Shohei Ohtani'nin iki yönlü role dönüşü (çoğunlukla) bir ay içinde

Uzaylı

New member
Milwaukee – Nefesleri ağırdı. Cevapları derin inhales tarafından kesintiye uğradı. Ve ter boncukları alnından damlıyordu.

Yorgun? Belki.

Ama şahsen canlandı mı? Çok az şüphe vardı.

Yeni döndü 31 yaşındaki Shohei Ohtani için, derin nefesler ve ter damlaları, Cumartesi günü Dodgers için hem başlangıç sürahi hem de Dodgers için vurucu olarak atanan gazetecilere konuşurken tam zamanlı iki yönlü görevlere dönüşünde başka bir günlük çalışmanın bir işaretiydi.

“Oynamak istediğim şekilde oynayabildiğim sürece,” dedi Ohtani, Tercüman Will Ireton aracılığıyla doğum gününü kutlarken, “genellikle doğum günümü tıpkı diğer günler gibi geçiriyorum.” Dedi.

Ohtani'nin oynamak istediği gibi, elbette, geçen ay tam olarak böyle yapıyor. Dodgers görev süresinin ilk yılı için sahaya çıkamadıktan sonra-sadece ikinci bir kariyer Tommy John ameliyatından kurtulurken isabet etmekle sınırlı-nihayet her gün dizilişin yanı sıra haftada bir kez höyüğü alarak tamamen sağlıklı iki yönlü bir yıldız olmaya geri döndü.

Sahaya döndüğüne dört hafta sonra, sonuçlar hüküm süren Ulusal Lig MVP'si için (çoğunlukla) pozitif olmuştur.

Sürahi olarak altı inning'de, altı hamuru vururken sadece bir koşu, dört vuruş ve dört yürüyüşten vazgeçti (bir atış gezisi olarak kabul edilirse, terimin herhangi bir tanımına göre kalite bir başlangıç).

Ve bir vurucu olarak, hala MVP kalibreli sayılar yayınlıyor, Pazartesi günü Ulusal Lig'e 30 ev koşusu ve .610 sülük yüzdesi ile girerken, OPS'de (.990, sadece takım arkadaşı Will Smith) ikinci sırada yer alıyor (56) ve 23. sırada (.278).

Yönetici Dave Roberts, birkaç hafta önce “Sadece doğru şekilde ele alıyor,” dedi, Ohtani'nin iki yönlü yeteneklerini ilk kez yakından izlemeye hayran kaldı. “O sadece yanılamaz.”

Geçen ayki en cesaret verici işaretler Ohtani'nin höyüğün ilerlemesi oldu.

İkinci büyük dirsek ameliyatından sonra bile, hala grev bölgesinin farklı bölgelerinde komuta ederken, fastball'la rutin olarak 100 mil / saat tutuyor. Süpürücü ve geleneksel kaydırıcısıyla kokular üreterek kırılma eşyaları hissini hızla yeniden keşfetti. Ayrıca, Roberts'ın kazara gelişmediğini söylediği yeni, biraz alçaltılmış bir kol açısıyla yapıyor.

“Teslimini ve ne yapmaya çalıştığını anlıyor,” dedi Roberts. “Açıkçası ikinci Tommy John'dan çıkıyor, bence bu muhtemelen kolunu en iyi konuma getiriyor, [where he] en iyi hissettiriyor. Nerede olduğunu seviyorum. “

Ohtani'nin atışının tek eksik parçası, gezilerinin uzunluğu olmaya devam ediyor.

Şimdiye kadar, henüz ikinci atıştan geçmedi. Roberts, beş veya altı inning'e kadar uzanması için “uygulanabilir” adını verse de, takım hala “bunun ne olacağını bilmiyor” dedi.

Ohtani, “Rehabilitasyon ilerlemesinde, her seferinde bir adım atmak gerçekten önemli” dedi. “Başka bir atış yapabileceğim zamanlar var, ancak gereksiz riskler almamak ve tutarlı bir şekilde ilerleyebileceğimden emin olmamak gerçekten önemli. Rehabilitasyon ilerlemem açısından her zaman böyle oldu. Bu yüzden ekibin de bana sorduğunu takip ediyorum.”

Bu noktaya kadar büyük soru, Ohtani'nin atışa geri dönmesinin yarasa ile olan gücünü ne kadar etkilediğidir.

10 Haziran'dan bu yana, Ohtani'nin bir sürahi olarak oyun hareketine dönmeden önce son simüle edilmiş canlı oturumunda üç inning'e kadar çıktığı çeşitli noktalarda Roberts, Ohtani'nin hissettiği bazı normal yorgunluk örneklerine dikkat çekti.

Slugger'ın vurma numaraları da bu sürede düştü, Ohtani o günden bu yana sadece .239 vuruş yaptı – 24 maçta yedi ev koşusu ve sağlam bir .919 ops.

Sahalarda, Ohtani hala 16 için 5 gitti, çift, üçlü ve ev koşusu. Bununla birlikte, bir atış gezisinden hemen sonraki günlerde, 12 için 0'dır ve gök gürültüsü salınımının genellikle ürettiğinden daha az kontağıdır.

Ayrıca, Ohtani'nin altta yatan sayılarında, çıkış hızı (10 Mayıs'tan önce ortalama 95.5 mil / saat; 93.3 mil / saat) ve salıncak hızı (76,3 mil / saat önce; o zamandan beri 75.8 mil / saat) dahil olmak üzere artımlı düşüşler olmuştur.

Ohtani'de düşüş kaybolmadı.

Cumartesi günü, fiziksel olarak “plakada çok kötü hissetmediğini” söyledi, ancak hataları tipik olarak olduğu kadar cezalandırmadığını kabul etti.

“Genellikle, sallanma şeklimde biraz fark meselesi” dedi. “Bu yüzden sadece kafes işinde bulmalısınız ve umarım bunu sahaya uygulayabilir.”

Roberts ayrıca, iki yönlü görevlerini sürdürdüğü için plakadaki Ohtani'de “çok fazla fark” görmediği konusunda ısrar ederek küçük bir örneklem büyüklüğünün ürünü olarak kavramı küçümsedi.

“Bence hala iyi yarasalar alıyor,” dedi Roberts. “Şu anda nerede olduğunu umursamıyorum.”

Bununla birlikte, Ohtani ikili yeteneklerini en üst düzeye çıkarmaya devam ederken Dodgers'ın yakından izlediği bir dinamik olacak. Saldırgan sayıları ne kadar uzun sürerse, kulübün uzun vadeli atış planında o kadar dikkatli olabilir.

Sonuçta, yarasası, takımın tüm kadrosundaki en değerli tek araç olmaya devam ediyor – Dodgers, her şeyden önce, Dünya Serisi unvanlarını savunmaya çalışırken plakada bir güç olabileceğini sağlamak istiyor.

Ancak, genel olarak, atış ilerlemesi iki yönlü bir oyuncu olarak ilk ay boyunca keskin oldu ve genel üretimi hala beyzbolda en iyiler arasında yer alıyor; Fangraphs'a göre, toplam 4,4 toplam galibiyeti ile, NL'deki en iyi işaret için sadece Breakout Cubs yıldızı Pete Crow-Armstrong'u takip ediyor.

“[I’ve been] Gerçekten, gerçekten etkilendim, ”dedi Roberts Cumartesi, iki yönlü Ohtani'ye son bakışını aldıktan sonra,“ Her seferinde nasıl daha iyi ve daha iyi olmaya devam ediyor ”.