Shohei Ohtani, Dave Roberts'ın Dodgers'daki sayı rekorunu kırmak istiyor

Uzaylı

New member
Dodgers'ın yıldızı Shohei Ohtani, Japon doğumlu bir oyuncunun en çok sayıda home run yaptığı Major League Baseball rekorunu elinde tutuyor.

Ancak kendi takımında bu rekora sahip değil.

Bu hala menajer Dave Roberts'a ait – en azından şimdilik.

Dodgers'ın Pazar günü New York Mets karşısında aldığı 10-0'lık galibiyetin üçüncü vuruşunda, Ohtani şut atan atıcı Adrian Houser'ı sağ saha çitinin üzerinden iki turluk bir home run için patlattı.

Bu, Ohtani'nin MLB kariyerinin 176. home run'uydu ve Oshu, Iwate, Japonya'da doğan oyuncu için bir dönüm noktasını temsil ediyordu. Bu onu, Japonya'da doğan oyuncular arasında sayı yapan liderler listesinde, “Godzilla” lakabıyla anılan ve çoğunlukla New York Yankees'te geçirdiği ve bazı dönemler de dahil olmak üzere 10 yıllık kariyeri boyunca 175 gol atan Hideki Matsui'nin önüne koydu. Angels, Oakland Athletics ve Tampa Bay Rays ile.

Ohtani maçtan sonra çevirmen Will Ireton aracılığıyla “Dürüst olmak gerekirse çok mutluyum ve rahatladım” dedi. “Son home run'umdan bu yana bu noktaya gelmem biraz zaman aldı.”

Ohtani'nin bir önceki home run'u 12 Nisan'da, Dodgers'ın San Diego Padres'e karşı 8-7'lik yenilgisinin ilk vuruşu sırasında atıcı Michael King'in dışında gerçekleşti.

Pazar günkü maç sırasında Ohtani yedek kulübesinde Roberts'la gülerken görüldü; bu takas menajerin süperstarı şakacı bir şekilde itmesiyle sona erdi. İzleyiciler bunun nedenini oyun sonrası röportajlar sırasında öğrenmiş olabilir.

Ohtani, kariyerinin ilk altı yılını geçtiğimiz sezon Dodgers'la sözleşme imzalamadan önce Angels'ta geçirdiği için MLB play-off'larında hiç oynamamıştı. Bir muhabir Ohtani'ye bir sonraki hedefinin, Yankees'in bir üyesi olarak 2009 Dünya Serisinin MVP'si seçilen Matsui'nin sezon sonrası başarısına ulaşmak olup olmadığını sordu.

Ohtani, Ireton aracılığıyla, “Evet,” dedi, “ama ondan önce menajerimin rekorunu kırmak istiyorum.”

Naha, Okinawa, Japonya'da Japon bir anne ve Amerikalı bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Roberts, 2002-04 yılları arasında Dodgers oyuncusu olarak geçirdiği ikiden fazla sezonda yedi home run yaptı. Ekip, Pazartesi günü Haberler'a yaptığı açıklamada, bunun Japonya doğumlu bir Dodgers oyuncusunun en fazla sayıya ulaşan sayı olduğunu doğruladı.

Ancak Ohtani, Dodger Blue'da bir aydan biraz fazla bir sürede beş sayı atarak hızla arayı kapatıyor.

Roberts maçtan sonra gazetecilere “Bundan sonra benim peşime düşeceğini söyledi” dedi.

Roberts şunları ekledi: “Hideki Matsui harika bir oyuncuydu, harika bir smaçördü, bir dünya şampiyonuydu ve Shohei'nin ona hayran olduğunu biliyorum… bu yüzden onun bu hedefi gölgede bırakması büyük bir olay. Ve biliyorum ki Shohei'nin önündeki hedef ne olursa olsun, hepsini alt etmeye çalışıyor.”