Roki Sasaki, Dodgers'ın yaralanma endişelerini hafiflettiğini söyledi

Uzaylı

New member
Neden şimdi?

Roki Sasaki neden bu kış büyük liglere gelmede ısrar etti?

Cevap, 23 yaşındaki Sasaki Çarşamba günü Dodger Stadyumu'ndaki tanıtım haber konferansında doğruladı, Japonya'nın Chiba Lotte Deniz Piyadeleri'nde birinci yıl oyuncu olarak yaşadığı dirsek sorunları ile ilişkili oldu.

O sırada 18 yaşında olan Sasaki, sağ kolunda gergin bir kasın rehabilitasyonunda zorluklarla karşılaştı. Yavaş iyileşmesi onu birden fazla hastaneyi ziyaret etmeye itti.

Bir noktada Sasaki'ye bir doktor tarafından Tommy John ameliyatı yapması tavsiye edildi.

Sasaki operasyona hiç sahip değildi, ama olay düşüncesini şekillendirdi. Yıllar sonra, dünyanın en rekabetçi ligine atış yapmadan önce kariyer değiştiren bir yaralanma geçirme riskini nasıl riske atmak istemediğini düşündü.

“İki yıl daha beklemem gerektiğini söyleyen birçok ses duyuyorsun [to come to the United States]ama elbette bu iki yıldaki durumum hakkında hiçbir garanti yok, ”dedi Sasaki Japonca.

Japonya'da şimdiye kadar üretilen en yetenekli kolu koruma yükü, resmi olarak Denizcilerden miras aldıkları sorumluluğun farkında olan Dodgers'a kaydı. Beyzbol Operasyonları Başkanı Andrew Friedman, Sasaki'nin Cy Young ödülü kazanan ilk Japon sürahi olma hırsını fark etme yeteneğine sahip olduğunu söyledi. Genel müdür Brandon Gomes, 102.5 mil / saat ateşbileri Pittsburgh Pirates'ten Paul Skenes ile karşılaştırdı. Friedman ve Gomes ayrıca Sasaki'nin yetenekli olduğu kadar kırılgan olduğunu ve takımları şimdi onu kırmadan onu geliştirmekle görevlendiriliyor.

Dodgers birkaç orta seviye beklentisini meşru büyük lig sürahilerine dönüştürürken, endişe verici bir sayı son yıllarda bozuldu. Sadece geçen sezon Emmet Sheehan, Kyle Hurt ve Nehri Ryan rekonstrüktif dirsek ameliyatları geçirdi.

Sasaki endişeli miydi?

Sasaki, “Japonya'da çok sayıda küçük yaralanma yaşadım ve bunun sadece ekibin yönünün bir sonucu olduğunu düşünmüyorum” dedi. “Bence kendim yapabileceğim birçok şey ve geliştirebileceğim şeyler var. Tabii ki, huzursuzluk var, ama bence sadece işe yaramaktan başka bir seçeneğim yok. ”

Sasaki, günün erken saatlerinde Japonya'da yayınlanan bir röportajda yaralanmalar konusunu daha ayrıntılı olarak araştırdı. NHK'nın “yakın çekim Gendai” nde, lisenin ilk yılında bir dirsek rekonstrüksiyonu düşünmenin onun üzerinde derin bir etkisi olduğunu söyledi.

Sasaki haber programında “Bir profesyonel olarak bile bir adım bile atmadığım bir aşamada olmak…” dedi. “Artık ne zaman beyzbol oynayamayacağımı, artık atamayacağımı, olduğumu ne zaman yapamayacağımı gerçekten bilmediğimi düşündüm.”

Sonunda Sasaki, sinirleri üzerindeki etkisi dirseğinde rahatsızlığa neden olduğu için sorunlarının omuzla ilgili olduğunu öğrendi. Sasaki o sezon tek bir adım atmadı, ama yine de bir şeyler öğrendi.

23 yaşındaki Japon sürahi Roki Sasaki, Çarşamba günü Dodger Stadyumu'ndaki bir basın toplantısında Dodgers tarafından tanıtıldığı için poz veriyor.

(Damian Dovarganes / Associated Press)

“Sadece bir adımla, [a baseball career can be] baş aşağı döndü ”dedi. “Böyle bir şeyin bir olasılık olduğunu gerçekten hissettim. Gelecekte ne olacağını bilmiyorsun. İki yıl beklemek yerine, bence bu zamanlamanın en iyisi, ana dallarda kendime meydan okumak ve gelişmeye devam etmek. ”

Sasaki, Deniz Piyadelerinden ayrılmasını iki yıl daha geciktirerek yüz milyonlarca dolar değerinde bir sözleşme imzalayabilirdi. 25 yaşından önce görevlendirildi, bu da MLB'nin onu uluslararası bir amatör oyuncu olarak sınıflandırdığı ve onu küçük bir lig sözleşmesi ile sınırladığı anlamına geliyordu. 6.5 milyon dolarlık imza bonusu aldı.

Dodger Stadyumu'ndaki basın toplantısında Sasaki, “Bu iki yılda geçireceğim zamanın benim için para ve bunun gibi şeylerden daha değerli olduğuna karar verdim” dedi.

Major League takımlarıyla imzalayan çoğu Japon sürahi ile karşılaştırıldığında, Sasaki nispeten deneyimsizdir. Tüm çaylak yılını rehabilitasyonda Deniz Piyadeleri ile geçirdikten sonra, önümüzdeki dört mevsim boyunca sadece 394 inning yaptı. Geçen sezon, 2.35 kazanılan ortalama ile 10-5 yaşındaydı, ancak sadece 111 inning yaptı.

Dodgers neredeyse kesinlikle attığı inning sayısını büyük ölçüde artırmayacak, ancak Ekim ayında mevcut olacağından emin olmak için sezonunun başlangıcını erteleme planları yok. Sasaki'nin büyük lig takımı ile kampı kırması bekleniyor.

“Bu noktada bilmiyoruz,” dedi Friedman, Sasaki'nin iş yükünün nasıl yönetileceğini sorduğunda. “Dışarı çıkıp sezona başlayacak ve onunla çalışmaya devam edeceğiz [his] başlangıçlar arasında rutin. Burada daha fazla seyahat var. Ancak yapay sayıda inning'imiz yok. Onunla ortaklık yapmak, bu geri bildirimi almak, başlangıçlar arasında nasıl geri döndüğünü görmek çok daha fazlası olacak. ”

Friedman, Sasaki'nin Dodgers'a altı kişilik bir rotasyon kullanıp kullanmayacağını sorduğunu söyledi.

“Şimdi Shohei ile [Ohtani] Ve iki yönlü statüsü, sadece çok daha kolay hale getiriyor, ”dedi Friedman. “Sanırım bunun için benzersiz bir konumdayız, olması gerektiği kadar esnek olmak, çünkü Roki'nin gelişimi için en iyi çalışan bir şey olmak ve bu sözü verdik ve bunu bu ortaklıkta göreceğiz.”

Dodgers'ın tersi muazzam. Sasaki'nin uzun zamandır korktuğu şeyden kaçınmasına yardımcı olabilirlerse, beyzbolda en iyi sürahi olabilir.