arka arkaya maçlara çıktı. … Yaralı atıcılar Dustin May (dirsek ameliyatı) ve Brusdar Graterol (omuz) son zamanlarda kulübün Arizona kompleksinde boğa güreşi seansları düzenliyor, dedi Roberts. May'in saatte 90 mil sınırını gölgede bıraktığı bildirildi. … Muncy'nin son günlerde sert dalgalanmalar yaşadığını ancak hâlâ “yavaş bir programda” olduğunu söyleyen Roberts, geri dönüş zaman çizelgesinin belirsizliğini koruduğunu söyledi.