Shohei Ohtani'nin Toronto'ya uçmadığı gün içinde

Uzaylı

New member
TORONTO —

Her şey bir tweet ile başladı.

Aslında iki tane.

Geçen yıl 8 Aralık'ta, MLB'nin offseason'unun ortasında bir Cuma öğleden sonra, Toronto merkezli serbest fotoğrafçı ve gururlu Blue Jays hayranı Carlos Osorio, X'te (eski adıyla Twitter) gezinirken, sosyal medya merkezli bir spekülasyon furyası gördü. Shohei Ohtani'de.

Her şey Orange County'den Toronto'ya uçan özel bir jetin takip edildiği bir gönderiyle başladı; Çevrimiçi dedektiflerin çıkardığı sonuç, Ohtani'yi, serbest oyuncu yıldızı için yapılan çekilişlerde bilinen bir finalist olan Blue Jays'le buluşmaya ya da sözleşme imzalamaya götürmüş olmalı.

Daha sonra birinden bariz bir onay geldi MLB Ağı muhabiribelirtilmeyen birçok kaynağa atıfta bulunarak “Shohei Ohtani'nin bugün Toronto'ya doğru yola çıktığını” iddia etti.



Kaynaklar: Shohei Ohtani bugün Toronto'ya gidiyor.

Ajansının bir temsilcisi CAA, Ohtani'nin seyahat planları sorulduğunda yorum yapmadı.

Şu anda Ohtani'nin hiçbir şirketle imzalanmış bir anlaşması yok. @MLB takım. @MLBNetwork

— Jon Morosi (@jonmorosi) 8 Aralık 2023
Merakı artan ve Blue Jays fandomu heyecanlanan Osorio, harekete geçmeye karar verdi. Editörüne Reuters ile e-posta göndererek Ohtani'nin sözde gelişini yakalamak için Toronto Pearson Havaalanına gitmeyi teklif etti. Uçağın yerel saatle 16.23'te inişini izleyen bir grup fotoğrafçı ve imza avcısına katıldı ve Ohtani'nin yakında görüş alanında olmasını bekliyordu.

Osorio, uçağın taksisini takip ederek hangar asfaltına doğru giderken kendi kendine, “Aman Tanrım, işte başlıyoruz” diye düşündü. “Ohtani'nin ilk fotoğraflarını çekeceğiz.”

Ancak kapı açıldığında merdivenlerden inen Kanadalı işadamı ve televizyon ünlüsü Robert Herjavec'ti.

Destansı, sosyal medyadan beslenen oranların karışımıyla destanın gerçekliği aniden ortaya çıktı.

Ohtani, aslında Herjavec'in kişisel jeti olan uçakta değildi (uçağın kuyruk numarasının son karakterleri olan N616RH'nin, Herjavec'in baş harflerine karşılık geldiği bildiriliyor).

Süperstar sümüklü oyuncu da Blue Jays'le imza atmıyordu, bunun yerine ertesi gün Dodgers'a 10 yıllık, 700 milyon dolarlık bir anlaşma için gideceğini duyurdu.

Birçok Blue Jays hayranı gibi Osorio'nun da kalbi bir anda sıkıştı.

Osorio bu hafta, “Uçak iniyor ve ben 'S—' diyorum” diye hatırladı. “Robert'ın bu uçaktan inip bir arabaya bindiğini görmek için tam zamanında oraya vardık. İşte bu kadar.”



Shohei Ohtani geçen sezon Angels formasıyla Rogers Center'da bir maça çıkmıştı.

(Steve Russell / Toronto Yıldızı / Getty Images)



Çok fazla duman vardı ama gerçek bir yangın yoktu.

Osorio bu hafta bunun üzerine güldü ve Herjavec'in TV programlarında yer almasıyla Kanada'da çok iyi tanındığını belirterek, “Sanırım uçağı Google'da araştırsaydık, belki bir yerde Herjavec'in ve uçağın fotoğrafını bulabilirdik” dedi. Dragon Den” ve “Köpekbalığı Tankı”.

Osorio, “Ama çok heyecanlandım” diye ekledi. “Beğenmek, [Ohtani] üzerinde olması gerekiyor. O geliyor. O bir Blue Jay olacak. Dünya Serisini kazanacağız.”

O günden bu yana ilk kez Ohtani ve Dodgers, Cuma günü Toronto'ya dönecek ve Rogers Center'da Blue Jays ile üç maçlık bir serinin açılışını yapacak.

Şimdiye kadar, Blue Jays, Dodgers ve o zamanlar bu durum karşısında çılgına dönen bir beyzbol endüstrisi etrafındaki günlük konuşmaların uçuştan silinmesine yetecek kadar zaman geçti.

Ohtani bu hafta tercüman Will Ireton aracılığıyla “Etrafta dolaşan haberler açısından ben de tüm hayranlar kadar şaşırdım” dedi.







Yine de hikaye sadece bu hafta sonu değil, her iki takım için de muhtemelen aylar ve yıllar boyunca bir alt olay örgüsü olarak ortaya çıkacak.

Dodgers, Ohtani'yi kaybettiklerinden korktular ama ertesi gün onu yakaladılar. Blue Jays, Japon yıldızını alabileceklerini umuyordu, ancak yetersiz kalan bir sezon dışı dönemde forma giydi. Ve Ohtani'nin kendisi de evde oturup bu kadar yanlış bilgi karşısında ne yapacağını merak ederek ortada kalmıştı.

Ohtani, “Blue Jays organizasyonuyla görüştüm ve edindiğim izlenim, bunun gerçekten çok harika bir organizasyon olduğuydu” dedi. “Taraftarlar gerçekten çok iyi. Şehir de.”

8 Aralık'taki uçuş söylentilerine ve Dodgers merkezli bir web sitesinden Ohtani'nin gerçekten Blue Jays ile sözleşme imzaladığını iddia eden örtüşen bir rapora gelince?

Ohtani kıkırdayarak, “Ben sadece haberleri takip ediyordum” dedi. “O uçakta olmadığımı biliyordum, bu yüzden ben de merak ettim.”

Dave Roberts'ın hayatındaki en kötü golf turlarından biri olabilirdi.

O gün, aralarında NBC'nin “The Office” dizisinden Kevin olarak tanınan aktör Brian Baumgartner'ın da bulunduğu bir grupta oynayan Roberts, turun son dokuzuncu turunda bir noktada Ohtani-Toronto raporları konusunda uyarılmıştı.

O da söylentilerin doğruluk payı olması gerektiğini düşünüyordu. Ohtani ile Dodger Stadyumu'nda buluşan Dodgers birliğinin bir parçası olduktan bir haftadan kısa bir süre sonra, takımın en iyi sezon dışı hedefinin elinden kayıp gittiği düşüncesiyle golf oyunu bozuldu.

Roberts yakın zamanda “Gösterdiğimden daha iyiyim” diye şaka yaptı. “O gün çok mutsuzdum.”


Dave Roberts ve Shohei Ohtani el sıkışıyor.


Dodgers menajeri Dave Roberts, Aralık ayında Ohtani'nin tanıtım basın toplantısında Shohei Ohtani ile el sıkışıyor.

(Wally Skalij / Haberler)



Dodgers'ın menajeri artık olayın nasıl geliştiğini bilerek gülebilir. Ancak şu anda örgütün belirsizlik fırtınasıyla boğuşan tek üyesi o değildi.

Beyzbol operasyonları başkanı Andrew Friedman'ın raporların doğruluğu konusunda şüpheleri olsa da, yine de internette ortaya çıkan ayrıntıların seviyesinden rahatsızdı – aynı zamanda Toronto atıcısı (ve diğer Japon yıldız) tarafından o gece bir kutlama yemeği planlandığına dair yanlış söylentiler de vardı. Yusei Kikuchi; Blue Jays'in düzenlemeyi planladığı bir basın konferansı; ve ülkenin tek MLB kulübünün sahibi olan Kanadalı bir holding olan Rogers Communications'ın yöneticilerinin, görünüşte Ohtani'yi sınırın kuzeyinde etkilemek için yaptıkları etki.

Friedman, “Kendime daha çok güvendiğim zamanlar oldu” dedi. “Ve kendimi aşırı derecede kötü hissettiğim zamanlar oldu.”

Bazı oyuncuları daha teslim oldu.

Venezuela'da kış topu oynarken saha oyuncusu Miguel Rojas raporların doğru olduğunu kabul etti. “Ben buna kesinlikle aşık oldum” dedi. “Kesinlikle bize gelmeyeceğini hissettim.”

Los Angeles'a döndüğünde yardımcı Joe Kelly, Ohtani'ye yaptığı kişisel teklifin (Ohtani'nin Dodgers'la anlaşması halinde 17 numaralı forma numarasından vazgeçmesi) yerine getirilmeyeceğinden endişe ediyordu.

“Muhtemelen şu tuhaf şeylerden biri [free-agent situations], Sağ?” Kelly dedi. “İnternet o kadar hızlı ki, o şey tamamlanmadan hiçbir şeyden emin olamazsınız.”

Her Dodger sürekli değişen gelişmelere kilitlenmiş değildi. Freddie Freeman bu durumdan ancak karısı Chelsea onu uyardığında haberdar oldu. Görünüşe göre Mookie Betts bölümü tamamen kaçırdı ve bu haftaki uçuş hakkında soru sorulduğunda şaşkın bir ifade takındı.

Betts, “Hiçbir fikrim yok” dedi. “Tüm bunlara hiç dikkat etmedim.”

Şimdiye kadar, duygusal iniş çıkışlara binenler anıyı dikiz aynasının çok uzağına koymuşlardır.

Roberts, “Aslında buna pek fazla kafa yormuyorum” diye espri yaptı.

Ve bu haftaki Toronto gezisi öncesinde hiç kimse Ohtani'yi, iki yönlü yıldızın kendisi tarafından değil, çevrimiçi söylenti değirmeni aracılığıyla güçlendirilen yanlış bilgiler nedeniyle kandırılan Blue Jays hayranlarından bekleyebilecek karşılama konusunda endişeli görünmüyordu.

Roberts, “Hayran kitlesine saygısızlık ettiği söylenemez” dedi. “Onları eğlendirdi ve onlar hakkında güzel şeyler söyledi. Bu yüzden onun iyi olmasını bekliyorum.”

Freeman, “Medyanın hatalı olması onun hatası değil” dedi.

Ohtani'siz uçuşun inişinden yaklaşık 24 saat sonra serbest oyuncu, gerçek seçimini 9 Aralık'ta Instagram'da resmileştirdi ve Dodgers'la sözleşme imzalama kararını duyurdu.

Southland'de bu haber sevinç ve rahatlamayla karşılandı.

Ohtani'nin tanıtım basın toplantısında Friedman, “Bu çağrıyı almak inanılmazdı” dedi. “Ve bu kadar çok zaman ve enerji harcayan adamlarımızı aramak muhteşemdi.”

Bu arada Toronto'da, önceki gün çürütülmüş raporlardan kaynaklanan şüpheler sadece hayal kırıklığı yaratacak şekilde doğrulandı.

Kanada televizyon ağı ve Blue Jays'in yayın ortağı Sportsnet'in analisti ve yayıncısı Blake Murphy, “Gerçekten Blue Jays'in onun için karışımda olduğunu hissetti ki bu tek başına çok büyük bir rakamdı” dedi. “Ve sonra, evet, o cumartesi öğleden sonra Dodgers'a gideceğine dair uyarı geldi.”

Murphy o gün canlı yayına çıkmak için çabalarken – canlı Maple Leafs maçını bölmeden, Sportsnet'in Ohtani seçimini yapar yapmaz canlı TV yayını yapma planları olduğunu söyledi – çoğu Blue Jays taraftarının tepkisini hatırladı. iki kamptan biri.


Yariel Rodriguez tümseğin üzerinde.


Yariel Rodriguez, Toronto'nun Shohei Ohtani'yi koklamasının ardından Blue Jays'in serbest oyuncu transferlerinden biriydi.

(Charlie Riedel / Associated Press)



Murphy, “Ah dostum, bu gerçekten çok harika olurdu” diye düşünen gerçekçiler olduğunu söyledi. Bu hayal kırıklığı yaratıyor.”

Ve bir de Blue Jays'in “zaten bu işin içinde olmadığını” ve kulübün Ohtani'nin Los Angeles'taki rekor kıran kontratı için “sadece koz olarak kullanıldığını” iddia eden vokal bir azınlık olan rasyonelleştiriciler vardı (Gerçekte Ohtani bunu açıkça belirtmişti) düşündüğü finalistlerin her biri için benzer sözleşme koşulları vardı.)

Blue Jays'e sadık olanlar arasında, takımın sezonun geri kalanında yön değiştirememesinden kaynaklanan ortak bir hayal kırıklığı vardı.

Ohtani olmadan takımın tek dikkate değer eklemeleri, Japonya'da oynayan Kübalı sağ elini kullanan atıcı Yariel Rodriguez; 15 milyon dolarlık imzası birçok uzman tarafından takımın ön ofisi tarafından fazla ödeme olarak değerlendirilen saha oyuncusu Isiah Kiner-Falefa; ve Dodgers'ın eski favorisi Justin Turner, bu hafta sonu 0,324'lük vuruş ortalaması onu Blue Jays'in birkaç parlak hücum noktasından biri haline getirdi.

Murphy, hafta sonuna 13-13 önde giren ve Doğu Amerika Ligi'nde sonuncu olan Blue Jays için “Görünüşe göre bu bir çeşit Shohei ya da sezon sonu fiyaskosuydu” dedi. “Shohei fikriyle karşılaştırıldığında çok etkileyiciydi. Garip bir döngüydü.”

Hem Osorio hem de Murphy, Ohtani'nin bu hafta sonu dizisinde çoğunlukla tezahürat almasını bekliyor.

“İyi Kanadalılar, biliyor musun?” Osorio şaka yollu söyledi.

Murphy şunu ekledi: “Daha çok vekil yuhalamalara benzeyen birkaç başıboş durumla karşılaşabilir. Ancak serbest oyunculukta olmayan şeyleri yuhalayacaklar.”

Bu haftaki durumu değerlendiren Osorio, hayal kırıklığını Maple Leafs'in son sezon sonrası başarısızlıklarıyla karşılaştırarak bunu “spor takımlarımızda tipik Toronto modası” olarak nitelendirdi.

“Ertesi gün bir arkadaşımla oturup 'Ohtani'nin buraya geleceğini düşündüğümüz dünü hatırlıyor musun? Bu harikaydı,” diye anlattı Osorio özlemle.

Gerçekten de Blue Jays hayranları için öyle olurdu; eğer uçuşla ilgili tweetler gerçekten doğru olsaydı.