Gavin Lux, Dodgers'ın Ulusallar yenilgisine önemli katkıda bulunanlardan biri

Uzaylı

New member
WASHINGTON —

İlkbaharda Gavin Lux'ın en büyük sorunu topu atmaktı.

Sonra normal sezon başladı ve Dodgers'ın bir zamanlar oldukça övgüyle anılan iç saha oyuncusu aniden vuruş yapamıyor gibi göründü.

Dizinden sakatlanarak 2023'ü kaçırdıktan bir ay sonra Lux, bu hafta Nationals Park'a 19 maçta sadece dokuz vuruşla geldi; 0,148 vuruş ortalaması, 50 vuruşla majörlerde en kötü 10'uncu sırada yer aldı ve ekibin çekirdek üyesi olarak yerini yeniden teyit etmek için görünüşte azalan bir süre.

Yönetici Dave Roberts, bahar antrenmanındaki sakatlığının ardından geçen Mart ayında diz bağı ameliyatı geçiren eski ilk tur draft hakkı Lux'a olan inancını kaybetmemişti.

Ancak Lux'un kendine olan inancı sarsılıyor gibi görünüyordu; bu yıl kamptaki savunma mücadeleleri ona kısa stoper pozisyonuna mal oldu ve sıralamadaki kötü başlangıcı, dizilişin en alt sıralarında yer alan normal ikinci kaleci rolüyle ilgili soruları gündeme getirdi.

Lux, “Beyzbol çok zihinsel bir şey” dedi

Bu nedenle, Çarşamba gecesi Washington Nationals karşısında alınan 11-2 Dodgers galibiyetinde Lux'ın tekli yer topu çifti, sezonun gidişatı açısından çok daha önemli bir şeymiş gibi hissetti.

Her biri Mookie Betts ve Will Smith'ten dört vuruş içeren dokuz turluk bir yenilgide, vuruş ortalamasında (0,371), yavaşlama yüzdesinde (0,695) ve OPS'de (1,128) birinciliğe liderlik etmeye devam eden Shohei Ohtani'den üç çift vuruş yapıldı. ve çaylak atıcı Landon Knack'in kariyerindeki ilk galibiyeti olan Lux pek de gecenin yıldızı değildi.

İlk single'ı, ikinci vuruşta ters yönde seken bir topla geldi ve son iki haftadaki üçüncü vuruşu için sahanın sol tarafında bir delik buldu.

İkinci vuruşu daha da sessiz bir temas sayesinde oldu; Lux, ikinci kaleci Luis García Jr.'ın dalış eldiveninden kaçmadan önce beş kez seken bir yer topunu çekti.

Yine de sezonun açılış haftasından bu yana ilk iki vuruşluk maçında Lux'ın vuruşları önemli bir ağırlık taşıyordu.

Üssünde ilk kez gol atmayı başardı ve Dodgers'ın erkenden 3-0 öne geçmesine yardımcı oldu. Daha sonra, altıncı turdaki iki sayı vuruşuyla oyunu neredeyse bitirdi ve bir çift koşu (13 Nisan'dan bu yana ilk RBI'si) yaparak rahat bir dört turluk Dodgers liderliğinde 4-2'lik bir tırnak kırıcıya dönüştü.

Roberts, “İki çıkışlı ikinci vuruş çok büyüktü” dedi. “Bu onlar için bir yıpratıcıydı.”

Dahası, Lux, tüm sezon olmasa da haftalardır ilk kez 2022'deki sakatlığından önceki istikrarlı katkısını sergiledi ve gelişmiş savunmasını ikinci sırada birleştirdi (bu yıl henüz bir hata yapmadı) bir zamanlar imza niteliğinde olan, sahanın her yerine topu gönderme yeteneğiyle.

Roberts, “Bugünün ileriye dönük olarak inşa edebileceği bir şey olduğunu düşünmek isterim” dedi. “Doğru yönde atılmış gerçekten iyi bir adımdı.”

Dodgers koçlarının Lux'tan geldiğini hissettiği türden bir geceydi; Zayıf sayılarına rağmen -Lux oyuna 16 vuruşla, altı yürümeyle ve sadece 0,388'lik bir OPS ile girdi, yani ana ligdeki yedinci en kötü vuruşla- vuruşunun nihayet olumlu bir eğilim göstermeye başladığı konusunda iyimser.

Salı günü (Lux Dodgers'ın seri açılışındayken) ve Çarşamba günü Washington'daki vuruş antrenman seansları sırasında, Lux sol sahaya uygun olarak daha fazla çizgi vuruşu yapmaya başladı – koç Aaron Bates'in sakatlanma öncesi mekaniklerini yeniden keşfettiğinin bir işareti .

Geçen yıl Lux'ın yaşadığı yırtık ön çapraz bağın getirdiği zorlu fiziksel yeniden kalibrasyona dikkat çeken Bates, “Kendisini geri kazanıyor ve hareketlilik açısından neler yapabileceğini görüyor” dedi. “O gergin bir adam. Peki ne zaman hızlı toplarda kalmak ya da yumuşak bir şeyin üstesinden gelmek rahat olur? [to the pull side]aramak istediğin şey bu.”

Lux da son zamanlarda zihniyetini yeniden şekillendirmeye çalışıyordu. Rehabilitasyon modunda geçen bir yılın ardından paslanacağını biliyordu. Ancak sezon başında yaşadığı düşüş dördüncü haftaya uzanırken, sert vuruşlar veya ikinci sırada temiz savunma oyunları gibi ufak pozitiflikleri bile kendine inanmanın kaynakları olarak görmeye çalıştı.

Sağ elini kullanan rakip atıcılara karşı biri hariç tüm maçlara başlamış olan Lux, “Özellikle düştüğünüzde, ivme kazanmaya devam etmeye çalışıyorsunuz ve bunu ertesi güne taşımayı umuyorsunuz” dedi. “Bu zor bir zihinsel oyun, o yüzden ilerlemeye devam etmelisin.”

Dodgers, Lux'a güç kazanması için sürekli hareket alanı veriyor.

Maçtan önce Roberts, Lux'un günlük çalışma ahlakını övdü ve oyun hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapmadan önce saha oyuncusunun 150 maça çıkmasını istediğini söyledi.

Roberts, “Bir yıldır oynamadığı göz önüne alındığında, bunun adil bir ölçü olduğunu düşünmüyorum” dedi. “Yapmıyorum. Neredeyse bir çaylakla aynı çizgide. Çaylak olduğunu söylemiyorum çünkü açıkça hayır. Ama… bir örneğe ihtiyacın var.”

Çarşamba gecesinin sonunda Lux 72'ye ulaşmıştı. Ve ilk maçların çoğu unutulabilir olduktan sonra, sonunda verimli bir erteleme oyununun tadını çıkardı.

Lux, “Buna devam etmelisin,” dedi. “Eninde sonunda düzelecek.”