Mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcıların çevrimiçi güvenliklerini kontrol altına almalarını ve daha güvenli bir mesajlaşma deneyimi sağlamalarını sağlayan yeni bir kullanıcı güvenliği kampanyası başlattı.
Üç ay süren kampanya, kullanıcıları çevrimiçi dolandırıcılıklardan, dolandırıcılıklardan ve hesapları tehlikeye atan tehditlerden korumaya yardımcı olacak gerekli güvenlik önlemleriyle donatmak için Meta’nın sahip olduğu uygulamanın yerleşik ürün özellikleri ve güvenlik araçları hakkında kullanıcıları eğitmeye odaklanıyor.
“Kullanıcı güvenliği, WhatsApp’ta yaptığımız her şeyin merkezinde yer alıyor; bu nedenle, WhatsApp’ın kullanıcıları korumaya yardımcı olabilecek güvenlik araçları ve ürün özellikleri hakkında kullanıcı farkındalığını artırma çabasıyla “WhatsApp ile Güvende Kalın” güvenlik kampanyamızı başlatıyoruz. Meta, Hindistan Kamu Politikası Direktörü Shivnath Thukral, Hindustan Times’a verdiği demeçte, çevrimiçi dolandırıcılık ve dolandırıcılıklardan güvende.
Yıllar boyunca WhatsApp, kullanıcıların çevrimiçi güvenliklerini kontrol altına almalarını sağlayan yenilikçi özelliklerle güvenlik ve koruma katmanları ekledi.
“Bu kampanya, insanlara günümüzün dijital birinci dünyasında kendilerini nasıl koruyabilecekleri konusunda önemli bir hatırlatmadır ve WhatsApp’taki temel güvenlik özelliklerinin, kullanıcıların mesajlaşma dolandırıcılığına karşı güvende kalabilmeleri ve kendilerini koruyabilmeleri için ikinci bir doğa haline gelmesini sağlayan tüketici alışkanlıklarını güçlendirmeyi amaçlamaktadır. arkadaşları ve aileleri” diye ekledi Thukral.

WhatsApp kampanyasında vurgulanan temel güvenlik özellikleri şunları içerir:
1. WhatsApp, kullanıcıların iki adımlı doğrulama özelliği aracılığıyla hesaplarına ekstra bir güvenlik katmanı eklemelerine olanak tanır. WhatsApp hesabını sıfırlarken ve doğrularken altı haneli bir PIN gerektirir. Bir SIM kartın çalınması veya telefonun güvenliğinin ihlal edilmesi durumunda yardımcı olur.

2. WhatsApp kullanıcılarının bilinmeyen numaralardan şüpheli bağlantılar olabilecek sorunlu mesajlar aldıkları, diğerlerinin yanı sıra kişisel bilgilere erişim talep ettikleri zamanlar vardır. Mesajlaşma platformu, kullanıcılara bu hesapları engelleme ve bildirme seçeneği sunar.
3. WhatsApp, kullanıcıların profil resmi, son görülme ve çevrimiçi durum, bilgi hakkında, durum ve onu kimlerin görebileceği dahil olmak üzere kişisel ayrıntılarını kontrol etmesine izin veren gizlilik ayarlarına sahiptir. Kullanıcılar, çevrimiçi olduklarını kimlerin görebileceğini ve göremediğini seçerek çevrimiçi varlıklarını kontrol edebilir.
4. Kullanıcılar ayrıca kendilerini WhatsApp gruplarına kimlerin ekleyebileceğine karar verebilir, böylece gizliliklerini artırır ve insanların parçası olmak istemedikleri gruplara eklemelerini engeller. Kullanıcılar ayrıca kimseye haber vermeden gruptan çıkabilirler.
Güvenlik kampanyası, WhatsApp’ın, kullanıcıların kuralların ihlaline ilişkin şikayetleri üzerine yaklaşık 46 lakh Hint hesabını yasakladığını açıklamasından günler sonra geldi.
“Hesapların çoğu spam ile ilgili ve çok sayıda kapatma işlemi otomatik olarak gerçekleşti. Sinyallere bakıyoruz, mesela bir hesap kişi listesinde olmayan binlerce kişiye mesaj gönderiyorsa spam olarak tanımlıyoruz. Kimliğe bürünme iki şekilde kaldırılacaktır. Thukral, “Birisi bir numarayı bildirdiğinde bu genel olarak hizmet şartlarının ihlali kategorisindedir ve biz bunu bir ihlal olup olmadığını kontrol ederiz” dedi.
“Otomatik istenmeyen postaların kullanıcılara zarar verebileceğini düşünüyoruz. Bunlar, kullanıcılara spam göndermek için makineler kullanan kötü aktörler” diye ekledi.
Platformun, özellikle şiddeti kışkırtmak için kötüye kullanılan WhatsApp gruplarının raporları üzerine, sahte haberlere karşı hangi önlemleri aldığı sorulduğunda, Thukral, “Kötü bir oyuncu herhangi bir sistemi veya teknolojiyi kullanır. Kolluk kuvvetleriyle bir anlaşmamız var. ayrıca kullanıcılara sorumlu davranış hakkında bilgi verin. Tartışmasız bir kişiyseniz ve şüpheli bir mesaj alırsanız, mesajı platformumuzda bildirirsiniz. Kontrol ettirebileceğiniz ve muhtemelen topluluğunuzla paylaşabileceğiniz doğruluk denetleyicileri vardır. asılsız bir haberdir.”