Magic Johnson, Dodgers'ın Dünya Serisindeki yükselişe gülümsüyor

Uzaylı

New member
NEW YORK – Magic Johnson gülümsedi çünkü elbette öyleydi. Bir şehri kazanan gülümsemedir. Onlarca yıldır endişelerimizi hafifleten gülümsemedir.

1980'de çocuk gülümsedi ve Los Angeles'a, Kareem Abdul-Jabbar'ın olmadığı bir gecede Lakers'ı şampiyonluğa taşıyacağını söyledi. 2012'de yaşlı adam gülümsedi ve Los Angeles'a Dodgers'ı iflastan çıkarıp beyzbolun vaat edilen topraklarına geri döndüreceğini söyledi.

Gerçekten Magic: Sahiplerinden biri efsanevi Laker olan Dodgers artık Los Angeles'ın en popüler takımı.

Johnson, Çarşamba günü geç saatlerde, bir tarafında D blok, diğer tarafında Dodgers logosu bulunan bir Dodgers mektupçı ceketi giymişken, “Kasaba bu takım yüzünden çılgına döndü” dedi.

“Çok çılgıncaydı. Evet, ben bir Laker'ım ama aynı zamanda gerçek bir Dodger'ım diye düşünüyorsunuz. Umarım bir gün yine kazanırlar ama şu anda şehrin sahibi Dodgers'dır.”

2012'de Dodgers için kazanan teklif sahibi Guggenheim Beyzbol adlı bir kuruluştu. Los Angeles'lı para adamı Mark Walter için bu hiçbir şey ifade etmiyordu, Chicago'luydu. Beysbol oyuncusu Stan Kasten Atlanta'lıydı.

Johnson güvenilirliğini tehlikeye attı. Onlara katıldı ve Los Angeles'a bu adamların kazanacağına söz verdi. Walter ve Kasten'e kazanmanın tek bir yolu olacağını söylemişti.

Johnson, Walter'a “Eğer hepimiz sadece para kazanmak istiyorsak o zaman ben yokum” dedi. “Bunun bir parçası olmak istemiyorum.”

İhaleyi Guggenheim Beyzbol'un kazanmasının ertesi sabahı, Yankee Stadyumu'ndan yaklaşık 10 mil uzakta bir konferans salonunda sahiplerle buluştum. Kasten oyuncu gelişimine önem verdi.

Johnson bunu yapmadı. New York Yankees onun modeliydi, sürekli büyük harcamalar yapanlar. Melekler, Albert Pujols'u yeni kadrosuna katmıştı.

Johnson o gün “Takımlar yatırım yapıyor” dedi. “Sahaya kazanan bir takım çıkardığınızda bunu yaparsınız. Bizim o takımlardan hiçbir farkımız olmayacak.

“Ayrıca Yankees'in başarısını kopyalamayı da çok isteriz. 'Yankee olmak istiyor muyuz?' diyorsanız cevap evet. Dünya Serisini kazanmak istiyoruz. Kazanmak istiyoruz.”

Yankees o zamandan beri Dünya Serisini kazanamadı. Dodgers iki kez kazandı.

Dodgers, 2013-19 yılları arasında her yıl Batı Ulusal Ligi'ni kazanarak ikinci lig sistemini yeniledi ve sektörde eşi benzeri olmayan bir yetenek havuzu geliştirdi. Ancak Dodgers'a katılmadan önce Atlanta Braves ve Washington Nationals'ı çalıştıran Kasten, hiçbir zaman 100 milyon dolarlık bir oyuncuyla sözleşme imzalamamıştı. Dodgers'ın beyzbol operasyonlarından sorumlu başkanı Andrew Friedman da yoktu.

Sonunda, 2020'den başlayarak, Dodgers her şeyini ortaya koydu: O yıl Mookie Betts, 365 milyon dolara; Freddie Freeman, 2022'de 162 milyon dolara; Shohei Ohtani geçen Aralık ayında 700 milyon dolara; Yoshinobu Yamamoto, geçen Aralık ayında 325 milyon dolara; Tyler Glasnow, geçen Aralık ayında 136,5 milyon dolara; Will Smith, geçen Mart ayında 140 milyon dolara uzatılmıştı.

Çarşamba günkü kadrodaki ilk üç vurucu: Ohtani, Betts ve Freeman.

Son ikisi ve Dodgers'ın tek draft seçimi: Smith ve Gavin Lux.

Sekiz atıcının sonuncusu ve Dodgers'ın drafttaki tek seçimi: Walker Buehler.

Johnson, “Mark'la tanıştığım ilk günden itibaren o da benim gibiydi” dedi. “Kazanmak istiyordu. Rekabetçiydi. Ve parayı harcamaktan korkmuyordu. Bunu herkese gösterdiğimizi düşünüyorum.

“Sanırım bu yüzden yetenekleri çekebildik. Ama aynı zamanda Stan'e de çok değer verin. İkinci lig sistemini geliştirmemiz gerektiğini söyledi ve ikisini de yaptık.”

Eğer Yankees Johnson'ın modeli olsaydı, bakın şimdi kim dans ediyor.

Johnson, “Ülkenin ve dünyanın istediği buydu, ikimizin birbirimize karşı oynaması” dedi.

“Bu en hikayeli seri, değil mi? Bunu burada, New York'ta, Yankee'lere karşı yapmak için…”

Sesi azaldı ama yine gülümsedi. Dünya Serisinin en değerli oyuncusu Freeman'la birkaç karşılaştırması vardı.

Johnson, “O Larry Bird, Michael Jordan ve Kobe Bryant'tı” dedi. “İşte onu karşılaştırdığım kişi, en büyük sahnedeki hakimiyet seviyesi. Bütün bu adamlar bunu en büyük sahnede yaptılar. Bütün bu adamlar bunu bir şampiyonluk serisinde de yaptılar. Daha önce bir beyzbolcunun bunu böyle yaptığını görmemiştim.”

Johnson sesini biraz yükseltti. Dört yıldır o ve Dodgers, pandemi nedeniyle kısaltılmış bir sezonda 2020 şampiyonluklarının yıldız işaretine veya başka bir noktalama işaretine ihtiyaç duyduğunu duydular.

“Soru işareti yok” dedi. “Tüm bu COVİD olayından nefret ediyordum. Dünya Serisini kazanmış olmamıza rağmen insanların bizim hakkımızda bu tür şeyler söylemesinden hoşlanmadım. Ancak bu sefer hiçbir şüphe yok: İyi vakit geçireceğiz.”

Ve Johnson, geçen hafta ölen Fernando Valenzuela için birkaç güzel söz söylemeden Yankee Stadyumu sahasını terk etmeyecekti. Dodgers, Valenzuela'nın 64. doğum günü olan Cuma günü geçit töreni yapacak.

Johnson, “Los Angeles'ı devralacak yalnızca birkaç adam vardı: Kobe Bryant, Kareem, 32 numarayı giyen diğer adam ve Fernando” dedi. “O atış yaptığında hepimiz izliyorduk. Dodger Stadı'nda canlı olarak görmesek de televizyonda izliyorduk.

“O çok tatlı bir adamdı. Alçakgönüllüydü. Sanırım bu yüzden herkes onu seviyordu. Sadece atıcı olarak üstünlük sağlamakla kalmadı, aynı zamanda en iyi adamdı. Keşke o da burada olup bunu görseydi. Los Angeles şehrinin gelmiş geçmiş en iyileriyle birlikte gerçek bir ikonu kaybettik.”

32 numarayı giyen diğer adam Los Angeles şehrinin en büyük kazananı. Lakers, Dodgers, Sparks ve LAFC ile hem oyuncu hem de takım sahibi olarak kazandı. Bizi geçit töreninden geçit törenine, Showtime'dan Shotime'a götürdü.