Mookie Betts'e müdahale eden Yankee taraftarları 5. maçtan men edildi

Uzaylı

New member
NEW YORK – Taraftar müdahalesi ve kabahatli saldırı var ve Salı gecesi New York'a karşı 11-4 Dünya Serisi Maçı 4'teki yenilginin ilk vuruşunda Yankee Stadyumu'nun sağ köşe köşesinde Dodgers yıldızı Mookie Betts'in başına gelenler ikincisi olarak değerlendirilebilir. .

Betts maçtan sonra “Hiç böyle bir şey görmemiştim” dedi; Dodgers'ın Yankees'e karşı dört maçlık bir galibiyet alamamasından dolayı hayal kırıklığına uğramıştı ama oyunda sakatlanmayı önlediği için de mutluydu. “Ama her zaman bir ilk vardır.”

Kayıt için:

30 Ekim 2024 15:08

(Wally Skalij/Haberler)

(Wally Skalij/Haberler)

(Wally Skalij/Haberler)

(Wally Skalij/Haberler)

(Wally Skalij/Haberler)

(Wally Skalij/Haberler)

(Wally Skalij/Haberler)

Gleyber Torres, faul bölgesine sürüklenen sağa doğru uçan bir topla ilk devrenin sonundan önde gitti. Altı kez Altın Eldiven kazanan dış saha oyuncusu Betts, faul bölgesinde yüksek yastıklı duvara atladı ve biri yol grisi 99 numaralı Aaron Judge forması giyen, diğeri ise ev sahibi beyaz 1 numaralı beyaz forma giyen iki Yankees taraftarının arasına girmeyi başardı. 42 Mariano Rivera ince çizgili forma.

Ancak Betts topu korumaya çalışırken, Athletic'ten Brendan Kuty'nin Connecticut'tan 38 yaşındaki Austin Capobianco olarak tanımladığı deplasman forması giyen taraftar, topu kurtarmak için Betts'in eldivenine uzandı. ESPN'den Jesse Rogers tarafından John Peter olarak tanımlanan diğer taraftar, daha sonra Betts'in atış yapan elinin bileğini yakaladı ve dış saha oyuncusunun topu tutamaması için çekti, top Betts'in eldiveninden fırladı ve uyarı pistine düştü. Sağ saha hakemi Mark Carlson hemen taraftar müdahalesi çağrısında bulundu ve Torres elendi.

Capobianco ve Peter, stadyum güvenliği tarafından dışarı çıkarıldı ve koltuklarından eşlik edildi, koridorda yürürken alkışlayan hayranlarla karşılıklı beşlik çaktılar ve en az bir kez kucaklaştılar. Yankees Çarşamba günü taraftarların 5. maç için stadyuma girmelerine izin verilmeyeceğini duyurdu.

Yankees yaptığı açıklamada, “Oyuncuların, taraftarların ve Stadyum personelinin emniyeti ve güvenliği, Yankee Stadyumu'nda düzenlenen her etkinliğin temel unsurudur ve bundan taviz verilemez” dedi ve şunu ekledi: “Yankees ve Major League Baseball sıfırı koruyor -dün gece sergilenen davranış türüne karşı hoşgörü politikası. Bu taraftarların bu akşamki maça hiçbir şekilde katılmasına izin verilmeyecektir.”

MLB Players Assn.'nin genel müdürü Tony Clark, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dün gece yaşanan olaydan bu yana Lig güvenlik yetkilileriyle düzenli temas halindeyiz ve hem bu olaya verilen tepkiyi hem de alınan koruyucu önlemleri yakından takip edeceğiz. ileri, bu geceden itibaren.”

Dodgers stoper: “Evet, benim açımdan bu çok saçma görünüyordu.” Tommy Edman söz konusu. “Adam bileğinden çekerek eldivenini çıkarmaya çalışıyordu. … Dışarı atılmış gibi görünüyordu ve öyle yaptığına sevindim. Hiç böyle bir şey görmemiştim. Bu kabul edilemezdi.”

Betts ilk altı sezonunu beyzbolun en sert rekabetlerinden birinin karşı tarafında yer alan Boston Red Sox'ta oynadı, bu yüzden Bronx'ta küçümsenmeye alışkındı. Ancak taraftarların bir oyuncuya karşı bu kadar agresif davranışlar sergilediğini hiç görmemişti.

Oyundan sonra açıkça öfkeli olmasına rağmen taraftarlara karşı herhangi bir kötü niyet beslemedi.

Betts oyunla ilgili olarak “Kaybettik, bunun konuyla alakası yok” dedi. “Ben iyiyim. [The fan] iyi. Her şey yolunda. Maçı kaybettik ve ben buna odaklandım.”

Salı gecesi bir boğa güreşi oyununun ilk iki vuruşunu atan, bir koşu ve bir vuruştan vazgeçerek, üç yürüyüp bir vuruş yapan Dodgers yardımcısı Ben Casparius, Westport, Conn.'da bir Red Sox hayranı olarak büyüdü ve 50. yarışa katıldığını söyledi. Çocukken Yankee Stadyumu'nda 60 maça kadar çıktı, her zaman Red Sox takımını giydi. Olanlara şaşırmış mıydı?

“Hayır, hiç de değil” dedi Casparius. “Bence ilginç bir an oldu, oyuna birkaç adım kala. Ve açıkçası bu takımın bir geçmişi var ve [Mookie] Red Sox'ta oynadığı sürece oynadı. Bu, bir nevi 'işte başlıyoruz' anı gibiydi.”

Dodgers, ilk devrenin zirvesinde, Betts'in bir dışarıda sağ köşeye ikiye katlanması ve Freddie Freeman'ın iki sayılık bir homer'ı sağ sahadaki koltuklara sıralayarak 2-0 öne geçmesiyle “işte yine başlıyoruz” anını yaşadı. . Pazartesi gecesi 3. maçtaki 4-2'lik galibiyetin ilk vuruşunda iki sayılık bir sayı atan Freeman için her şey yeniden deja vu'ydu.

Ancak Yankees ikinci dakikada bir gol attı ve stoper Anthony Volpe, Dodgers'ın yardımcısı Daniel Hudson'ın kötü yerleştirilmiş ilk atış kaydırıcısını sol sahadaki koltuklara doğru ezerek ikili bir grand slam ve 5-2 öne geçti.

Dodgers beşinci turun zirvesinde iki gol atarak farkı 5-4'e indirdi, ancak New York'lu yakalayıcı Austin Wells altıncı turda sağ sahadan ikinci desteye tek başına bir gol atarak 6-4 öne geçti.

Yankees daha sonra Dodgers'ın sağ kolu Brent Honeywell'in beş sayılık sekizinci vuruşuyla oyunu açtı; bu, Torres'in sağdan merkeze yaptığı üç sayılık homer ile vurgulanan bir ralli.

Mücadele eden Yankees'in sümüklü oyuncusu Aaron Judge, yürüdükten sonra RBI teklisi ile sola doğru ralliyi kapattı, bir atışla vuruldu, bir hataya uzandı ve ilk dört plaka görünümünde orta sahaya doğru uçtu.

Betts, Yankees için “Savaşacaklar” dedi. “Eğer bu noktaya kadar geldiyseniz, içinizde bir dayanıklılık var demektir. Her zaman kavga edeceksin. Bunu bekliyorduk. Açıkçası bugün iyi oynamadık ve onlar da oynadı. Bu yüzden kazandılar.

“Şu anda üç maça bir öndeyiz. Bu konuda kendimizi oldukça iyi hissediyoruz. Ancak dördüncü oyunu kazanana kadar hiçbir liderlik güvenli değildir.”