Rehabilitasyon aksaklığı Claytons Kershaw'ın Dodgers'a dönüşünü nasıl etkiliyor?

Uzaylı

New member
Bir hafta önce Clayton Kershaw'ın sezon dışı omuz ameliyatından sonraki iyileşmesi, devam eden ağrılar nedeniyle geçici olarak durdurulmuştu.

Salı günü durumu ilk kez tartışan 36 yaşındaki Dodgers atıcısı, ne olduğu sorulduğunda sırıttı.

“Sadece biraz yaşlı adam omzu,” diye ifadesizce konuştu. “Orada biraz aşınma ve yıpranma var. Ama yeni bir şey yok.”

Kershaw'ın Salı günü gazetecilerle paylaştığı en önemli gelişme, bu cevabın sonu oldu. Kershaw, geçen haftaki ağrının bir “aksaklık”tan çok, Kasım ayında geçirdiği omuz ameliyatından sonraki iyileşme sürecinde yaşadığı normal bir yan yol olduğunu söyledi.

Omuz kapsülü ve glenohumeral bağlarını onarmak için ameliyat geçiren Kershaw, “Bu noktaya kadar yukarı doğru gidişin oldukça istikrarlı olduğunu hissediyorum” dedi. “Bence bu sadece ayaklarınızı biraz altınıza almak gibi bir şey.”

Kershaw'ın geçen hafta çekilen MRI'ı, omzunda yeni bir hasar olmadığını doğruladı ve ayrıca 19 Haziran'da ilk kez küçük liglerde rehabilitasyona başladıktan sonra takım personeline bildirdiği ağrıyı hafifletmek için bazı “iğneler” verildi.

Bu hafta Kershaw, Dodger Stadyumu'nun dış sahasında yakalama oynamaya devam etti. Çarşamba günü, bir bullpen seansı atması planlanıyor.

“Gerçekten iyi görünüyor,” dedi menajer Dave Roberts. “Birkaç hafta önce, şu anda geri dönüş yolundayken olduğundan bile daha iyi göründüğünü iddia edebilirim. Bu yüzden bundan gerçekten cesaret alıyorum.”

Kershaw'ın Dodgers rotasyonuna ne zaman katılacağı ise henüz belli değil.

Üç kez Cy Young Ödülü kazanan oyuncu başlangıçta Temmuz sonu veya Ağustos'ta geri dönüş hedefliyordu. Atıştan uzak kaldığı bir hafta nedeniyle bu zaman diliminin önemli ölçüde değişmediğini umuyor.

Kershaw, omzunun düzgün bir şekilde iyileşmeye devam ettiğini bildiğinden beri “birkaç günlük küçük bir sıfırlamanın yardımcı olacağını düşünüyorum” dedi ve “işleri zorlamaya” çalışırken kendini daha rahat hissettiğini belirtti.

“Açıkçası, iyi hissetmediğiniz her an, sadece o yoldan geçtiğiniz için endişeleniyorsunuz,” dedi Kershaw. “Ama her şeyle birlikte iyi bir sonuçtu. Zaman çizelgesi hala bizim tarafımızda. … Kesinlikle çok daha kötü olabilirdi.”

Kershaw'ın geri dönüşü yaklaştıkça maçları yedek kulübesinden izlemesinin zorlaştığını söyledi.

“Bunun berbat olduğunu söylemek istemiyorum çünkü ailemle vakit geçirebildim ve ailemle daha fazla vakit geçirebildim ve onlarla daha fazla vakit geçirebildim,” dedi. “Ama demek istediğim, evet. Yapmanız gerekeni yaptığınızı hissetmiyorsunuz.

“Dışarıda olabilmenin tadına varıyorum, her gün biraz daha sıkıcı olmaya başlıyor,” diye ekledi. “Şimdi anlıyorum. Rehabilitasyon eğlenceli değil.”

Kershaw'ın rehabilitasyonu şimdilik en azından planlandığı gibi gidiyor ve sezon sonundan önce sahalara dönmesi bekleniyor.

“Tekrar sahaya çıkana kadar mutlu olmayacağım” dedi.

Diğer atış güncellemeleri

Rotator manşetini zorladığı iki haftadan fazla bir süredir Yoshinobu Yamamoto tekrar atış yapmaya başlamadı. Ancak Roberts, atıcının “ağrısız” olduğuna inandığını ve Yamamoto'nun “yakında” yakalama oynamaya devam etmesini umduğunu söyledi.

Roberts, “Üzerinde çalışılıyor, çok fazla omuz egzersizi yapıyor, fırlatma dışı şeyler yapıyor,” dedi. “Ama ne zaman beyzbol topuna el atacağını bilmiyorum.”

Walker Buehler sakatlık listesinden dönmeye daha yakın görünüyor. Roberts, geçen ay sağ elini kullanan oyuncuyu kenarda tutan kalça sorununun o zamandan beri “sakinleştiğini” ve Buehler'in Tommy John ameliyatından döndükten sonra yaşadığı zorlukların ardından teslimatını geliştirmek için Florida'da “dışarıda” özel atış koçlarıyla çalıştığını söyledi.

Roberts, “Planımız, onu en kısa sürede bir rehabilitasyon görevine göndermek,” dedi. “Sadece bunun ne zaman olacağını bilmiyorum.”

Boğa güreşinde, sakatlanan rölyef oyuncusu Joe Kelly'nin Salı gecesi Class-A Rancho Cucamonga ile rehabilitasyon görevine başlaması planlanıyordu, ancak Roberts sağ elini kullanan oyuncunun All-Star arasından sonra omuz sakatlığından dönmesini beklemiyordu.

Roberts, “Beni şaşırtabilir,” dedi, “ama sanırım üç veya dört [rehab outings for him] “Tamamen zemin, makul ölçüde.”

Roberts'a göre Brusdar Graterol, tüm sezon boyunca onu oyundan uzak tutan omuz sakatlığından kurtulma yolunda “biraz ilerleme kaydediyor”. Graterol'un yakında Arizona'daki Dodgers' Camelback Ranch tesisinde simüle edilmiş oyunlar atmaya başlaması bekleniyor.