Yoshinobu Yamamoto'nun açılış gününün ötesinde daha büyük 2025 hedefi var

Uzaylı

New member
Phoenix – Geçen yıl, Yoshinobu Yamamoto'nun sezonu ilk çıkışı alarm için bir nedendi.

Bu yıl Japon sağ elini Dodgers ile ikinci sezonuna girerek ne kadar güven kazandığını gösterecek.

Takım, Roki Sasaki'de 23 yaşındaki bir fenomen olan Blake Snell'e iki kez Cy Young Ödülü eklemesine ve geçen yılki açılış günü başlangıç Tyler Glasnow'a geri dönse de, Dave Roberts bu hafta Yamamoto olacağını açıkladı. Önümüzdeki ay Japonya'da sezon açıcısında topu kim alıyor.

Yamamoto Perşembe günü tercüman Yoshihiro Sonoda aracılığıyla “Sivilebilmek, Japon basketbol sahasında tekrar sahne alabilmek için çok sabırsızlanıyorum,” dedi. “Ve kendime elimden gelenin en iyisini hazırlamak istiyorum.”

Kabul edildiğinde, serinin belirlenmesi kararı etkilemiş olabilir. Yamamoto muhtemelen Tokyo Dome'un açıcısındaki Cubs'tan IMAYAGA ile karşılaşacak. Chicago yöneticisi Craig Counsell'e Japon yıldızını başlatma kararı sorulduğunda, Counsell şaka yaptı, “Bir seçeneğim olduğunu sanmıyorum”.

Ancak Yamamoto ile onur, Güney Kore'de San Diego Padres'e karşı felaketle başlayan çaylak sezonunda yaptığı adımları da yansıtıyor, neredeyse üç ay boyunca onu söndüren bir orta sezon omuz yaralanmasıyla raydan çıkmıştı. Dodgers'ın en tutarlı başlatıcısı olarak bir Dünya Serisi unvanına koşarken ortaya çıkan küçücük alev makinesi ile sona erdi.

“Geçen yıl tüm deneyimlerden çok şey öğrendim,” dedi Yamamoto, 18 normal sezon gezisinde 7-2 rekor ve 3.00 kazanılan ortalama, daha sonra dört playoff başında 3.86 ERA yayınladıktan sonra tüm zaferler.

Yamamoto, “Bu tür daha önce ne yaptığıma ve ne yapmam gerektiğine uyum sağlamama yardımcı oldu” diye majörlerde başarılı olmak için.

Japonya'nın Nippon Professional Beyzbol Ligi'nde en değerli üç oyuncu ödülü kazandıktan sonra son sezonda 325 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayan Yamamoto için bir dönüşüm yılıydı.

Güney Kore'deki MLB çıkışında, bir atışta beş koşuya çarptı. Sezonun ilk yarısındaki performansı daha fazla tutarsızlık içeriyordu, Yamamoto, saha uçuştan grev bölgesinin alışılmadık derecede titrek komutasına kadar her şeyle mücadele ediyor.

Yoshinobu Yamamoto, Salı günü Camelback Ranch'teki bir egzersiz sırasında atıyor.

(Ross D. Franklin / Associated Press)

Düşük nokta, Yamamoto'nun gergin bir rotator manşetine maruz kaldığı Haziran ayında New York Yankees'e karşı yedi vuruşlu bir kapanma performansından sonra geldi. Önümüzdeki üç ay boyunca yaralı listede yer aldı. Ve Ekim ayı için kullanılabilirliği şüphe duydu.

Sonunda, Yamamoto sadece playoff koşusu için zamanında eyleme geri dönmekle kalmadı, aynı zamanda yeni çevresinde giderek daha rahat görünüyordu. Pinpoint fastball komutu geri döndü. İmzalı bir ayırıcı ve eğri top kullanması vurucuları dengede tuttu. Ve son başlangıcında, Dünya Serisinin önemli bir 2. oyununda Yamamoto, Yankees'e tekrar egemen oldu ve 6 inning'in üzerinde sadece bir koşu ve bir vuruş yaptı.

“Açıkçası, bu sahnede harikaydı,” dedi Roberts o gece.

Yamamoto'nun amacı, bu tür mücevherleri daha yaygın bir olay haline getirmektir, 26 yaşındaki, yüklü, yeni görünümlü rotasyondaki birkaç cephe seçeneğinden biri olarak sağlıklı ve tutarlı kalmayı amaçlamaktadır.

“Bu benim ikinci yılım, bu yüzden biraz daha rahat,” dedi Yamamoto. “Bahar eğitimi boyunca bu bir ay yeni adamların tadını çıkarmayı ve sonra kendimi oyunlara hazırlamayı seviyorum.”

Cirit temelli eğitim rutini geçen bahar bir hayranlık noktası haline gelen Yamamoto, offseason programında fazla değişmediğini söyledi. Ancak bu bahar, kulüp binasında biraz farklı bir rol işgal ediyor ve Japonya'dan benzer bir geçişe başlarken Sasaki için bir akıl hocası olarak hizmet ediyor.

Yamamoto, Yamamoto'nun bu kış işe alımına yardım ettiği Japonya'nın 2023 Dünya Beyzbol Klasik kadrosunda eski bir takım arkadaşı olan Sasaki'den “Onu bizimle aynı takımda olduğu için çok mutluyum” dedi.

Herhangi bir çaylak taciz olacak mı?

“Şimdiye kadar bu noktada değil,” diye cevapladı Yamamoto gülerek. “Ama muhtemelen.”

Açılış Günü söz konusu olduğunda, Yamamoto, geçen yıl ana dallarda da çıkış yapan, 15-3 rekor ve 2.91 ERA ile All-Star seçimi kazanan Imanaga'ya karşı potansiyel bir eşleşmenin onun için “çok heyecan verici” olacağını söyledi ve Japonya'daki hayranlar. Ancak daha büyük hedefleri var, çaylak kampanyasında erken öğrendiği dersleri, ana dallarda daha eksiksiz bir ikinci sezon yazıyor.

“Geçen yıl üç ay rehabilitasyon yaparak geçirdim,” dedi Yamamoto Japonca. “Bu yıl, tüm sezon boyunca takıma katkıda bulunmak ve tekrar dünya şampiyonu olmak için elimden geleni yapmak istiyorum.”