Ukrayna’nın ‘Maa Kali’ tweet’i Hintli kullanıcıların Hindufobi iddialarına yol açtı | Dünya Haberleri

Pazar günü Ukrayna savunma bakanlığı tarafından tweetlenen patlama dumanının üzerinde bir kadın figürünün değiştirilmiş bir görüntüsü, netizenlerin onu Hindu tanrısı Kali’yi taklit etmekle ve onu saygısız ve “Hindufobik” olarak etiketlemekle suçlamasıyla öfkeyi tetikledi.

Ukrayna savunma bakanlığı, Hindufobik olduğu yönündeki tepkiler üzerine fotoğrafı sildi.(Twitter)
Ukrayna savunma bakanlığı, Hindufobik olduğu yönündeki tepkiler üzerine fotoğrafı sildi.(Twitter)

Resmi hesap @DefenceU, Hollywood oyuncusu Marilyn Monroe’yu anımsatan etek altı pozlu bir kadının fotoğrafını “Sanat eseri” başlığıyla tweetledi. Ancak, birkaç Hintli kullanıcı tarafından iyi karşılanmadı ve tepkiler nedeniyle kaldırılmasına neden oldu.

“Ukrayna savunmasının saygıdeğer bir Hindu tanrıçası olan Maa Kali ile alay ettiğini görmek beni kesinlikle dehşete düşürdü. Bu büyük bir duyarsızlık ve cehalet gösterisi. Onları saldırgan içeriği kaldırmaya ve bir özür yayınlamaya davet ediyorum. Tüm dinlere ve inançlara saygı gösterin. her şeyden önemlidir,” diye tweet attı bir kullanıcı.

AYRICA OKUYUN: Hindistan’ın Ukrayna savaşına ilişkin politikasının değerlendirilmesi

Silindiğinde bile, özür dileyen gönderinin ekran görüntüsü sosyal medya platformlarında geniş çapta paylaşıldı, hatta bazıları Hindistan dışişleri bakanlığı ve EAM Jaishankar’ı müdahale etmeleri için etiketledi.

Birçok kişi paylaşımları kınarken, gereksiz tartışma olduğunu iddia eden kullanıcılar da oldu. “Kendinize uyanın, bu sadece bir çizgi film ve bir şaka. Şakayı kaldıramayacak kadar mı…sizsiniz?” bir kullanıcı tweet attı.

Ukrayna savunma bakanlığı tartışmalara henüz yanıt vermedi.

‘Maa Kali’ fotoğrafı, bir Rus fabrikasından çıkan yüksek dumana dönüştü!

“Hindu tanrıçası Kali” karikatürü, Cumartesi günü Ukraynalı bir drone tarafından vurulduğu iddia edilen Kırım’ın Sivastopol limanındaki bir Rus yakıt depolama tesisinden geldiği iddia edilen bir patlama dumanı resminin üzerine karıştırıldı. (AYRICA OKUYUN: Hindistan, Rusya’nın petrol yasağından sonra Avrupa’nın en büyük rafine yakıt tedarikçisi oldu)

Reuters’e göre, RBC Ukraine’den alıntı yapan Ukraynalı bir askeri istihbarat yetkilisi, Rusya’nın Karadeniz Filosu tarafından kullanılması amaçlanan yaklaşık 40.000 metrik ton kapasiteli ondan fazla petrol ürünü tankının imha edildiğini belirtti.

Bazıları gönderiyi Ukrayna bakanlığının “Rusya’yı destekledikleri” için “Kızılderililerin duygularını incitmesine” bağladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir