Sütun: Dodgers, Noah Syndergaard deneyini bitirmeli

Uzaylı

New member
Dodgers’ın Thor Deneyi için çekici bırakma zamanı.

Noah Syndergaard, 2020’de sağ elini kullanan oyuncu Tommy John ameliyatı geçirmeden önce olduğu gibi, komuta eden ve neredeyse yenilmez atıcı olmaktan inanılmaz derecede uzak olduğunu bir kez daha gösterdi. Değişikliği istediğini yapmayacak. İnce ayarlar yaptı ve bu ince ayarlar üzerinde ince ayarlar yaptı, ancak Dodgers’la geçirdiği zamanı başarısız 13 milyon dolarlık ve yakında sona ermesi gereken bir deneyden başka bir şey gibi hissettirecek hiçbir şey olmadı.

Buradaki en son örnek, Çarşamba günü Dodger Stadyumu’nda Washington Nationals’a Dodgers’ın 10-6 mağlup olduğu beş sayılık, beş sayılık, yedi vuruşlu, üç sayılık performanstı. 26 Mayıs’ta Tampa Bay’de altı vuruşta altı koşudan vazgeçtikten sonra, hayal kırıklığını dile getirdi ve ayarlamalar yapma sözü verdi. Yaptığı her şeyin açıkça olumlu bir etkisi olmadı: Attığı 96 sahadan yalnızca bir sallanan vuruş yaptı ve dört dikişli hızlı topu, değişikliğinden neredeyse ayırt edilemezdi.

Daha sonra gözle görülür şekilde morali bozuktu, muhabirlerle konuşurken sesi zar zor duyuluyordu.

“Tekrar eski ben olmak için varsayımsal ilk doğumumu verirdim. Buna geri dönmek için mümkün olan her şeyi yapacağım” dedi.

Bunu söylemenin dramatik bir yolu. Ama onun yeniden eski haline dönüşmesini beklemek gerçekçi mi? Ve kaç şansı olmalı?

Catcher Will Smith, Syndergaard’ın bir noktada geri döneceğinden emin olduğunu söyledi, “ister bir sonraki başlangıç, ister ondan sonraki başlangıç, ister ondan sonraki başlangıç olsun. Geri dönüp bu ligde başarılı olamayacak kadar iyi bir atıcı.” Ancak bu, gerçeklikten çok bir temenni gibi görünüyor.

Smith bile, Syndergaard’ın değişimi ve kesicisiyle mücadele ettiğini ve olumlu sonuçlar arayışında viraj topunu kurcalamak zorunda kaldığını kabul etti.

Smith, “Şu anda bir tür bir şey arıyor, ama onu bulacağına ve havasını bulacağına hiç şüphe yok,” diye ısrar etti.

Bu oluk, Ulusal Şampiyonlara karşı çok uzak görünüyordu. Syndergaard bunu biliyordu. Bunu hissetti.

“Hala oraya çıkıp rekabet etmem bekleniyor ve bugün pek çok vurucunun gerisinde kaldım. Bir saldırı için hızımı düşüremedim ve değişikliğim şu anda benim için çok büyük bir savunmasızlık. Geçen sezon Angels ve Philadelphia Phillies için atış yaparken yaptığı değişiklikle başarılı olan Syndergaard, eskiden artı bir adımdı ve şimdi şu anda benim için daha yavaş bir iki dikiş, ”dedi.

“Bunun üzerinde çalışmaya devam etmem gerekiyor. Başlangıçlar arasında bir ayırıcı atmak için çalışıyorum. Sırf laf olsun diye birkaç tane attım, kaybedecek pek bir şeyim yoktu. Bir vurucuyu biriyle dışarı çıkardım ve diğerini toprağa sapladım. Bu yüzden hala bunun üzerinde çalışıyorum.”

Dodgers atıcısı Noah Syndergaard, Çarşamba günü Dodger Stadyumu’nda Washington Nationals’a karşı ilk vuruşta atış yapıyor.

(Ashley Landis / Associated Press)

Julio Urías, Dustin May ve Ryan Pepiot’un sakatlıkları olmasaydı, Syndergaard haftalar önce ortadan kaybolabilirdi. Atış kadroları ne kadar zayıf olursa olsun, Dodgers’ın Syndergaard’ı ve onun 6.54 kazanılan koşu ortalamasını rotasyonda tutması mantıklı değil.

Perşembe ve Pazartesi izin günleri, menajer Dave Roberts’a Syndergaard’ın bir sonraki sırasını atlama şansı verir, ancak Roberts planları hakkında bir soruyu geçiştirdi.

“Bilmiyorum. Umut, onun yapmasıdır. [start]dedi Roberts. “Şu anda bu soruya cevap vermek istemiyorum.”

Cevap vermemek bazen bir cevaptır.

Roberts, Çarşamba günkü performans hakkında ne söyleyeceğini bilmediğini söyleyerek, Syndergaard’a yüklenmekte tereddüt etti.

Roberts, “Gördüklerimizle büyük ölçüde aynı,” dedi. “Kesinlikle bir hazırlık veya çaba eksikliği değil. Şu anda işler yolunda gitmiyor.”

Hızını ve hakimiyetini yeniden yakalamaya çalışan Syndergaard, önceki formunun ve performanslarının görüntülerini inceledi. Gördüklerinden etkilendi.

“Sadece hız ve komut, şimdi ve geçmişte videoma ve videoma baktığımda vücudun tamamen farklı hareket etmesinin yan ürünü,” dedi. “Mümkün olduğunca dışarıdan olmaya çalışıyorum ve orada yarışırken sadece sonuçlara odaklanıyorum. Tam arada, senkronize olmuyor veya tıklamıyor.

Ne kadar uzun süre mücadele ederse, o kadar kötü hisseder.

“Bu takımın en zayıf halkası benmişim gibi hissediyorum” dedi. “Oraya çıkmak ve bu kulüp binasındaki diğer çocuklar için rekabet etmek ve başarılı olmak istiyorum, ancak bu yürümüyor.”

Thor Deneyini bitirmenin zamanı geldi. Bu, Dodgers’ın çiftlik sistemlerini daha derine inmeleri gerektiği anlamına geliyorsa, en azından geleceklerine bir göz atabilecekler. Bu, rotasyonlarını desteklemek için bir ticaret yapmaları gerektiği anlamına geliyorsa, bunu ciddi şekilde düşünmeleri gerekir. Thor’un çekicinin artık gök gürültüsü yok.